NEW
Tuesday, 30 September 2014 00:00

27.9 Jups - Elo 0-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Otteluraportti kauden viimeisestä vierasottelusta valmentajan roolissa olleelta Markulta: JuPS - Elo, 0 - 0.

 

Pienten logististen ongelmien jälkeen koko Elon joukkue löysi perille Juuan urheilukentälle. Kasaan oli saatu hyvä 15 miehen ryhmitys. Matkalla itään kuului pelokkaita keskusteluja tulevasta kentästä kun teiden reunat olivat lumen peitossa, mutta perille päästyä tilanne oli aivan toinen. Siisti pukukoppi, lämpiävä sauna ja hyvässä kunnossa oleva nurmikenttä olivat positiivinen yllätys järkyttävän ja itään päin katoavan maantien jälkeen. Ennen lämmittelyä kapteeni Pasanen painoitti erityisesti keskittymistä ja asennoitumista otteluun hyväntuuliselle ja virnuilevalle ryhmällemme. Hemu omalta osaltaan piti pelaajavalmentajan ja maalivahdin roolissaan taktiikkaohjeistuksen. Varkauden taktiikkakokeilun jälkeen palattiin vanhaan ja tuttuun.

 

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat tasaista vääntöä. Elon keskikenttä pyrki paljon keskeltä läpi maata pitkin, JuPS onnistui tehokkaasti katkomaan yritykset. JuPS:n vaarallisimmat yritykset painoittuivat erityisesti linjamme oikean laidan ylitse. Kummankin joukkueen puolustukset luutivat alakertansa hyvin puhtaaksi. Erän puolivälissä vaihtoruletti toi virkeyttä peliin ja Elo sai palloja ylös laitojen kautta tuottaen vaarallisia tilanteita. Tomi "Musta-jalka" Räsänen pääsi ampumaan vaarallisen kutin, joka kuitenkin kierti ohitse yläkulman. Myös Fernando sai tilanteen hyvältä laukaisuetäisyydeltä JuPS:n unohtaessa miehen täysin vapaaksi. Kuti kuitenkin taisi osua takatolppaan matkallaan takametsään. JuPS jatkoi yrityksiä oikean laidan ylitse ja sitä tilkitsemään muutettiin pakettia hieman. Vaihdosta tullut Tero otti Piiraisen paikan topparina ja tuota koloa oikealla laidalla vahvistettiin sitten isoimmalla palikalla eli Piira sinne painikaveriksi lepuuttamaan Tobyä. Ei aikaakaan kun saatiin nähdä vertailua miten kentän isoimmat miehet ottivat yhteen ja ylläri, juukalainen hävisi, Piiraisen jatkaessa pallon kanssa ylös kuin juna.

 

Toiselle puoliajalle peluutuksessa palattiin takaisin avauksen muotoon, mutta Petteri Hämäläinen otti oikean pakin paikan ja vastaavasti Toby vasemman linkin tehtävän. Elo sai paremmin otetta toisen puoliajan alkuun kuin JuPS. Vartin pelin jälkeen Elo oli lähimpänä maalia pelin aikana, kun Teemu Soini pääsi läpi oikealta laidalta ja sai pelattua syötön keskelle Tomi Räsäselle, joka vaikeasta asennosta huolimatta sai laukauksen aikaiseksi. Kuti osui ylärimaan ja kimposi siitä alaspäin, eli 0-1 maali oli vain senttien päässä. Puolustuspäässä linja pelasi hyvin ja Petteri väänti onnistuneesti JuPS:n vasenta linkkiä vastaan. Kerran hieman liiankin kovaa tuomarin mielestä ja keltaisen kortin arvoisesti. Toisaalta tuomaritoiminta oli hieman epäjohdonmukaista muutemissa tilanteissa. Kuten esimerkiksi kun Elon hyökkääjää, Pekka "Sexipeksi90" Pentikäistä, rikottiin vastapuolen puolustajan ollessa joukkueensa alimpana miehenä. Sen sijaan, että tuomari olisi katsonut hyötynäkökohdan Roope Rytsyn ollessa läpiajossa vihelti hän Pekkaan kohdistuneen rikkeen antamatta edes keltaista korttia rikkeen tekijälle.

 

Ottelu jatkui tasaisena vääntönä suuntaan ja toiseen. Lopussa vielä hetkeksi haettiin ratkaisua Teemun virkeillä jaloilla korvaamaan hyvin töitä tehneen Pekka Pentikäisen, mutta turhaan ottelun päättyessä 0-0. Sentti sinne, sentti tänne olisi voitu voittaa tai jopa hävitä.

 

***-tähteä: Lari ja Anton, piti pallon liikkeessä keskikentällä ja itsensä samalla pelattavissa.

**-tähteä: Passo, alakerta pysy ruodussa käskytyksellä, eikä vastapuoli saanut erityisen hyviä tilanteita paria koko joukkueen keskittymishäiriötä lukuunottamatta.

*-tähti: Hemu, nollapeli mokelta.

Read 24631 times