NEW
Saturday, 15 October 2016 14:10

Nekkari - Elo 0-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Savon Kansa -lehdessä oli 27.5.1919 vaatimaton ilmoitus: Männistön työläisnuoriso on perustanut voimistelu- ja urheiluseuran nimellä Elo. 97-vuotta tuon jälkeen Kuopion Elo pelasi Varkauden keskuskentällä 95 -vuotta nuorempaa vastustajaansa Nekkarin Palloa vastaan, voittaen 0-2.

Historiaa tekivät myös manageri Petteri Hämäläisen säärisuojat, jotka tekivät paluun Varkauden keskuskentälle. Edellisen kerran säärisuojat olivat kentällä pelihommissa, vuonna 1985 Elon juniorien ottelussa.

Kiitos FC Nekkarin Pallolle, että saimme olla vastustajana tässä neljännen divisioonan ottelussa, jossa tehtiin myös hyväntekeväisyyttä Varkauden junioreille. Tapahtumaan oli saatu mukaan jääkiekkolegenda Raimo Helminen. Raipe oli myös kentällä muutamaan otteeseen ja pelasikin aivan kelvollisesti. Vanhaa elolaista lämmitti, myös se kun kuuluttaja esitteli Elon historiaa alkulämmittelyiden aikana. Ottelussa väkeä riitti katsomon täydeltä. Kaiken kaikkiaan 517 katsojaa olivat seuraamaassa vauhdikasta futisiltaa.

Ehkä taustajoukoille merkitsee Elon historia paljonkin, mutta onneksi nykypelaajiamme kiinnostaa nykyhetki ja otteluiden voittaminen. Ottelu voitettiin ensimmäisessä nurmipelissämme, hyvällä ja tiivillä puolustuspelillä ja selkeällä pelisysteemillä. Markus Kröger onnistui hienosti tekemään maalin pitkästä aikaa ja näillä näkymin viimeisen ottelunsa Elossa pelannut Anton Mustonen kruunasi hyvän ottelunsa tekemällä 0-2 loppulukemat.

Sitten itse otteluraporttiin:
Alkupuheen ja savolaistenlaulun jälkeen päästiin pelaamaan palloa. Elo otti ottelussa heti pallollisen roolin ja pyörittelikin peliä varsin mallikkaasti. Elo pääsi heti alusta alkaen hyvin pelaamaan omaa peliään, vaikka peli olikin kesän ensimmäinen kosketus nurmikenttään.

Hyvän pallollisen pelaamisen jälkeen peli alkoi vihdoin tuottamaan hedelmää. Joni Parkkilan vikkelät liikkeet pakottivat Nekkarin Pallon rikkomaan Parkkilaa ja Elolle vihellettiin vapaapotku noin 20 metrin tietämiltä. Pallon taakse asettui Markus Kröger ja satapäinen yleisö pääsi todistamaan näyttävää sijoitusta oikeaan ylänurkkaan.

Ensimmäiset 25 minuutin oli Elolta hyvää pallollista pelaamista ja sen jälkeen Nekkarin Pallo pääsi hiukan paremmin peliinsä mukaan ja onnistui järjestämään vähän sekavia tilanteita Elon maalille, mutta vaaralliset paikat jäivät uupumaan.

Toinen puolisko alkoi samoissa merkeissä ja pienen palloilun jälkeen päästiin taas maalin makuun. Pekka Pentikäisen näyttävän nousun päätteeksi Anton Mustonen pääsi sijoittamaan näyttävällä kierteellä pallon vuoren varmasti oikeaan nurkkaan. Lukemiksi 2-0 ja peli alkoi näyttämään selvältä. Samaa tuumivat myös katsojat ja monet lähtivät 2-0 maalin jälkeen perjantai-illan viettoon.

Nekkarin Pallo tykkäsi viljellä läpiottelun pitkiä palloja ja valtaosa Nekkarin palloista pysähtyikin hyvin pelanneeseen Elon puolustuslinjaan. Toisella puoliskolla Nekkari onnistui välillä luomaan pientä painetta pitkien pallojensa seurauksena, mutta Elon maalilla viimeisenä lukkona pelannut Olli Närhi koppasi kaikki Nekkarin lähentelyt.

Neljä ottelua takana ja Elo pelasi jo kolmannen nollapelinsä. Seuraavassa pelissä Elon puolustuslinja joutuukin kovaan testiin, kun Toivalan Urheilijat saapuvat ensi torstaina Itkonniemelle.

Tähdet:
*** Anton Mustonen viimeinen ottelu kansikuvapojalta, joka ehti puoliajalla valokuvauttamaan itsensä tuomarin vaatteissa. Antonille tähdet myös pukeutumisesta vieraspelimatkalle. Harva meistä lähtee puku päällä reissuun.
** Olli Närhi Varma nollapeli
* Markus Kröger. Hyvä peli, jonka kruunasi hieno vapaapotkumaali.

Tähtiä antaisin myös taustajoukoille, että ollaan saatu kasaan hyvä valmentaja ja iskukykyinen joukkue! Taustoihin kuuluu myös ne pelaajat, jotka kantavat pelikamoja harkkoihin ja otteluihin pyyteettömästi.

Read 17437 times