NEW
Arto

Arto

Tuesday, 30 September 2014 00:00

27.9 Jups - Elo 0-0

Otteluraportti kauden viimeisestä vierasottelusta valmentajan roolissa olleelta Markulta: JuPS - Elo, 0 - 0.

 

Pienten logististen ongelmien jälkeen koko Elon joukkue löysi perille Juuan urheilukentälle. Kasaan oli saatu hyvä 15 miehen ryhmitys. Matkalla itään kuului pelokkaita keskusteluja tulevasta kentästä kun teiden reunat olivat lumen peitossa, mutta perille päästyä tilanne oli aivan toinen. Siisti pukukoppi, lämpiävä sauna ja hyvässä kunnossa oleva nurmikenttä olivat positiivinen yllätys järkyttävän ja itään päin katoavan maantien jälkeen. Ennen lämmittelyä kapteeni Pasanen painoitti erityisesti keskittymistä ja asennoitumista otteluun hyväntuuliselle ja virnuilevalle ryhmällemme. Hemu omalta osaltaan piti pelaajavalmentajan ja maalivahdin roolissaan taktiikkaohjeistuksen. Varkauden taktiikkakokeilun jälkeen palattiin vanhaan ja tuttuun.

 

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat tasaista vääntöä. Elon keskikenttä pyrki paljon keskeltä läpi maata pitkin, JuPS onnistui tehokkaasti katkomaan yritykset. JuPS:n vaarallisimmat yritykset painoittuivat erityisesti linjamme oikean laidan ylitse. Kummankin joukkueen puolustukset luutivat alakertansa hyvin puhtaaksi. Erän puolivälissä vaihtoruletti toi virkeyttä peliin ja Elo sai palloja ylös laitojen kautta tuottaen vaarallisia tilanteita. Tomi "Musta-jalka" Räsänen pääsi ampumaan vaarallisen kutin, joka kuitenkin kierti ohitse yläkulman. Myös Fernando sai tilanteen hyvältä laukaisuetäisyydeltä JuPS:n unohtaessa miehen täysin vapaaksi. Kuti kuitenkin taisi osua takatolppaan matkallaan takametsään. JuPS jatkoi yrityksiä oikean laidan ylitse ja sitä tilkitsemään muutettiin pakettia hieman. Vaihdosta tullut Tero otti Piiraisen paikan topparina ja tuota koloa oikealla laidalla vahvistettiin sitten isoimmalla palikalla eli Piira sinne painikaveriksi lepuuttamaan Tobyä. Ei aikaakaan kun saatiin nähdä vertailua miten kentän isoimmat miehet ottivat yhteen ja ylläri, juukalainen hävisi, Piiraisen jatkaessa pallon kanssa ylös kuin juna.

 

Toiselle puoliajalle peluutuksessa palattiin takaisin avauksen muotoon, mutta Petteri Hämäläinen otti oikean pakin paikan ja vastaavasti Toby vasemman linkin tehtävän. Elo sai paremmin otetta toisen puoliajan alkuun kuin JuPS. Vartin pelin jälkeen Elo oli lähimpänä maalia pelin aikana, kun Teemu Soini pääsi läpi oikealta laidalta ja sai pelattua syötön keskelle Tomi Räsäselle, joka vaikeasta asennosta huolimatta sai laukauksen aikaiseksi. Kuti osui ylärimaan ja kimposi siitä alaspäin, eli 0-1 maali oli vain senttien päässä. Puolustuspäässä linja pelasi hyvin ja Petteri väänti onnistuneesti JuPS:n vasenta linkkiä vastaan. Kerran hieman liiankin kovaa tuomarin mielestä ja keltaisen kortin arvoisesti. Toisaalta tuomaritoiminta oli hieman epäjohdonmukaista muutemissa tilanteissa. Kuten esimerkiksi kun Elon hyökkääjää, Pekka "Sexipeksi90" Pentikäistä, rikottiin vastapuolen puolustajan ollessa joukkueensa alimpana miehenä. Sen sijaan, että tuomari olisi katsonut hyötynäkökohdan Roope Rytsyn ollessa läpiajossa vihelti hän Pekkaan kohdistuneen rikkeen antamatta edes keltaista korttia rikkeen tekijälle.

 

Ottelu jatkui tasaisena vääntönä suuntaan ja toiseen. Lopussa vielä hetkeksi haettiin ratkaisua Teemun virkeillä jaloilla korvaamaan hyvin töitä tehneen Pekka Pentikäisen, mutta turhaan ottelun päättyessä 0-0. Sentti sinne, sentti tänne olisi voitu voittaa tai jopa hävitä.

 

***-tähteä: Lari ja Anton, piti pallon liikkeessä keskikentällä ja itsensä samalla pelattavissa.

**-tähteä: Passo, alakerta pysy ruodussa käskytyksellä, eikä vastapuoli saanut erityisen hyviä tilanteita paria koko joukkueen keskittymishäiriötä lukuunottamatta.

*-tähti: Hemu, nollapeli mokelta.

Hemulta raportintynkää warkaudenreissusta:

 

Otteluun saatiin jalkeille resuinen ja viluinen 15 pelaajan ryhmä, joista moni oli enemmän tai vähemmän toipilaana. Sarjan ylivoimaista johtajaa vastaan ei siis rehellisesti ollut odotettavissa näistä lähtokohdista katsoen paljoakaan.

 

Wastustaja yritti vielä siirtää pelin ennakkotiedoista poiketen kookkaalle nurmikentälle, mutta onneksi Teemu Soini kävi pätemässä sääntötietämyksellään saaden pelialustaksi alkuperäisen tiedon mukaisen tekonurmikentän.

 

Kenttäryhmitystäkin muutettiin totutusta hieman keskikenttää painottavaksi, jotta  saataisiin keskikentän puolustuspeliin lisää pelimerkkejä. Tämä kokeilu toimikin ensimmäisen puoliajan hyvin, toisella jaksolla peli hajosi pahasti useiden loukkaantumisten ja toisaalta myöskin uuden taktiikan vaativuuden takia.

Hieman loppunumeroista jäi hampaankoloon, sillä kaksi maaleista tuli kulmapotkuista, joita ei hyvistä mahdollisuuksista huolimatta saatu putsattua pois. Yksi maali myöskin tuikattiin omiin.
 
Pari paikkaa sai Punaisetkin luotua, esimerkiksi Atte Roppola avasi Pekka Pentikäiselle paratiisin portit, mutta laukaus hyvästä paikasta jäi torsoksi.
 
Vaikka tuloksellisesti peli oli kauden heikoin ja missään tapauksessa lopputulokseen ei voi eikä saa olla tyytyväinen, täytyy jälleen katsoa kokonaisuutta; ensimmäinen puoliaika roikuttiin hyvin mukana uutta taktiikkaa hyvin noudattaen. Toisella jaksolla jouduttiin miesten yksi kerrallaan loukkaantuessa kierrättämään väkeä oudoilla pelipaikoilla, jollaisessa tilanteessa minkä tahansa joukkueen peli kärsii. Peli myös pelattiin loppuun asti pidättäytyen mussutukselta kavereille ja vastustajalle. Jopa ottelun erotuomari kiitti molempia joukkueita taiston tauottua harvinaisen hyvähenkisestä pelistä.
 
The Death Stars:
 
3 - Lauri Ahtola - Loppusarjaan vahvuutemme liittynyt Lauri pelasi nyt parhaan pelinsä. Hyvää taistelua, myös sijoittuminen kohdallaan verrattuna aikaisempaan
2 - Jere Turunen - Mitä minuun tulee, maalivahtina olen aina pitänyt palkitsemista neljän päästetyn jälkeen kuuluvan osastoon "kun ei muuta keksitty". Maalit olivat kuitenkin ottamattomissa ja muutoin Jere otti tukun hienoja torjuntoja

1 - Jari "Rooney" Roininen - Taisi pelata tässä ottelussa kaikkia muita paikkoja paitsi maalivahtia. Menee vaikka maalitolpaksi käskettäessä (ilman vastaväitteitä), joka jälleen osoittaa hienoa asennetta joukkueen etua kohtaan

Valmennusportaan nuol... raportin kirjoittamisessa on tällä kertaa kunnostautunut Teemu "Salama" Soini.

 

Jatkosarjan kolmanteen otteluun lähdettiin kaksijakoisissa tunnelmissa, kun takana oli näyttävä voitto MPR:sta, mutta avauskokoonpano oli jälleen uudessa kuosissa. Avauksen vakiokasvoista oli poissa tai penkillä mm. korkean paikan leiriltä palannu keskikentän lipputanko, köyhän miehen Fernando, Kujanen, Oraali insertion salojen parissa viihtynyt, oljymiesten kruunaamaton kuningas Anton, sekä oraalitilan peräosien kivuista kärsinyt, Itkonniemen Krull Jere.

 

Näistä lähtökohdista ja vastustajan liigakokemuksesta huolimatta ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin nätisti kotijoukkueen hallussa, kun palloa pystyttiin liikuttamaan puolelta toiselle ja laitojen kautta ylös. Palloa pyrittiin myös pelaamaan maata pitkin vastustajan ennalta hitaaksi tiedetyn puolustuslinjan taakse, jollaisesta tilantees myös Pekka "sexipexi96, sentti" Pentikäinen pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta viimeistely-yritys oli luokkaa Soini ja pallo karkasi taivaan tuuliin. Elo sai kuitenkin tehtyä johtomaalin, kun jälleen kerran ei minkäänlaisesta maalitilanteesta Tomi "Dickson" Räsänen käveli kiemurrellen vastustajan rangaistusalueelle ja sijoitti pallon tarkasti maaliin.


Pupa pyrki kokoajan luomaan painetta punaisten linkeille ja laitapakeille, jotka kuitenkin hienosti hoitivat oman tonttinsa ja valmennusvastuussa olleet velhot heittivät näille paikoille kokoajan tuoreita jalkoja kehiin. Kokeiltiinpa Laria oudolla paikalla kärjessä ensimmäisen puoliskon aikana, mutta siitä ei paljon jäänyt lapsille kerrottavaa.

Toiselle puoliskolle valmennusvastuun otti tauolla vaihtoon tullut ja hyvän puoliskon keskikentän pohjalla raatanut Hesus Hämäläinen. Toiselle puolliajalle tuli myös erilainen vastustaja, joka pyrki karvaamaan melko ylhäältä ja otti tehokkaasti pois Elon pyrkimykset kierrättää palloa. Näinpä tulenpunaiselle tuli melko kuumat oltavat ja palloa ryhdyttiin mättämään pitkänä ja korkeana kohti kärjessä melko yksin jäänyttä Senttiä.


Paineistettuaan puolustusta riitävästi sai vastustaja tehtyä ne voittoon tarvittavat kaksi maalia, jotka tulivat molemma kotijoukkueen puolustuksen kovassa paineessa tekemistä virheistä.

 

Muutamia paikkoja toki tasoitukseen oli myös Elolla, kuten allekirjoittaneen luokaton laukaus yli lähes tyhjän maalin. Kuitenkin kuten hyvin usein jalkapallossa lopulta parempi joukkue voitti, vaikka punaistenkin pelissä oli paljon hyviä elementtejä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Hieman lisää uskallusta pelata paineistettuna tarvitaan, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti Varkautta.

 

Tuiki, tuiki tähtönen:
3 tähteä menee rohkealle, kauniille, oikea-aikaiselle ja onnekkaalle kaikkien alojen erikoisasiantuntija valmentaja maalivahdillemme Hemulle, joka muutamassa tilanteessa, hieman riskilläkin onnistui torjumaan vastustajan lähentelyt. (Jokohan tällä kehumisella irtoaa avauksen paikka seuraavaan peliin allekirjoittaneelle;)

2 tähteä saa laidassa raatanut ja vastustajaa sopivasti kaikissa mahdollisissa tilanteissa ärsyttänyt Robert, joka koostaan huolimatta pystyi fyysisyydellään haastamaan itseään kaksi kertaa painavampia vastustajia.

1 Tähti kuuluu jälleen erinomaisen pelin pelanneelle Tomille, jonka näytöt maalin lisäksi olivat, tämänkertaisen valmennuksen silmää erityisesti miellyttävät, fyysisyys ja periksi antamattomuus, sekä uskallus mennä taistelupalloihin.

Loppusarjan toinen ottelu toi Elon takaisin voittojen tielle, kun lämpimähkössä paikallisderbyssä kohdattiin MPR Lippumäen tekonurmella.
Avausottelussa otettiin NP-H:lta kuokkaan sekavan esityksen jälkeen ja toisaalta lähes vuosi sitten hävittiin vastaavassa tilanteessa Manhattanille 3-2, joten suunta oli jälleen kerran ylöspäin.
Pelaajatilanne oli myös sikäli haasteellinen, että vaikka listalla oli täysi tiu miehiä, oli iso osa näistä enemmän tai vähemmän toipilaita. Pienellä uudelleenorganisoinnilla saatiin kentälle iskukykyinen nippu; muun muassa keskikentän pohjalla aloitti Ilmari Pentikäinen, joka normaalisti viuhtoo laitalinkkinä. "Ipi" pelasi uudella paikallaan hyvän ottelun.
Elon peli lähti pyörimään alusta lähtien aivan eri malliin kuin edellisessä pelissä. Syötöt menivät perille hyvällä prosentilla ja palloa pyrittiin pitämään omalla joukkueella sen sijaan, että siitä olisi luovuttu pitkien pallojen syytämisellä. Myös etäisyydet pysyivät aisoissa varsinkin toisella jaksolla. MPR:n vaaralliseksi tiedetty hyökkäyskalusto pysyi myös pimennossa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

 

Pirteästi pelannut Pekka Pentikäinen vei Punaiset ylänurkkalaukauksellaan johtoon parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Pallo ajautui "Zlatanille" myöskin hyvällä liikkeellä mukana olleen Jari "Rooney" Roinisen lauottua päin vastustajaa boksin sisällä.
Puoliajalle mentiin tasalukemissa 1 - 1, kun MPR tasoitti todellisen harppuunavastahyökkäyksen päätteeksi. Pallo pelattiin kahdella kosketuksella päästä päähän KJK-vahvistus Samuli Antikaiselle, joka viimeisteli hienosti suoraan ilmasta.
Toisen jakson sävelet olivat selkeät: oma peli täytyi pitää aktiivisena ja varsinkin keskikentän puolustuspelaamista painotettiin. Ensimmäisen jakson loppupuolella Ilmari Pentikäisen korvanneen Petteri "Jesus" Hämäläisen uhrautuva pelaaminen ja toisaalta Tomi Räsäsen tiputtautuminen aavistuksen totuttua alemmaksi toi Punaisten ryhmitykseen sitä tiiviyttä, joka useassa aiemmassa ottelussa on puuttunut. Toisaalta myös toppareiden (lue:Mustosen) yltiöpäiset nousut jäivät ottelussa vähiin, eivätkä näin sekoittaneet oman pään pelaamista.
Toinen jakso mentiin Punaisten komennossa. Vastustajan keskittyessä pikku porsasteluun ja toisilleen nillittämiseen, teki Elon keskikentän kalpea ratsastaja Tomi Räsänen pisteisiin oikeuttavat maalit; ensin lähietäisyydeltä perinteisen ihanalla sisäsyrjäsijoituksella 2 - 1 ja loppunumeroiksi 3 - 1 superkalifragilistisella kaukolaukauksella n. neljästäkymmenestä metristä vasempaan ylänurkkaan. Valmennusporras pidätti onnenkyyneleitään tällaisen kauneuden äärellä ainoastaan vaivoin siinä onnistuen.
Mainitsemisen arvoista ottelusta on myös MPR:n pelaajan todella epäurheilijamainen käytös; suoritettuaan ensin pari todella rujoa jalkapohjat edellä- taklausta huipentui miekkosen ilta hänen sylkäistyään kulmapotkutilanteessa Elon maalivahtia Jere Turusta päin. Valitettavasti tämä jäi erotuomarilta näkemättä.
Elo siis sai himoitun revanssin, mistä kiitos kaikille mukana olleille. Listoilla oli niin pikkuvaivaisia kuin flunssatoipilaita, mikä on hieno yhteishengen ilmentymä, ja kaikki kentällä käyneet toivat tällä kertaa hyvän panoksen otteluun.
 
Viidakon tähtöset:
4 - Maailmanhistorian ensimmäiset neljä tähteä menee Tomi Räsäselle. Käsittämättömän upea maali ja toinen hieman rutiininomaisempi osuma. Puoliajalla annettujen ohjeiden mukaisesti osallistui myös puolustuspeliin tehden useita pallonriistoja tiivistäen näin Elon ryhmityksen
3 - Petteri Hämäläinen ja Ilmari Pentikäinen - herrat ottivat keskikentän pohjan haltuunsa kumpainenkin vuorollaan. Pitivät vastustajan loitolla maalintekosektorilta hyvällä asenteella
2 - Pekka Pentikäinen - syksyä kohti löytänyt uuden rentouden peliinsä. Hyvä maali ja paljon aktiivista liikettä

1 - Jari Roininen - osoitti todellista joukkuepelaamista vaihtamalla työvuoronsa päästäkseen otteluun. "Rooney"ltä pitkästä aikaa pirteä ja aktiivinen esitys

Tuesday, 30 September 2014 00:00

31.8 Elo - NP-H 1-2

Otteluraportti jatkosarjan ensimmäisestä ottelusta by Hemu:

Jatkosarja alkoi Elon osalta kotiottelulla NP-H:ta vastaan Kettulanlahden kentällä sunnuntaina 31.8. Nilsiän hyvin pelannut joukkue vei voiton mukanaan lukemin 1-2. Koko ottelun vastaantulijana ollut Punainen meni johtoon toisen jakson alussa Pekka Pentikäisen viimeisteltyä läpiajosta. Molemmilla jaksoilla Elon pelissä mukana pitänyt Jere Turunen antautui ensin lähitilanteesta ja toisen kerran käytännössä viimeisellä sekunnilla, kun vierailija pääsi hyödyntämään Punaisten yli-innokkaan hyökkäyksen jälkeisen pallonmenetyksen. Sininen vierailija siirsi parilla syötöllä pallon Elon boksiin ryhmityksen venyttyä, eikä hyökkääjä erehtynyt juottaen näin katkeraa viime hetken kalkkia. Lukemat olivat oikeutetut, niin paljon paremmin NP-H pelasi. Elon avaavat syötöt syydettiin turhan usein ja hätäisesti pitkänä vastapuolen toppareille. Ryhmitys venyi myös liikaa, jolloin keskikentän puolustuspelistä tuli hankalaa. Toki pakkaa sekoitti myös sairaspoissaolot ja kesken ottelun tapahtuneet loukkaantumiset, joiden takia pelipaikat elivät läpi ottelun harvinaisen paljon. Onneksi tappio saatiin nollattua seuraavaan otteluun, josta myöhemmin erillisessä raportissa. Ja tähdet: 3 - Topias Tuovinen - pelasi laitapakkina todella väkevästi. Selkeästi parhaalla tasolla tässä ottelussa 2 - Jere Turunen - piti Punaiset kiinni ottelussa. Hyviä vastaantuloja ja ääntäkin löytyy nykyään 1 - King Kongin kokoinen otus tippui selästä LaPa-ottelussa. Nyt nähtiin Pexiltä sexikäs ja kylmä viimeistely
Elo kävi hakemassa 15.8. hienon vierasvoiton Kiuruvedeltä.
 
Kun matka starttasi Kuopio-Hallin pihasta, mukana oli tämän kesän pienin pelaajamäärä, 16 urhoa. Perilläkin oltiin vain noin puoli tuntia ennen ottelun alkua, joten lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset. Onneksi joukkue suhtautui tekemiseen vaaditulla hartaudella, ja peli-ilme oli alusta lähtien voitontahtoinen.
 
Omat haasteensa tarjosi pelialusta, joka oli hieman kostea sekä erittäin pitkänurminen. Tämä aiheutti useita liukastumisia ja tätä myötä jopa vaarallisia maalitilanteita vastustajalle. Näistä onneksi selvittiin säikähdyksellä.
 
Poisjääntien vuoksi kokoonpanoa oltiin rukattu siten, että normaalisti laidalla viihtyvä Oskari Vilpponen pelasi Anton Mustosen toppariparina ja Passo Pasanen teki paluun keskikentän jarrumieheksi Fernandon lähdettyä käpykaartiin. Oikealle laidalle oli valikoitunut kokemusta ja vasemmalle nopeutta.
 
Ottelu lähtikin käyntiin Elon hallinnassa vasemman laidan Santtu Alastalon ja Roope Rytsyn vastatessa suurimmasta osasta pallonhallintaa.
 
Avausmaali oli kuitenkin kokeneemman kaartin heiniä, kun Santun pitkä heitto ajautui Tomi Räsäsen jatkamana joukkueen nestorille Mika Murtorinteelle. Murejew näytti kuka KuKin on ja sijoitti pallon upean näyttävästi alanurkkaan. Tämä oli samalla miehen avausmaali punapaidassa virallisissa otteluissa.
Peliä oli käyty tässä vaiheessa 7 minuuttia.
 
Alkurynnäkön jälkeen ottelu tasaantui hieman, mutta oli kuitenkin enemmän Elon hallinnassa. Näinollen ei ollut suurikaan vääryys, kun reilun puolen tunnin jälkeen Passo juhlisti syntymäpäiväänsä ja laittoi kulmapotkusta pallon konttiin samalta paikalta, mistä papparainen aikaisemmin. Näin puoliajalle lähdettiin vierasjohdossa 0 - 2.
Toiselle jaksolle tuli uudistunut kotijoukkue, joka oli nostanut ryhmitystään ja kasannut miehiä vasemmalle laidalle. Punaisten puolustus sinnitteli hyvin mukana, mutta noin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen KiuPa kavensi kulmapotkusta luvut 1 - 2:en.
 
Kavennus ei herättänyt Punaista joukkuetta (eikä kyllä valmennustakaan, attanas), ja sinipaidat painoivat päälle kovasti. Punertavien purkupallot kilpistyivät usein ensimmäiseen vastustajaan, poikkeuksena mainittakoon Oskari Vilpponen, joka lähetti kuulaa väljemmille vesille välillä jopa tyylikkäillä kärkipotkuilla.
 
Pahin kävi toteen vajaan parinkymmenen peliminuutin jälkeen, kun KiuPan hyökkääjä kaatui Roope Rytsyn takavasaraan rangaistusalueella; pallo pilkulle ja Roopelle varoitus. Onneksi seuraavaksi kävi toteen KiuPan valmentajan pahin painajainen, kun pilkun ampuja koutsinsa käskystä huolimatta laukoi metritolkulla yli.
 
Ottelun luonne alkoi pilkun jälkeen muuttua, ja Elo sai hieman juonesta kiinni päästen useisiin vastahyökkäyksiin. Ottelun ratkaisijaksi nousi Tomi Räsänen, joka vetelehti kahteen otteeseen läpi mahdottomilta näyttäneistä tilanteista ja siirsi Punaiset ensin 1 - 3- ja viisi minuuttia ennen loppua 2 - 4 - johtoon. KiuPa sai välissä maalinsa hienon sommitelman päätteeksi.
 
Loppunumeroiksi 2 - 5 kirmasi Teemu Soini päästyään vapaaksi hieman epäselvästä tilanteesta.
 
Kokonaisuutena ottelu oli Elon hallinnassa noin 60-70 minuuttia. Toisen jakson alussa oltiin pahasti alakynnessä, mutta hyvin taisteltiin ja kestettiin. Vaikka oma peli hieman hajosikin, täytyy muistaa alla olleen puolentoista tunnin ajomatka ja hätäiset alkulämpimät. Näinollen tuloksen ohella voidaan olla tyytyväinen myös pelilliseen antiin.
 
Tähtivaeltajat:
 
3 - Tomi Räsänen - keskikentän vekkuli venkula pelasi itsensä jälleen yleisön sydämiin. Kaksi upeaa yksilösuoritusta maaleineen ja vielä syöttö avausmaaliin. Miehen rauhallisuus ratkaisuissa on aivan omaa luokkaansa
2 - Oskari Vilpponen - luuti hyvin itselleen oudommalla paikalla ja varmisteli vastuuttomamman virkaveljensä vipellyksiä

1 - Mika Murtorinne - kuparinen rikki ja pelasti vielä Tomin kengätkin. Näyttää yli 35-vuotiaanakin nuoremmilleen, mitä hyvä potkutekniikka tarkoittaa

Otteluraporttia Hemulilta:

 

Elon kokoonpanossa nähtiin "uusi" mies, kun Janne Vänttinen pelasi kauden ensimmäisen sarjaottelunsa maalinsuulla.

 

Ottelu lähti käyntiin Elon pyörittäessä peliä vieraiden peesaillessa. Ilman vaihtomiehiä mukanaan vastustaja pyrki säästelemään voimiaan, joka tarjosi Punaisille mahdollisuuden näyttävään pallonhallintapeliin, joka myös tuotti tulosta jo varhaisessa vaiheessa.

 

Ottelun avausmaalin sijoitti viimeistä otteluaan pelannut Ville Strandman noin kymmenen peliminuutin jälkeen. Hieman myöhemmin (pelillisesti) tulikuuma Tomi Räsänen jatkoi Kiuruveden tiellä liruttaen 2 - 0:n. Tästä kymmenen minuuttia, niin peli alkoi olla taputeltu; Anton Mustonen täräytti komeasti suoraan kulmapotkusta kolmeen nollaan, ja kyllä, syöttöpisteen sai (rumpujen pärinää) Petteri Hämäläinen! Vielä minuutti ennen taukoa Tomi muljautti yhden maalin, joten jatkopaikka vaikutti varmalta.

 

Vaihtoruletti pyöri totutunlaisesti, olihan jälleen kerran Punakaarti kerännyt reserviä pöytäkirjan täydeltä. Näin oli tarjolla tuoreita jalkoja läpi koko ottelun.

 

Toisen jakson sapluuna oli selvä: Elo jatkoi pallonhallintaa vieraiden sinnitellessä perässä. Toki peli taas hieman hajosi runsaiden vaihtojen myötä, mutta Punaisten johto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

 

Maalintekoa jatkoi parinkymmenen peliminuutin jälkeen Ville Strandman puskettuaan Markku Larronmaan nappikeskityksen ylänurkkaan. Tästä kymmenen minuuttia, niin jälleen juhlittiin erikoistilanteesta, kun Topias Tuovisen hieno kulmapotku löysi Anton Mustosen pään: 6-0.

 

Viimeinkin 83. minuutilla 36-päinen kotiyleisö vaipui euforiaan, kun Pekka Pentikäinen pisti kuugelin byyraan Roope Rytsyn epäitsekkäästä tarjoilusta. Minuuttia myöhemmin Fernando! viimeisteli komealla kaukolaukauksella loppulukemiksi 8 - 0. Maalipaikkoja oli toki muillakin, mainitsemisen arvoisia ovat Mika Murtorinteen hieno volley ja Arto Koivistoisen röyhkeä sisäänajo ja laukaus, jotka LaPan kassari kuitenkin torjui omintakeisella tyylillään.

 

Mitään suurempia rutinoita on pelistä vaikea löytää, Punaiset olivat tässä ottelussa selkeästi parempia. Täytyy muistaa, että lähtökohdat otteluun olivat pakkovoiton myötä haasteelliset. Joukkue kuitenkin pelasi pienistä paineista huolimatta rennon ja hyvän ottelun. PAVE:lle kärsityn tappion jälkeen Elo oli vaikeassa asemassa, sillä jatkosarjapaikka vaati käytännössä voittoa lopuista otteluista. Nämä voitot otettiin tyylikkäästi, joka osoittaa jälleen nykyisen joukkueen vahvuuden ja periksiantamattomuuden.

Välitavoite kaudelle on siis saavutettu. Tästä on hyvä jatkaa loppusarjaa kohti.

 

Tähtiin kirjoitettu:

3 - Ville Strandman - Tässä oikeastaan kiitokset Villelle Elon auttamisesta. Tärkeitä ja hienoja maaleja niin tässä kuin aikaisemmissa otteluissa

2 - Janne Vänttinen - Nollapeli on aina nollapeli. Hoiti vähät tilanteet hyvin ja avausheitoista hyviä vastahyökkäyksiä. Hölötys myöskin plussaa.

1 - Anton Mustonen - Hekumallisia ristipalloja ja mehukkaita maaleja kulmapotkuista

Sunday, 17 August 2014 03:00

31.07 Elo - Tou/2 4-1

Kuopion Elolla oli edessään kuluvalle sarjakaudelle oudot lähtökohdat joukkueen kohdattua 31.7. Tou:n reservijoukkueen; edellinen ottelu oli hävitty peräti kahdeksan tappiottoman ottelun jälkeen.
 
Edessä olikin haasteita kilven kirkastamiseksi.
 

Puolustuspään pelaamisen parantaminen erikoistilanteissa oli todettu olevan heikkoa, johon paneuduttiinkin ottelupalaverissa pieteetillä. Toisaalta painotettiin keskustan pelaajien etäisyyksien pitämistä siedettävinä.

 

Kokoonpanoon oli palannut pelikieltonsa kärsinyt Passo Pasanen, joka riisti kapteeninnauhan takaisin Anton Mustoselta. Passo löysi itsensä uudelta pelipaikalta keskikentän ytimestä, jossa hän tuurasi poissaollutta Tomi Räsästä. Anton jatkoi topparina ja kotidebyytissään Ville Strandman löysi itsensä piilokärjen paikalta. "Ässän" ja piikissä pelanneen Pekka Pentikäisen liikeratoja hieman viilattiin alkupalaverissa, mikä näyttäytyikin myöhemmin tehoina kentällä.
 
Ottelu lähti käyntiin selvässä Punaisten hallinnassa; Pasasen tymäkästi vetämä alkulämmin saatiin siirrettyä näyttävästi itse otteluun. Pallo kulki pelaajalta toiselle hyvällä itseluottamuksella ja monipuolisesti niin molempien laitojen kuin keskustan kautta.
 
Ei aikaakaan, kun Ikorin maalipuut kolisivat Aargh! niin totutusti, kun Ville Strandman laukoi hyvän kuvion päätteksi ilmasta yläputkeen. Pieni häivähdys purppuraa kävi jo mielessä, kun muistin perukoilta nousi kummittelemaan Tarzanin haamu.
 
Hieman myöhemmin majoneesiastia saatiin auki, kun "Ässä" viimeisteli rauhallisesti vasurillaan takanurkkaan noin kuudentoista rajalta. Syötön maaliin antoi Pekka Pentikäinen.
 
Seuraava maali merkattiin Jani Korhoselle, jonka keskitys lurpsahti hieman hämääntyneen maalivahdin avustuksella suoraan maaliin.
Tämän jälkeen ottelu tasaantui aavistuksen vaihtoruletin ansiosta vierailijan saadessa hieman otetta pelistä. Mitään todellista hätää nappiottelun pelanneella Elon puolustuksella ei kuitenkaan ollut.
 
Voitaneen puhua todellisesta täsmävaihdosta, kun Teemu Soini vaihdettiin kentälle tehtävänään juosta kuin nuori orhi preerialla muutaman minuutin ajan. Tänä aikana Anton Mustonen -pallon aina saadessaan- ruokkisi Soinia laadukkailla pitkillä avauksillaan. Liekö Teemu ehti olla kentällä kahta minuuttiakaan, kun kuvio toimi. Teemu sai siirrettyä Antonin 60-metrisen syötön maalin eteen, josta Pekka Pentikäinen puski pallon katiskaan. Lukemat siis jo 3 - 0.
 
Taukolukemiksi 4 - 0 puski Roope Rytsy Ville Strandmanin hyvästä keskityksestä. Roopelta nähtiin jälleen hyvä peli, jota vaihtopenkillä ihasteltiin useaan otteeseen. Varsinkin Roopen puolustuspelaamisen ja -halun kehittyminen ansaitsee tässä erityismaininnan.
 
Tauolla ei isosti tarvinnut uhota, siksi mallikkaasti peli oli kulkenut. Pari vaihtoa suoritettiin, ja kaikki 20 pelimiestä saivatkin ottelussa peliaikaa.
Toisella jaksolla Punainen kone hieman yskähteli, ja sinertävä vastustaja sai enemmän otetta pelistä. Alakerrasta löytyi kuitenkin huutoon vastaajia, esimerkiksi Jani Piirainen pelasi topparina vahvan ottelun suorittaen monta hyvää katkoa ja käyttäen ääntään. Piiran peli on myös parantunut kauden aikana kovasti, ja miehelle jaettiinkin ottelun parhaana Elolaisena tyylikäs rannekello. Hyvä, että isot puheet ison miehen suusta myös realisoituvat kentällä isoiksi suorituksiksi.
Puoliajan parhaat paikat siunaantuivat Pekalle ja Ässälle, jotka kuitenkin hukkasivat parikin läpiajoa maalivahtia päin. Jakson ainoan maalin teki vierailija (jälleen kerran) pilkulta, kun Olli Viitaniemi kaatoi sinipaidan alueella. Loppuluvut täten 4 - 1.
 
Vaikka peli hieman hajosi toisella jaksolla, oli ottelu kokonaisuutena varsin onnistunut. Ensi jakson ilme oli todella hyvä, ja joukkue suorastaan pursui peli- ja voitonhalua. Myös etukäteen sovittujen asioiden noudattamisessa oltiin paremmalla tasolla kuin monessa aikaisemmassa ottelussa, olisikohan Mörköllä ollut asiaan vaikutusta..?
 
Kitara, taivas ja tähdet:
3 - Jani Piirainen -hallitsi ilmatilan hyvällä itseluottamuksella ja piti itsestään ääntä - monessakin suhteessa...
2 - Jani Korhonen - alakerrasta paikkansa löytänyt taistelija kruunasi iltansa maalilla. Elon kannalta ikävästi ottelu jäi Janin viimeiseksi kuluvalla kaudella perhekoon kasvaessa piakkoin. Tervetuloa takaisin ensi kaudella ja onnea käärön kanssa!
1 - Ville Strandman - tuonut taidoillaan oivan lisän hyökkäyspäähän, hyvät tehot tänään
1 - Roope Rytsy - Ikorin ikiliikkujalta jälleen tähden arvoinen esitys

1 - Passo Pasanen - Hollywood - jatko-osa The Return Of The Red Captain sai kriitikoilta hyvät arviot. Hyvät alkulämpimät ja keskikentällä useita puhtaita pallonriistoja

Tuesday, 29 July 2014 00:00

24.7 Pave - Elo 2-1

Petteri kirjoittaa Iisalmen pelireissusta:

 

Iisalmen hikiseen iltaan lähdettiin taistelemaan sarjapisteistä, mutta niin vain pisteet jäivät Iisalmeen.

 

Paikalle saatiin 16 pelaajaa ja punaisissa ensimmäistä kertaa esiintyi myös Ville Strandman.

 

Valmennus oli jaettuna Petterin ja Kapteeni Pasasen kesken, joka kärsi pelikieltoaan. Passo pyöritti vaihtoja. Iso kiitos, että Passo oli mukana, vaikka ei saanut pelata. Toinen hieno  asia oli että kipeänä ollut Tero oli tullut myös katselemaan ottelua. Näin se on, että vaikka ei pysty itse pelaamaan voi joukkuetta auttaa muilla tavoin. Hieno osoitus Elon tämän hetkisestä joukkuehengestä.

 

Itse ottelu ensimmäisellä puoliajalla oli varsin tasainen ja maalipaikoilla ei mässäilty. Elon hyökkäykset tyrehtyivät yleensä liian pitkiin syöttöihin tai paitsioihin.


Elo koitti ehkä liikaakin rakentaa peliään uuden vahvistuksen Ville S:n kautta. Laidoilla olisi ollut tilaa. Myös vastustajan kookas puolustus hoiti hyvin pääpalloja.


PAVE oli ensimmäisellä puoliajalla hieman parempi joukkue ja teki myös kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun avausmaalin.

 

Toiselle puoliajalle tuli parempi Elo. Peli oli monipuolisempaa kuin ensimmäisellä puoliajalla. Vastustajalla ei oikeastaan ollut yhtään tilannetta, kun Elo piti peliä hallussaan. Vaarallisille maalipaikoille Elo ei kuitenkaan päässyt, ennen kuin Pekka Pentikäisen syötöstä Ville S pääsi tekemään avausottelussaan ensimmäisen maalinsa punaisissa. Peli kääntyi Elolle. Mutta.... kuinka ollakkaan PAVE sai sivuvaparin ja taas PAVEN erikoistilanne tuotti tulosta komealla puskumaalilla.


Hetken keltainen kotijoukkue tästä piristyi. Elo sai taas otetta pelistä ja yritti saada tasoitusta aikaan. Aivan viimeisillä minuuteilla Pekka sai pallon maaliin, mutta Lari Kujanen vieressä oli ilmeisesti paitsioasemassa. Lari ei kuitenkaan osallistunut peliin. Maalia ei hyväksytty. Ja näin kohtasimme sarjapelien ensimmäisen tappion tällä kaudella. Pahalta tuntuu myös raportin kirjoittajasta. Myös joukkueen eleistä huomasi, että tappio todella otti päähän. Hyvä niin, siitä tietää, että olemme täysillä mukana.

 

Pelin erikoiskoisuuksiin kuului cooling break esimmäisellä puoliajalla ja toisella.

 

Elo kuitenkin jatkaa taisteluaan jatkosarjapaikastaan. Uskoisin, että kolmella voitolla sinne vielä päästään. Erikoista on myös se, että ensimmäinen tappio tuli vasta heinäkuun lopulla.

 

Pelin tähdistöraati antaa tähtiä seuraavasti.

 

Yksi tähti Mika Murtorinne. Ensimmäisellä puoliajalla Murtsin keskityksistä saimme todella hyviä mahdollisuuksia. (kauden paras peli)
Kaksi tähteä Ville Strandman. Maali ja aktiivista liikettä koko ottelun ajan.
Kolme tähteä Anton Mustonen. Ana palasi omalle paikalleen toppariksi ja sillä paikalla Ana on alasarjojen parhaita pelaajia.

Tuesday, 29 July 2014 03:00

17.7 Elo-Tarzan 1-1

Pienellä viiveellä työ- ja lomakiireistä johtuen tarjoillaan raporttia 17.7. pelatusta ottelusta Tarzania vastaan Hemulta:
 
Jälkeenpäin arvioituna ottelussa onnistuttiin kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Edellisen Tarzan-ottelun asennepuoli oli saatu korjattua ja Punainen lähtikin otteluun hyvällä sykkeellä ja omaan peliin keskittyen.
Maalinteon aloitti kuitenkin vierailija, kun vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen pallo puskettiin vaparista pömpeliin. Tämän jälkeen ottelu oli käytännössä yhtä maalia.
 
Punaisella oli paikat noin kymmeneen - kahteentoista maaliin, mutta  seitsemän tolppalaukauksen ja Tarzanin maalivahdin huikeiden reaktiotorjuntojen ansiosta vierailija pysyi pitkään johtoasemassa. Ensimmäisellä jaksolla selkeästi paras maalipaikka siunaantui Itkonniemen James Rodriguezille, mutta niin vain onnistui Anton pamauttamaan muutamasta metristä pallon pystymailalla yläputkeen ja vielä jatkopallon päällä päätyrajasta yli.
Trilleriksi peli jälleen kerran meni, mutta Elon onneksi Ilmari Pentikäinen avasi maalitilinsä komealla alanurkkakudilla paristakymmenestä metristä, kun ottelua oli pelaamatta kymmenisen minuuttia. Voittomaalia harttiin loppuun asti, mutta kun ei niin ei; lopputulokseksi jäi pettymyksellinen 1 - 1.
 
Kokonaisuutena katsellen voidaan todeta, että tasapeli oli todellinen vääryys, sen verran hienoja maalipaikkoja Punainen Pyörremyrsky sai luotua. Samoin ottelussa toteutettiin ehkä ensimmäisen kerran tänä kautena ennakkoon sovittuja asioita lähes täydellisesti. Välillä ehkä sorruttiin liikaa pitkän pallon mättämiseen, mutta takaa-ajajana tämä on hyvinkin ymmärrettävää. 
 

 Tarzan-otteluissa jalkapallon ihanuus ja kamaluus on koettu hyvin kouriintuntuvasti. Kevätkierroksella saatiin täysi pistepotti lähes sillä, että kehdattiin käydä kentällä näyttäytymässä. Nyt saatiin vain yksi piste täydellisen hallinnan ja ilotulituksen jälkeen. Tämän kaltaisella pelillä voidaan kuitenkin lähteä tosissaan hakemaan voittoja lopuista peleistä, vaikka kärkikamppailu PAVE onkin tässä välissä hävittykin.

 

Tähtiä
3 - Ilmari Pentikäinen - tärkeä tasoitus ja paikkoja useampaankin maaliin
2 - Jarkko Voutilainen - jälleen hyvä peruspeli puolustajana

1 - Kaikki, jotka osuivat maalipuihin - kyllä se vielä joku päivä menee

Page 1 of 5