NEW
Sunday, 17 August 2014 03:00

31.07 Elo - Tou/2 4-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Kuopion Elolla oli edessään kuluvalle sarjakaudelle oudot lähtökohdat joukkueen kohdattua 31.7. Tou:n reservijoukkueen; edellinen ottelu oli hävitty peräti kahdeksan tappiottoman ottelun jälkeen.
 
Edessä olikin haasteita kilven kirkastamiseksi.
 

Puolustuspään pelaamisen parantaminen erikoistilanteissa oli todettu olevan heikkoa, johon paneuduttiinkin ottelupalaverissa pieteetillä. Toisaalta painotettiin keskustan pelaajien etäisyyksien pitämistä siedettävinä.

 

Kokoonpanoon oli palannut pelikieltonsa kärsinyt Passo Pasanen, joka riisti kapteeninnauhan takaisin Anton Mustoselta. Passo löysi itsensä uudelta pelipaikalta keskikentän ytimestä, jossa hän tuurasi poissaollutta Tomi Räsästä. Anton jatkoi topparina ja kotidebyytissään Ville Strandman löysi itsensä piilokärjen paikalta. "Ässän" ja piikissä pelanneen Pekka Pentikäisen liikeratoja hieman viilattiin alkupalaverissa, mikä näyttäytyikin myöhemmin tehoina kentällä.
 
Ottelu lähti käyntiin selvässä Punaisten hallinnassa; Pasasen tymäkästi vetämä alkulämmin saatiin siirrettyä näyttävästi itse otteluun. Pallo kulki pelaajalta toiselle hyvällä itseluottamuksella ja monipuolisesti niin molempien laitojen kuin keskustan kautta.
 
Ei aikaakaan, kun Ikorin maalipuut kolisivat Aargh! niin totutusti, kun Ville Strandman laukoi hyvän kuvion päätteksi ilmasta yläputkeen. Pieni häivähdys purppuraa kävi jo mielessä, kun muistin perukoilta nousi kummittelemaan Tarzanin haamu.
 
Hieman myöhemmin majoneesiastia saatiin auki, kun "Ässä" viimeisteli rauhallisesti vasurillaan takanurkkaan noin kuudentoista rajalta. Syötön maaliin antoi Pekka Pentikäinen.
 
Seuraava maali merkattiin Jani Korhoselle, jonka keskitys lurpsahti hieman hämääntyneen maalivahdin avustuksella suoraan maaliin.
Tämän jälkeen ottelu tasaantui aavistuksen vaihtoruletin ansiosta vierailijan saadessa hieman otetta pelistä. Mitään todellista hätää nappiottelun pelanneella Elon puolustuksella ei kuitenkaan ollut.
 
Voitaneen puhua todellisesta täsmävaihdosta, kun Teemu Soini vaihdettiin kentälle tehtävänään juosta kuin nuori orhi preerialla muutaman minuutin ajan. Tänä aikana Anton Mustonen -pallon aina saadessaan- ruokkisi Soinia laadukkailla pitkillä avauksillaan. Liekö Teemu ehti olla kentällä kahta minuuttiakaan, kun kuvio toimi. Teemu sai siirrettyä Antonin 60-metrisen syötön maalin eteen, josta Pekka Pentikäinen puski pallon katiskaan. Lukemat siis jo 3 - 0.
 
Taukolukemiksi 4 - 0 puski Roope Rytsy Ville Strandmanin hyvästä keskityksestä. Roopelta nähtiin jälleen hyvä peli, jota vaihtopenkillä ihasteltiin useaan otteeseen. Varsinkin Roopen puolustuspelaamisen ja -halun kehittyminen ansaitsee tässä erityismaininnan.
 
Tauolla ei isosti tarvinnut uhota, siksi mallikkaasti peli oli kulkenut. Pari vaihtoa suoritettiin, ja kaikki 20 pelimiestä saivatkin ottelussa peliaikaa.
Toisella jaksolla Punainen kone hieman yskähteli, ja sinertävä vastustaja sai enemmän otetta pelistä. Alakerrasta löytyi kuitenkin huutoon vastaajia, esimerkiksi Jani Piirainen pelasi topparina vahvan ottelun suorittaen monta hyvää katkoa ja käyttäen ääntään. Piiran peli on myös parantunut kauden aikana kovasti, ja miehelle jaettiinkin ottelun parhaana Elolaisena tyylikäs rannekello. Hyvä, että isot puheet ison miehen suusta myös realisoituvat kentällä isoiksi suorituksiksi.
Puoliajan parhaat paikat siunaantuivat Pekalle ja Ässälle, jotka kuitenkin hukkasivat parikin läpiajoa maalivahtia päin. Jakson ainoan maalin teki vierailija (jälleen kerran) pilkulta, kun Olli Viitaniemi kaatoi sinipaidan alueella. Loppuluvut täten 4 - 1.
 
Vaikka peli hieman hajosi toisella jaksolla, oli ottelu kokonaisuutena varsin onnistunut. Ensi jakson ilme oli todella hyvä, ja joukkue suorastaan pursui peli- ja voitonhalua. Myös etukäteen sovittujen asioiden noudattamisessa oltiin paremmalla tasolla kuin monessa aikaisemmassa ottelussa, olisikohan Mörköllä ollut asiaan vaikutusta..?
 
Kitara, taivas ja tähdet:
3 - Jani Piirainen -hallitsi ilmatilan hyvällä itseluottamuksella ja piti itsestään ääntä - monessakin suhteessa...
2 - Jani Korhonen - alakerrasta paikkansa löytänyt taistelija kruunasi iltansa maalilla. Elon kannalta ikävästi ottelu jäi Janin viimeiseksi kuluvalla kaudella perhekoon kasvaessa piakkoin. Tervetuloa takaisin ensi kaudella ja onnea käärön kanssa!
1 - Ville Strandman - tuonut taidoillaan oivan lisän hyökkäyspäähän, hyvät tehot tänään
1 - Roope Rytsy - Ikorin ikiliikkujalta jälleen tähden arvoinen esitys

1 - Passo Pasanen - Hollywood - jatko-osa The Return Of The Red Captain sai kriitikoilta hyvät arviot. Hyvät alkulämpimät ja keskikentällä useita puhtaita pallonriistoja

Read 22565 times Last modified on Monday, 18 August 2014 06:19