NEW
Sunday, 31 August 2014 00:00

15.8 KiuPa - Elo 2-5 - Ylä-Savosta yllättävän hyvää

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Elo kävi hakemassa 15.8. hienon vierasvoiton Kiuruvedeltä.
 
Kun matka starttasi Kuopio-Hallin pihasta, mukana oli tämän kesän pienin pelaajamäärä, 16 urhoa. Perilläkin oltiin vain noin puoli tuntia ennen ottelun alkua, joten lähtökohdat otteluun olivat haasteelliset. Onneksi joukkue suhtautui tekemiseen vaaditulla hartaudella, ja peli-ilme oli alusta lähtien voitontahtoinen.
 
Omat haasteensa tarjosi pelialusta, joka oli hieman kostea sekä erittäin pitkänurminen. Tämä aiheutti useita liukastumisia ja tätä myötä jopa vaarallisia maalitilanteita vastustajalle. Näistä onneksi selvittiin säikähdyksellä.
 
Poisjääntien vuoksi kokoonpanoa oltiin rukattu siten, että normaalisti laidalla viihtyvä Oskari Vilpponen pelasi Anton Mustosen toppariparina ja Passo Pasanen teki paluun keskikentän jarrumieheksi Fernandon lähdettyä käpykaartiin. Oikealle laidalle oli valikoitunut kokemusta ja vasemmalle nopeutta.
 
Ottelu lähtikin käyntiin Elon hallinnassa vasemman laidan Santtu Alastalon ja Roope Rytsyn vastatessa suurimmasta osasta pallonhallintaa.
 
Avausmaali oli kuitenkin kokeneemman kaartin heiniä, kun Santun pitkä heitto ajautui Tomi Räsäsen jatkamana joukkueen nestorille Mika Murtorinteelle. Murejew näytti kuka KuKin on ja sijoitti pallon upean näyttävästi alanurkkaan. Tämä oli samalla miehen avausmaali punapaidassa virallisissa otteluissa.
Peliä oli käyty tässä vaiheessa 7 minuuttia.
 
Alkurynnäkön jälkeen ottelu tasaantui hieman, mutta oli kuitenkin enemmän Elon hallinnassa. Näinollen ei ollut suurikaan vääryys, kun reilun puolen tunnin jälkeen Passo juhlisti syntymäpäiväänsä ja laittoi kulmapotkusta pallon konttiin samalta paikalta, mistä papparainen aikaisemmin. Näin puoliajalle lähdettiin vierasjohdossa 0 - 2.
Toiselle jaksolle tuli uudistunut kotijoukkue, joka oli nostanut ryhmitystään ja kasannut miehiä vasemmalle laidalle. Punaisten puolustus sinnitteli hyvin mukana, mutta noin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen KiuPa kavensi kulmapotkusta luvut 1 - 2:en.
 
Kavennus ei herättänyt Punaista joukkuetta (eikä kyllä valmennustakaan, attanas), ja sinipaidat painoivat päälle kovasti. Punertavien purkupallot kilpistyivät usein ensimmäiseen vastustajaan, poikkeuksena mainittakoon Oskari Vilpponen, joka lähetti kuulaa väljemmille vesille välillä jopa tyylikkäillä kärkipotkuilla.
 
Pahin kävi toteen vajaan parinkymmenen peliminuutin jälkeen, kun KiuPan hyökkääjä kaatui Roope Rytsyn takavasaraan rangaistusalueella; pallo pilkulle ja Roopelle varoitus. Onneksi seuraavaksi kävi toteen KiuPan valmentajan pahin painajainen, kun pilkun ampuja koutsinsa käskystä huolimatta laukoi metritolkulla yli.
 
Ottelun luonne alkoi pilkun jälkeen muuttua, ja Elo sai hieman juonesta kiinni päästen useisiin vastahyökkäyksiin. Ottelun ratkaisijaksi nousi Tomi Räsänen, joka vetelehti kahteen otteeseen läpi mahdottomilta näyttäneistä tilanteista ja siirsi Punaiset ensin 1 - 3- ja viisi minuuttia ennen loppua 2 - 4 - johtoon. KiuPa sai välissä maalinsa hienon sommitelman päätteeksi.
 
Loppunumeroiksi 2 - 5 kirmasi Teemu Soini päästyään vapaaksi hieman epäselvästä tilanteesta.
 
Kokonaisuutena ottelu oli Elon hallinnassa noin 60-70 minuuttia. Toisen jakson alussa oltiin pahasti alakynnessä, mutta hyvin taisteltiin ja kestettiin. Vaikka oma peli hieman hajosikin, täytyy muistaa alla olleen puolentoista tunnin ajomatka ja hätäiset alkulämpimät. Näinollen tuloksen ohella voidaan olla tyytyväinen myös pelilliseen antiin.
 
Tähtivaeltajat:
 
3 - Tomi Räsänen - keskikentän vekkuli venkula pelasi itsensä jälleen yleisön sydämiin. Kaksi upeaa yksilösuoritusta maaleineen ja vielä syöttö avausmaaliin. Miehen rauhallisuus ratkaisuissa on aivan omaa luokkaansa
2 - Oskari Vilpponen - luuti hyvin itselleen oudommalla paikalla ja varmisteli vastuuttomamman virkaveljensä vipellyksiä

1 - Mika Murtorinne - kuparinen rikki ja pelasti vielä Tomin kengätkin. Näyttää yli 35-vuotiaanakin nuoremmilleen, mitä hyvä potkutekniikka tarkoittaa

Read 22157 times