NEW
Monday, 28 August 2017 11:22

Elo - LiPa 3-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Eilinen derby toi mukavasti katsojia Itkonniemelle seuraamaan tämän kauden ensimmäistä Elon ja LiPan kohtaamista. Vaikka samaan aikaan pelattiinkin veikkausliigaottelu SS-areenalla, niin siitä huolimatta paikalliskamppailu kiinnosti hyvin kuopiolaisia.
Yleisö pääsi todistamaan punapaitojen paluuta takaisin voittokantaan. LiPa aloitti maalinteon, mutta Elo käänsi pelin ja nousi hienosti tappioasemasta voittoon!


Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale lähti kokeilemaan otteluun kolmen alakerran ryhmitystä. Taipale ohjeisti pelaajia ja otteluun lähdettiin hyvällä hengellä kokeilemaan uutta.

Ottelu lähtikin käyntiin hyvällä vauhdilla. Elo onnistui pitämään palloa ja luomaan painetta LiPan alakerralle. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui kuitenkin Liitosalueen Pallo. LiPa onnistui puhkomaan Elon prässin ja pääsi nopealla hyökkäyksellään yllättämään Elon puolustuksen ja Elon maalia vartioineen Nikke Karhun.

Elo sai illan kokoonpanoonsa kaksi maalivahtia. Nikke Karhu ja Olli Närhi pelasivat ottelun puoliksi ja pitivät Eloa pystyssä vaikeina hetkinä. Kaksikko otti hyviä koppeja, katkoja ja torjuivat läpiajoja. Mainio peli Elon maalivahtikaksikolta.

Ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä Elo sai vihdoinkin kaipaamansa tasoitusmaalin. Elo onnistui pitämään palloa hyökkäysalueella ja pääsi vasemmasta laidasta läpi. Joni Parkkila lähetti pallon LiPan topparien välissä seissyttä Tomi Räsästä kohti. Pallo jäi Räsäsen vasemman jalan koukkuun ja vieri tyylikkäästi Räsäsen jalkaa pitkin verkon perukoille.

Toiselle puoliskolle Taipale vaihtoi ryhmityksen takaisin normaaliin neljän puolustajan alakertaan ja se alkoi myös heti näkymään ottelun kulussa. LiPa pääsi paremmin hallitsemaan palloa omassa alakerrassaan ja onnistui myös paremmin pelinrakentelussaan. Elo puolusti kuitenkin hyvin ja piti LiPan poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta.

Muutoksen myötä Elon peliin tuli vakautta. Tuttuja ja turvallinen ryhmitys toimi ja paikkoja alkoi kehkeytymään hyvään tahtiin. Eikä kestänyt kauaakaan, kun Elon johtomaali näki päivänvalonsa. Roni Vuori ja Aki Lappalainen riistivät pallon LiPan kenttäpuoliskolla ja lopulta aivan vaarattoman näköisestä tilanteesta Lappalainen puikkelehti kolmen LiPan pelaajan läpi ja sijoitti pallon vuoren varmasti maaliin.

Johtomaalin jälkeen Elo yritti ratkaista pelin ja tehdä vielä yhden maalin. Ottamatta kuitenkaan mitään suurempia riskejä ettei omassa päädyssä soisi. Elo saikin rakennettua maltilla tilanteita, mutta lisämaalia ei meinanut syntyä millään. Lähellä kävi mm. Joni Kröger, joka kävi hieman kolisuttelemassa ylärimaa.

Lopulta pelin loppuhetkillä Eetu Marttila kävi lyömässä viimeisen naulan arkkuun. Teemu ”Niiralan Tsaari" Soini hämmensi LiPan puolustuslinjaa seisomalla ovelasti paitsioasemassa. Ville Leikas käytti hämmentävän tilanteen hyödykseen ja pelasi Marttilan nokikkain LiPan maalivahdin kanssa. AC Barcasta lainassa ollut Marttila kiitti tarjoilusta ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3-1.

Elo pelasi eilen hyvin. Varsinkin ottelun toinen puolisko oli yksi Elon parhaista tämän kauden esityksistä. Pallo kulki hyvin pelaajalta toiselle ja Elo käytti tarvittavat maalipaikat hyödykseen. Sen lisäksi vastustaja onnistuttiin myös pitämään suht hyvin poissa maalintekosektorilta. Viimeisinä lukkoina Karhu ja Närhi estivät puolustukselta karkuun päässeiden lähentelyt.

Tähtiä
3 tähteä Aki Lappalainen
2 tähteä Joni Venäläinen
1 tähti Robert Rytsy


Elo on petrannut paljon puolustuspelaamistaan ja se on myös näkynyt ottelun lopputuloksissa. Punapaidat ovat päästäneet edellisen kuuden pelin aikana vain 2 maalia. Tai oikeastaan seitsemän pelin aikana, jos mukaan lasketaan myös lauantaina pelattu europeli.

Seuraavaksi Elon puolustus joutuu kovaan testiin, kun vastaan asettuu viiden ottelun voittoputkessa viilettävä Kings. Peli siirrettiin juhannuksen tieltä hieman myöhemmäksi ajankohdaksi ja kohtaaminen tullaan käymään Itkonniemellä vasta maanantaina 3.7. Elolla on nyt peleistä 2,5 viikon juhannustauko.

Read 14582 times