NEW
tomi

tomi

Friday, 26 May 2017 20:24

NP-H - Elo 0-3

Elo kohtasi eilen sarjanousijan Nilsiässä, jossa Elon pelaajat saivat tämän kesän ensikosketukset nurmikenttään. Olosuhteet olivat kunnossa ja paikalle saapunut yleisö pääsi todistamaan punapaitojen näytöstä. Pallo kulki hyvin mieheltä toiselle ja siinä ohessa Elo nakutti voittoon riittävät osumat. Kotiintuomisina makiat kolme pistettä!


Ottelu alkoi hieman varovaisesti ja tunnustelevasti kummankin joukkueen osalta. Alun varovaisuuden jälkeen Elo otti pallonhallinnan ja ei kauaakaan, kun pallo löytyi jo Nilsiän maalista. Joni Parkkila kävi laittamassa tyylikkäästi Toni Tiilikaisen keskityspallon ylänurkkaan, mutta tilanne liputettiin lopulta yllättäen paitsioksi. Jopa alimpana pelaajana ollut Nilsiän toppari ihmetteli liputusta.


Liputuksen jälkeen peli jatkui Elon komennossa, mutta sitten tapahtui jotain hyvin odottamatonta. Laitapakintontilla häärinyt Robert Rytsy sai Nilsiän pelaajan polvesta päähänsä ja menetti tajuntansa. Peli oli pitkään seis ennen kuin hoiperteleva Rytsy saatiin talutettua kentältä pois. Rytsyn seuraava yö menikin KYSin osastolla tarkkailussa. Nyt Rytsy on onneksi päästetty jo kotia. Tilanteesta selvittiin onneksi ilman suurempia vammoja.


Rytsyn dramaattinen loukkaantuminen kuitenkin lamaannutti hetkellisesti Elon pelin. Muutaman täsmävaihdon jälkeen peli alkoi jälleen pyörimään punapaitojen tahtiin ja lopulta ensimmäinen hyväksytty maalikin näki päivänvalonsa. Tero Taipale ja Joni Kröger pelasivat pallon hienon syöttöruletin jälkeen Nilsiän puolustuslinjassa vapaana olleelle Roni Vuorelle. Nopea rytminmuutos ja Vuori pommitti pallon Nilsiän maalivahdin selän taakse.


Elo sai eiliseen otteluun apuvoimia AC Barcalta. Mukaan lähtivät Joni Venäläinen ja Juho Kylliäinen. Kaksikolta erittäin vahva esiintyminen punapaidoissa. Venäläinen pääsi ottelussa myös maalin makuun. Hyviä tehoja Viitosessa tehtaillut Venäläinen laukoi ottelussa 2-0 maalin Elon hyvän pyörityksen päätteeksi. Heidän apuja tullaan kyselemään myös jatkossakin.


Peli kulki hyvin ja toiselle puoliskolle ei tarvinut tehdä muutoksia. Elon puolustus pysyi koko ottelun tiiviinä ja pallo pyöri hyvin pelaajalta toiselle. Sinipaidat pyrkivät rakentamaan pitkillä palloilla hyökkäyksiään, mutta Elon puolustuslinja Tiilikainen, Mustonen, Koskinen ja Kylliäinen napsivat vuorotellen Nilsiäläisten lähettämät pallot.


Elo jatkoi pallon pitämistään ja maalipaikkoja alkoi jälleen siunaantumaan punapaidoille. Ville Leikas tiputti rinnallaan Olli Eskelisen hyvä keskityspallon toisesta aallosta maalille tulleelle Tomi Räsäselle. Nopeasti syntyneestä tilanteesta hämmentynyt Räsänen sijoitti pallon sisäsyrjällään Nilsiän maalin ylärimaan ja maali jäi harmittavasti näkemättä.

Hetkeä myöhemmin Räsänen kuitenkin onnistui maalinteossa. Aki Lappalainen meni antamaan vapaapotkua kulmalipun tuntumasta. Mainio keskityspallo löysi Räsäsen pään ja pallo oli kolmannen kerran Nilsiän maalivahdin selän takana. Tämän enempää maaleja ei ottelussa nähty.


Ottelun aikana maalipaikkoja kehkeytyi monellekin Elon pelaajalle. Yksi erinomaisista maalipaikoista tuli Joni Krögerille, joka ei valitettavasti onnistunut sivaltamaan Juho Kylliäisen keskityspalloa maaliin asti. Erittäin lähellä maalia kävi myös energisesti kärjessä raatanut Juho Huttunen, jonka näyttävä vasemman jalan tulinen volley painui alanurkkaa kohden, mutta Nilsiän maalivahti veti harmittavasti pidemmän korren ja sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.


Nilsiä ei saanut luotua kovinkaan montaa maalintekopaikkaa ottelun aikana, mutta silloin kuin he pääsivät tonteille niin Elon maalia vartioinut Olli Närhi esti Nilsiäläisten lähentelyt. Mukaan mahtui myös pari aivan huippuluokan koppia. Närhelle hienosti toinen nollapeli putkeen.


Pelin jälkeen Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale oli tyytyväinen suojattiensa otteisiin. Taipaleen pitämät harjoitukset alkavat pikkuhiljaa tuottamaan tulosta. Peli kulki valmentajan toiveiden mukaisesti ja tätä draivia pyritään jatkamaan seuraavassa ottelussa, joka käydään jo parin päivän päästä Litmasen tekonurmella. Siellä Elo saa vastaansa uuden tuttavuuden JIPPO/2:n.

Lopulta tyytyväinen Taipale jakoi jokaiselle pelaajalle kolme tähteä!

Friday, 26 May 2017 20:22

Elo - KuPS/2 2-0

Tero Taipaleen valmennusuran ensimmäinen virallinen voitto näki päivänvalonsa keskiviikkona! Sateiden kastelema märkä kenttä meinasi välillä tuoda omia haasteita, mutta lopulta KuPSin kakkosjoukkue kaatui rutiininomaisesti ja Elo sai avattua pistetilinsä.


Ottelu lähti käyntiin Elon selvässä hallinnassa. Ensimmäisen vartin ajan Elo piti palloa miten tahtoi ja KuPS joutui puolustuskannalle. Viimeiset ratkaisevat syötöt eivät kuitenkaan napsuneet kohdilleen ja Elo ei onnistunut hallinnastaan huolimatta pääsemään hyville maalintekotonteille.


Lopulta paikkoja alkoi kuitenkin kehkeytymään, joista ylivoimaisesti paras tuli Joni Krögerin ja Aki Lappalaisen hyvän laitapelaamisen jälkeen. Lappalainen puikkelehti laidasta läpi ja pelasi Tomi Räsäselle puolittaisen tyhjän maalin, mutta Räsänen sohi tyylikkäästi pallon maalin yli.


Hieman tämän jälkeen oli KuPSin vuoro. KuPSin kulmapotku löysi tiensä keltapaidoille, mutta Tero Taipale oli mies paikallaan ja putsasi pallon pois Elon maaliviivalta. Tämän lähemmäksi KuPS ei enää päässyt maalintekoa ensimmäisen puoliajan aikana.


Ensimmäisen puoliskon aivan loppuhetkillä Olli Närhen pitkä maalipotku vapautti Aki Lappalaisen ja Joni Parkkilan pahantekoon. Palkinnoksi tuli rangaistuspotku. Pallo pilkulle ja Tomi Räsänen kävi lataamassa ottelun avausmaalin.


Toista puoliskoa kerettiin pelata vain muutama minuutti, kun alkoi jälleen tapahtua. Aluksi Joni Kröger puski Tomi Räsäsen yksinläpi, mutta Räsäsen hidastelu koitui kohtaloksi. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun jälkeen pallo lennätettiin takaisin KuPSin kuudentoista-alueen sisälle, jossa pallo jäi pomppimaan boksin sisälle. Tero Taipale kävi taistelemassa pallon takaisin punapaidoille, mutta lopulta topparinpaikalta ylös noussut Tomi Rönkkö vei pelivälineen ja pommitti sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon. Rönkkö kirjautti nimensä maalintekijätilastoihin pitkän tauon jälkeen ja se myös näkyi kauas vapauttavan tuuletuksen muodossa.


Toisella puoliskolla Eemeli Vähäsöyrinki päästettiin irti. Vähäsöyringin laitanousut tuottivat jatkuvasti ongelmia keltapaidoille. Vähäsöyrinki esitteli myös kovaa pommiaan kolmestakympistä, jonka KuPSin maalivahti onnistui vain vaivoin torjumaan kulmapotkuksi.


Noin tunnin peliajan kohdalla Elolla oli erinomainen paikka kasvattaa johtoaan. Hyvän syöttökombinaation päätteeksi Joni Kröger pääsi laidasta läpi. KuPSin puolustuksen ja maalivahdin vain keskittyessä pallolliseen pelaajaan Ville Leikas hiipi puolustuksen seläntaakse ja sai lopulta pallon. Tyhjä maali odotti jo ottajaansa, mutta märkä kenttä teki tepposet ja laukaus suuntautui Elon epäonneksi kohti KuPSin maalivahtia.


Elon topparikaksikko Iivo Koskinen ja Tomi Rönkkö ohjasivat peliä ja johtivat Elon puolustusta mallikkaasti. KuPS ei päässyt toisella puoliskolla yrittämään kertaakaan maalintekoa hyviltä tonteilta vaan keltapaidat joutuivat yrittämään maalintekoa kaukolaukauksilla. KuPS ei kuitenkaan saanut yhtään laukausta maalia kohti ja näin Elon maalilla pelannut Olli Närhi kirjautti jälleen yhden nollapelin vyölleen.


Keskiviikkona nähtiin nollapelin lisäksi myös Anton Mustosen paluu punapaitoihin. Mustoselta jälleen vahva esitys. Kävi mm. voittamassa kaikki pääpallot. Maali vaan jäi vielä odottamaan seuraavaa tapahtumaa.


Joukkueelta hyvää suorittamista puolustussuuntaan. Maalintekoon jäi vielä paljon petrattavaa. Hyviä paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Tätä lähdetään parantamaan seuraavaan koitokseen. Sarja jatkuu torstaina 25.5. vieraspelireissulla Nilsiää, jossa Elo saa vastaansa sarjanousijan Nilsiän Pallo-Haukat.


Tähdistöraati jakoi tähtiä seuraavasti
3 tähteä, Iivo Koskinen
2 tähteä, Tero Taipale
1 tähti, Tomi Rönkkö

Wednesday, 10 May 2017 18:34

ToU - Elo 4-2

Pitkä odotus päättyi eilen, kun kausi saatiin käyntiin. Aurinkoinen kevätsää oli houkutellut mukavasti ihmisiä seuraamaan perjantai-illan trilleriä. Lähtökohdat peliin olivat hyvin tasaiset. Molemmilta joukkueilta puuttui kokoonpanostaan hyviä pelimiehiä, mutta laajojen pelaajarinkiensä ansiosta molemmat joukkueet olivat saaneet paikalle iskukykyisen porukan.


Varsinkin Elon leirissä poissaolot meinasivat tuottaa hieman harmaita hiuksia Tero Taipaleelle ja kokoonpano vaati muutoksia. Apuun kutsuttiin reservijoukkueesta hyviä treenipelejä pelanneet Eetu Marttila ja Joni Venäläinen.

Pelaajia tiputeltiin pelipaikoiltaan hieman normaalia alemmille paikoille ja tämä tiesi esimerkiksi sitä, että Noel Berg pääsi esittelemään yleisölle topparin taitojaan. Myös maalivahdin saamisessa oli omat haasteensa ja vasta viime hetkillä Elo sai raavittua flunssan kourista Olli Närhen Elon maalille. Siitä huolimatta Närhi esitti ottelun aikana muutaman paraatipelastuksen.


Ottelu lähti käyntiin ryminällä. Toivala karvasi hanakasti palloa ja onnistuikin paikoitellen aiheuttamaan ongelmatilanteita Elon puolustukselle. Ottelun alku oli Elolta hieman väsynyttä ja hermostunutta. Pallo pomppi jalassa ja Toivala käyttikin hyödykseen Elon virheet ja onnistui viimeistelemään ensimmäisen vartin aikana kaksi nopeaa osumaa.

Pelin edetessä Elon peli parani kokoajan, mutta silti maalintekopaikat jäivät hyvin minimiin. Elon ensimmäisen puoliskon vaarallisimman tilanteen esitteli Roni Vuori, jonka kova laukaus tuotti ongelmia Toivalan maalivahdille.


Toiselle puoliskolle Taipale teki pieniä muutoksia peliryhmitykseen ja lähti kääntämään peliä Elon eduksi. Elon peli alkoikin kulkemaa paremmin ja peli pysyi Elon hallussa, mutta Toivala pääsi jälleen rankaisemaan kahdesti Elon pelaajien henkilökohtaisista virheistä. Elo ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi omaa peliänsä ja haki vimmatusti kavennusta.


Ottelun loppua kohden Elo yritti viritellä hyvää kirivaihdetta ja vaihtoi tuoreita nuoria jalkoja kentälle. Teemu "Niiralan Tsaari" Soini aiheutti hämmennystä Toivalan alakerralle ja lopulta kauan odotettu kavennusmaali näki päivänvalonsa. Anssi Jokelan lähettämä kierteinen kulmapotku löysi tiensä Tomi Räsäsen takaraivoon ja näin syntyi Elon tämän kauden ensimmäinen maali.


Joukkue sai uutta puhtia kavennuksesta ja pari minuuttia edellisestä verkko heilui jälleen. Tomi Rönkkö lähetti hyvän ristipallon Toivalan linjan taakse ja Räsänen pääsi vapaasti nostamaan pallon hölmistyneen Toivalan maalivahdin ylitse.


Hyvä kirivaihde ei valitettavasti tuottanut enempää osumia. Pelin lopussa Räsäsellä olisi ollut vielä mahdollisuus kolmanteenkin osumaan, mutta eväät loppuivat kesken ja Toivalan puolustus korjasi pallon viitosen rajalta. Aika loppui Elon kannalta hieman kesken ja pisteet jäivät lopulta Toivalaan.


Kausi on nyt saatu käyntiin ja tästä lähdetään parantamaan seuraaviin koitoksiin. Seuraavaksi Elo saa vastaansa uuden tuttavuuden, kun vastaan asettuu JIPPO/2. Ottelu pelataan lauantaina 13.5. klo 17.00 Litmasen tekonurmella


Tähtiä
3 tähteä Anssi Jokela
2 tähteä Tomi Räsänen
1 tähti Toni Vainikainen

Thursday, 12 January 2017 20:22

Kauden 2017 ottelut

Nelonen

 JoukkuePVTHMP
ToU 4 3 1 0 20-6 10
Kings SC 3 3 0 0 13-4 9
LiPa 4 2 1 1 6-5 7
Kuopion Elo 3 2 0 1 7-4 6
PAVE 3 2 0 1 3-3 6
JIPPO/2 2 1 1 0 3-2 4
NP-H 3 1 1 1 6-6 4
Raiku 3 0 0 3 1-9 0
KuPS/2 3 0 0 3 0-9 0
LehPa 4 0 0 4 4-15 0

 

 

Otteluohjelma

PvPvmKloKenttäKotiVierasTulos Otteluraportti
Pe 5.5. 19:00 Toivala, Tanhulan tn ToU Kuopion Elo 4 - 2   Raportti
Ke 17.5. 19:45 Kuopio, Litmasen tn Kuopion Elo KuPS/2 2 - 0   Raportti
To 25.5. 18:30 Nilsiä, Kankainen NP-H Kuopion Elo 0 - 3   Raportti 
Su 28.5. 19:45 Kuopio, Litmasen tn Kuopion Elo JIPPO/2   -      
Pe 2.6. 19:30 Rautavaara, urheilukenttä Raiku Kuopion Elo   -      
Ti 6.6. 19:45 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo LehPa   -      
Ke 14.6. 20:00 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo LiPa   -      
Ma 3.7. 19:45 Kuopio, Itkonniemi Kings SC Kuopion Elo   -      
To 6.7. 19:45 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo PAVE   -      
To 20.7. 19:45 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo ToU   -      
Ti 25.7. 19:30 Joensuu, Mehtimäki tn JIPPO/2 Kuopion Elo   -      
Su 6.8. 18:00 Kuopio, Savon Sanomat Areena KuPS/2 Kuopion Elo   -      
Su 13.8. 16:00 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo NP-H   -      
Pe 18.8. 19:00 Lehmo, High Pine Lane LehPa Kuopion Elo   -      
La 26.8. 16:00 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo Raiku   -      
Pe 1.9. 19:45 Kuopio, Litmasen tn LiPa Kuopion Elo   -      
Su 10.9. 16:00 Kuopio, Itkonniemi Kuopion Elo Kings SC   -      
Pe 15.9. 18:30 Iisalmi, Kankaan Liikuntapuisto tn PAVE Kuopion Elo   -      

 

 

 

Talven 2017 harjoitusottelut

 PvmKloKoti-VierasTulosKenttä Maalintekijät (syöttäjät)
La 17.12 2000 KuKi - Kuopion Elo 2 - 0       Kuopio, Kuplahalli      
Su 18.12 2100 SC Kings - Kuopion Elo 2 - 1   (60min)   Kuopio, Kuplahalli   Juho Huttunen (Tomi Räsänen)  
To 29.12 2000 SC Kings - Kuopion Elo 0 - 1   (60min)   Kuopio, Kuplahalli   Teemu Toivonen (Miikka Ilo)  
Su 08.01 2100 SC Kings - Kuopion Elo 2 - 2   (60min)   Kuopio, Kuplahalli  

Robert Rytsy (Ville Leikas, Aki Lappalainen)

Kings oma maali (Tomi Räsänen)

 
Su 15.01 2100 SC Kings - Kuopion Elo 1 - 1   (60min)   Kuopio, Kuplahalli   Aki Lappalainen rp  
La 28.01 1830 KuPS A2 - Kuopion Elo 3 - 3       Kuopio, Kuplahalli  

KuPS oma maali

Joni Parkkila (Ville Leikas)

Toni Tiilikainen (Tero Taipale)

 
Su 29.01 2100 KuKi - Kuopion Elo 3 - 0   (60min)   Kuopio, Kuplahalli    
Ke 08.02 2100 KJK - Kuopion Elo 0 - 3   (60min)   Kuopio, Kuplahalli  

Joni Parkkila (Noel Berg)

Noel Berg (Ilmari Pentikäinen)

Anssi Jokela

Su 12.02 1830 SC Kings - Kuopion Elo 0 - 2       Kuopio, Kuplahalli  

Aki Lappaleinen (Robert Rytsy, Ville Leikas)

Aki Lappalainen (Tero Taipale, Tomi Räsänen)

La 25.02 1445 PAVE - Kuopion Elo 1 - 2       Iisalmi, Jalkapallohalli  

Aki Lappaleinen (Noel Berg, Tomi Rönkkö)

Aki Lappalainen (Tero Taipale)

La 04.03 1830 KuPS/2 - Kuopion Elo 2 - 1       Kuopio, Savon Sanomat Areena   Tero Taipale
Su 19.03 2100 AC Barca - Kuopion Elo 1 - 1   (60min)   Kuopio, Kuplahalli   Tomi Räsänen (Joni Parkkila)
La 08.04 1930 KuPS/2 - Kuopion Elo 3 - 2       Kuopio, Savon Sanomat Areena  

Tomi Räsänen (Joni Parkkila)

Tomi Räsänen

Ma 17.04 1100 ToU - Kuopion Elo 1 - 1       Toivala, Tanhulan tekonurmi   Joni Parkkila (Tomi Rönkkö)
Su 23.04 2000 LiPa - Kuopion Elo 1 - 1       Kuopio, Kuplahalli   Eemeli Vähäsöyrinki
Ti 02.05 2100 AC Barca - Kuopion Elo x - x   (60min)   Kuopio, Lippumäen tekonurmi    
                             

 

Futsal Piirisarja

 JoukkuePVTHMP
SuPa 5 3 1 1 16-11 10
ToU/valkoinen 5 3 0 2 16-13 9
SaPa 5 3 0 2 12-10 9
JuPy 5 3 0 2 7-4 9
Kuopion Elo 5 2 1 2 8-9 7
LehPa/2 5 0 0 5 7-19 0

 

Otteluohjelma
PvPvmKloKenttäKotiVierasTulos
La 21.1. 10:30 Pieksämäki, Urheilutalo JuPy Kuopion Elo 2 - 0    

La

21.1.

11:30

Pieksämäki, Urheilutalo

Kuopion Elo

LehPa/2

4

-

2

 

Toni Tiilikainen

Toni Tiilikainen

Toni Tiilikainen (Ville Leikas)

Pekka Koponen (Teemu Soini)

La

11.2.

13:30

Kontiolahti, Liikuntahalli

SaPa

Kuopion Elo

0

-

1

 

Toni Tiilikainen (Tomi Räsänen)

La

11.2.

15:00

Kontiolahti, Liikuntahalli

ToU/valkoinen

Kuopion Elo

3

-

1

  Tomi Rönkkö (Eemeli Vähäsöyrinki)

La

11.2.

16:30

Kontiolahti, Liikuntahalli

Kuopion Elo

SuPa

2

-

2

 

Tomi Rönkkö (Ville Leikas)

SuPa oma maali (Eemeli Vähäsöyrinki)

 

 

Sunday, 16 October 2016 19:56

Juniorijoukkue

Elon 09-syntyneet juniorit ovat aloittaneet harjoittelun!

junnut2

 

Keväällä 2016 Elon edustusjoukkueen lisäksi saatiin Kuopion vanhimmalle jalkapalloseuralle myös juniorijoukkue. Juniorit ovat 6-7 vuotiaita ja harjoittelevat kerran viikossa. Pelaajia joukkueessamme on tällä hetkellä 15 pelaajaa, mikä on erittäin hyvä määrä.


Joukkue harjoittelee Saaristokaupungissa, koska suurin osa pelaajista asuu siellä. Myös valmennus ja joukkueenjohto asuvat siellä. Joukkueen valmentajana toimii Jani Mikkonen ja hänellä on apunaan Mikko Viinikainen, Pekka Lång ja Hannu Haaranen. Joukkueenjohtajana toimii Petteri Hämäläinen, joka on myös Elon edustusjoukkueen vetäjä ja johtokunnan jäsen.


Poikien harjoituksissa on ollut alusta saakka mukava meininki. Ensimmäinen kesä lähinnä harjoitellaan, mutta muutama harjoituspeli pelataan. Ensimmäiset pelit pelattiin 21.8 Kurkimäen kentällä, jossa pelattiin turnaus.


Tavoitteemme on tehdä matalankynnyksen urheilutoimintaa. Kustannukset pyritään pitämään alhaisina ja meillä on käytössä Kaikki Pelaa -ajatus.


Syksyllä jatkamme sitten pelailua salivuoroilla. Pelaamme sählyä ja futsalia. Pojat harjoittelevat talvella kaksi kertaa viikossa. Harjoituspaikkoina toimivat Jynkänlahden koulu ja Kallaveden kirkko.

 

junnut

Elon junioritoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Janiin ja Petteriin.

Jani Mikkonen: Jani.Mikkonen (at) posti.com
Petteri Hämäläinen: petteri.hamalainen (at) evl.fi

Saturday, 15 October 2016 14:32

WJK/Klubi Akatemia - Elo 2-4

Tänään käytiin viimeinen kamppailu pisteistä Varkauden tekonurmella. Elo lähti peliin kokkeilemaan uutta timanttimuodostelmaa ja muodostelman hyökkäyspeli toimikin vallan mainiosti. Puolustus kuitenkin tuotti hieman harmaita hiuksia ja pallo löytyikin pariin otteeseen Elon maalista. Hyökkäyspeli oli kuitenkin erittäin vahvaa ja kausi saatiin päätettyä mukavaan voittoon.

Elo aloitti pelin alussa dominoinnin ja pommitti heti alkuun kaksi maalia. Aluksi vaarattomalta näyttänyt pallon siirtely omassa päädyssä johti maagiseen maalipaikkaan. Markus Kröger vapautti pitkällä pallolla Pekka Pentikäisen karkumatkalle. Pentikäinen pääsi nokikkain WJK maalivahdin kanssa ja siirsi pallon näyttävästi toisesta aallosta tulleelle Joni Parkkilalle, joka liukui pallon maaliin.

Toinen osuma lähti Joni Parkkilan mainiosta keskityksestä. Pallo boksin sisälle, johon kirmasi ensimmäisenä Elon sisäisen maalipörssin taistelusta kamppaileva Pekka Pentikäinen. Hyvä volleypommi maalia kohti, mutta WJK:n puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen vitosen boksin sisällä. Pallo pomppi vapaana olevalle Joni Krögerille ja Kröger laittoi totuttuun tapaan pallon vuoren vamasti verkon perukoihin.

Turvallisen tuntuinen kahden maalin johto passivoitti Elon. WJK pääsi paremmin peliin mukaan ja kävi läpiajon päätteeksi kaventamassa tilanteeksi 2-1. Elo ryhdistäytyi takaiskusta ja Joni Kröger kävi heittämässä toisen maalinsa Pekka Pentikäisen hienosta esityöstä.

WJK kävi vielä viimeistelemässä toisen kavennuksen ensimmäisen puoliskon loppupuoliskolla ja tauolle marssittiin Elon 3-2 johdossa.

Tauolla pureuduttiin Elon puolustuspelaamiseen ja Elon kapteeni Toni "Passo" Pasanen otti roolia ja teki Elon muodostelmaan muutoksia. Toiselle puoliskolle otettiin laitalinkit käyttöön ja Elon puolustuspelaaminen palasi omalle tasolleen.

Toinen puolisko lähti rauhallisesti liikkeelle ja hetken pelailun jälkeen kentällä koettiin draamaa, kun Elon kapteeni Toni Pasanen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Kapteenin nauha vaihtui topparin tontilla painivalle Toni Tiilikaiselle, joka otti esimerkillään koko kentän haltuun.

Toisen puoliskon noin puolessa välin Joni Kröger kävi vielä heittämässä kolmannen maalinsa ja varmisti hattutempullaan Elon sisäisen maalipörssin voiton, eikä jättänyt selittelyille varaa. Hienon esityön Krögerin maaliin tekivät Joni Parkkila ja Pekka Pentikäinen.

Loppua kohden WJK yritti hanakasti vielä rakentaa maaleja, mutta Elon kurinalainen puolustus kesti ja viimeiset lähentelyt koppasi Elon maalilla hyviä torjuntoja esitellyt Olli Närhi. Näin Elon nousukausi nelosessa saatiin päätettyä hienosti voittoon!

Tähtiä
3 tähteä Joni Kröger, hattutemppu ja Elon sisäisen maalipörssin voitto
2 tähteä Joni Parkkila, peli meinasi jäädä väliin rakon takia, mutta ilmaantui paikalle ja taisteli esityksellään vaikutuksen katsojien sydämiin.
1 tähti Pekka Pentikäinen, oli järjestämässä kaikkia Elon maaleja ja varmisti samalla syöttöpörssin voiton
0,5 tähteä El Capitan Toni "Passo" Pasaselle, voimia toipumiseen!

Saturday, 15 October 2016 14:31

Elo - PAVE 1-0

Lähtökohdat päivän otteluun olivat selvät. Voitolla Elo varmistaisi sarjan kakkospaikan, kun taas PAVE tarvitsi kipeästi pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa. Molemmilla joukkueilla oli kovat panokset pelissä ja lopulta Elo otti jännittävien vaiheiden jälkeen voiton Pekka Pentikäisen osumalla. Näin Elo varmisti heti nousukaudellaan hopeisen mitalin. Tästä onkin erittäin haastavaa lähteä parantamaan ensi kautta varten.

PAVE aloitti pelin todella vahvasti päästen useasti pallonriistoihin ja pitäen palloa Elon kenttäpuoliskolla. Elo kuitenkin puolusti sitkeästi joukkueena ja selvisi PAVEn alkurynnistyksestä. Huonon alun jälkeen Elo otti pallonhallinnan itselleen ja alkoi sitä kautta päästä maalintekosektorille.

Ottelun edetessä Elolle kertyi mukavasti maalintekopaikkoja, mutta maaleja ei tuntunut uppoavan mistään. Jopa Elon topparikaksikko Tomi Rönkkö ja Jonni Koskinen kävivät molemmat esittelemässä laukaisutarkkuuttaan 35 metristä. Harmittavasti molempien pommit suhahtivat ”hieman" maalin yli.

Lopulta sitten helähti. Ottelun ainoaksi maaliksi jäänyt osuma nähtiin noin puolen tunnin pelin kohdalla. Tomi Räsänen otti Joni Parkkilan laittaman puolenvaihdon haltuunsa. Pieni pudotus laitapakintontilta ylös nousseelle Robert Rytsylle, joka esitteli nopeuttaan spurttaamalla pallon kanssa kulmalippua kohden jättäen muut taakseen. Erinomainen keskitys etutolppaa kohden, johon Pekka Pentikäinen juoksi vauhdilla ja sivalsi mestarillisesti pallon kasseillaan maaliin. Näyttävällä maalillaan Pentikäinen ilmoittautui vielä mukaan taistelemaan Elon sisäisen maalipörssin voitosta.

Ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä myös Elon kapteeni Toni ”Passo” Pasanen kävi erittäin lähellä maalintekoa. Pitkäksi leianneen kulmapotkun jälkeen Lari Kujanen palautti pallon boksiin uuden keskityksen muodossa. Pasanen pääsi puskemaan hyvän puskun maalin lähietäisyydeltä, mutta PAVEn maalivahti sai vielä näppinsä väliin ja torjui Pasasen lähentelyn uudeksi kulmapotkuksi.

Toinen puolisko lähti Elolta erittäin vahvasti käyntiin. Elo liikutteli ihailtavasti palloa ja pääsi hyvin maalintekotonteille, mutta toista maalia ei tullut millään. Toisen puoliskon aikana maalintekopaikkoja siunaantui monellekin Elon pelaajalle ja pienellä huolellisuudella paikkoja olisi tullut vielä enemmänkin.

Yksi loistavista paikoista syntyi noin toisen puoliskon puolessa välin, kun Joni Kröger tarjoili läpijuoksunsa päätteeksi tuhannen taalan keskityspallon takatolpalle. Palloon viiletti topparin tontilta ylimmäksi pelaajaksi noussut Jonni Koskinen, mutta pohkeella lähtenyt tulinen laukaus ei aivan edennyt maaliin asti. Talven treeniohjelmaan enemmän pohjetreeniä, niin ensi kesänä taas uppoaa.

Myös Joni Kröger ja Lari Kujanen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa ruuti oli harmittavan märkää. Eikä myöskään Pekka Pentikäisen toisen puoliskon yritykset päätyneet enää maaliin asti. Näin ollen asetelmat ovat valmiina kauden viimeistä koitosta varten.

Pelin lopussa PAVE haki vielä vimmatusti tasoitusmaalia nostamalla ryhmitystään. PAVE saikin vielä aikaiseksi hyvää painetta ja PAVE kävi vielä pelin loppuhetkillä jopa kolisuttamassa Elon maalin tolppaa, mutta Elon maalia vartioinut Olli Närhi ei ollut tilanteesta moksiskaan. Närhi jopa ohjasi mestarillisesti PAVEn kovan tolppalaukauksen pohkeellaan päätyrajasta yli ja pelasi näin arvokkaan hengähdystauon Elon pelaajille.
PAVEn ankara painostus ei tuottanut sen suurempaa tulosta ja tällä kertaa Elon voittoon riitti yksi maali. Samalla Elo pelasi pitkästä aikaa nollapelin ja siinä sivussa Olli Närhi kirjautti vyölleen jo kauden viidennen nollapelinsä.

Kausi alkaa olla melkein paketissa. Vielä on yksi peli jäljellä ja se pelataan ensi lauantaina Varkaudessa WJK/Klubi Akatemiaa vastaan. Elo on jo varmistanut sarjan kakkospaikan, joten viimeisen pelin lopputuloksella ei ole suurempaa merkitystä. Hyvä kausi halutaan kuitenkin päättää voitollisesti.
Viimeiseen otteluun on myös kehkeytymässä erittäin mielenkiintoiset asetelmat. Nimittäin Elon sisäisen maalipörssin voitosta käydään vielä erittäin tiukkaa vääntöä. Ennen viimeistä peliä Pekka Pentikäinen, Joni Kröger sekä Lari Kujanen ovat kaikki tehneet 7 maalia. Kuka kruunataan kauden päätteeksi Elon maalikuninkaaksi? Se selviää ensi lauantaina.

Tähtiä päivän taistelusta
3 tähteä Pekka Pentikäinen, uhrautuvaa pelaamista ja tyylikäs voittomaali. Elon sisäisen maalipörssin voitto on askeleen lähempänä.
2 tähteä Topparikaksikolle, Tomi Rönkkö ja Jonni Koskinen tekivät hyviä katkoja, taistelivat ja raatoivat palloja omalle joukkueelleen. Helpottivat Olli Närhen urakkaa minimoimalla PAVEn maalipaikat.
1 tähti Robert Rytsy, voitti pääpallot päätä pidemmiltä Iisalmelaisilta ja tarjoili hienon laitanousunsa päätteeksi syötön voittomaaliksi jääneeseen osumaan
.

Saturday, 15 October 2016 14:28

LiPa - Elo 2-1

Eilen taisteltiin iltavalaistuksessa vauhdikas Kuopion derby. Suuresta pallonhallinnasta huolimatta Elo ei pystynyt järjestämään enempää hyväksyttyjä osumia. Lopulta ensimmäisen puoliskon virheet kostautuivat Elolle pahimmalla mahdollisimmalla tavalla ja voiton vei vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen LiPa.

Elo otti pelin alusta lähtien pallonhallinnan itselleen. Erikoisessa ottelussa LiPa tyytyi suurimmaksi osaksi puolustuskannalle Elon pitäessä palloa reilut 65% ottelun peliajasta. LiPa tyytyi lähinnä vastahyökkäyksiin ja pitkien pallojen roiskimiseen. Peli oli hyvin kontrollissa, mutta sitten LiPa pääsi rokottamaan kahdesti Elon tekemistä suurista virheistä.

Pallokontrollinsa ansiosta Elo pääsi hyvin maalintekotonteille ja monikin Elon pelaaja pääsi vuorollaan yrittämään maalintekoa. Harmittavasti ruuti oli kuitenkin yllättävän märkää eikä maalipaikkoja pystytty hyödyntämään toivotulla tavalla.

Ensimmäisellä puoliskolla LiPa oli myös todella lähellä tehdä kolmannenkin maalinsa, mutta Olli Närhi teki hienon gamesaverin nollaamalla LiPan maalitykin yksinläpitilanteen tyylikkäällä jalkatorjunnallaan.

Toinen puolisko jatkui Elon pallokontrollissa ja LiPa alkoi silmäänpistävästi väsymään. Enää LiPan hyökkääjät eivät saaneet apuja purkupallojen voittamiseen ja tämän ansiosta Elo pystyi jatkamaan nopeasti pallorallejaan LiPan päädyssä.

Lopulta reilun kymmenen minuutin painostus palkittiin kavennuksen muodossa. Markus Kröger vapautti laidalta Joni Parkkilan, joka eteni vauhdikkaasti LiPan boksin sisälle. Parkkila imi itseensä LiPan pelaajien huomion sekä LiPan puolustuslinjan valuminen vitosen rajalle jättivät Joni Krögerin aivan vapaaksi. Pieni pudotus Krögerille ja Kröger pääsi vapaasti sijoittamaan pallon alanurkkaan.

Samalla kun pelaajat kirmailivat kentällä tapahtui myös kentän laidalla oma spektaakkeli. Nimittäin Juuso Keinänen naputteli lämmittelyidensä tuoksinnassa uuden pomputteluennätyksensä. Keinänen melkein tuplasi vanhan ennätyksensä seitsemästä kahteentoista. Kehitys on ollut huimaa ja ensi kesänä voikin rikkoutua jo maaginen 20 raja.

Sitten takaisin itse otteluun. Loppua kohden Elo nosti ryhmitystään ja haki entistä hanakkammin tasoitusta. Elon puolustuslinjan siirtyminen kolmeen puolustajaan antoi myös LiPalle omia mahdollisuuksiaan. LiPa saikin luotua pari vaarallista maalintekopaikkaa, mutta Elon alakerta pystyi lopulta estämään LiPalaisten lähentelyt.

Pelin loppuhetkillä kumpikin Elon Tiilikaisista kävi vielä todella lähellä tasoitusmaalia. Ensiksi Jesse Tiilikainen puski Markus Krögerin antaman vapaapotkun maaliin, mistä Elon ja LiPan pelaajien hämmästykseksi liputettiin lopulta paitsio. Hetkeä myöhemmin Toni Tiilikainen pääsi oikealta laidalta läpi ja laukoi pallon melkein maaliin, mutta LiPan maalivahti onnistui vielä vaivoin saamaan näppinsä väliin ja pallo lipui kulmapotkuksi.
Viimeiseen kulmapotkuun nostettiin koko Elon joukkue ja jopa Olli Närhi nousi tolppiensa välistä hakemaan tasoitusta. Hyvä loppukiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja pistepotti jäi LiPalle.

Katkeran tappion jälkeen koettiin vielä erittäin draaginen yllätys pukukopeilla, kun koko pelin topparin tontilla häärineen Tomi Rönkön kenkä löytyi pelin jälkeen bajamajan jätteistä. Tähän kitkerään tapahtumasarjaan lähdemme hakemaan kohennusta hyvällä kauden viimeisellä kotiottelulla, joka pelataan Iisalmen PAVEa vastaan sunnuntaina 11.9 klo 15.00.

Tähtiä
3 tähteä Markus Kröger, alkaa pikkuhiljaa omaksumaan topparin roolinsa.
2 tähteä Joni Parkkila, pirteä esitys laidalla.
1 tähti Joni Kröger, jälleen maalin maussa.
0,5 tähteä Juuso Keinänen, kehittymisellä ei näy loppua.

Saturday, 15 October 2016 14:26

Elo - JoPS/2 4-2

Tänään illalla käytiin Joensuulaisten kanssa taistelu pisteistä. Mukavassa auringonpaisteessa käyty taistelu ja kotivoitto helli paikalle saapuneita katsojia. Elo hoiti rutiininomaisesti voiton ja varmisti samalla voitollaan mitalisijan! Pelejä on jäljellä enää kolme ja niistä kahdella voitolla Elo varmistaisi hopeisen mitalin.

Loukkaantumiset ja sairastumiset pienentivät viime hetkillä Elon ryhmitystä ja normaaliin kokoonpanoon jouduttiin tekemään hieman muutoksia. Yläkertaan ei tullut mitään maatamullistavaa, mutta alakerta koki pienimuotoista remonttia. Toivalan hyökkääjän teloma Olli Närhi ei toipunut vieläkään maalitolppien väliin, niin Jere Turunen sai mahdollisuuden ja astui ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalivahdintontille. Myös puolustuslinja koki muutoksia, kun Markus Kröger kokeili ensimmäistä kertaa taitojaan topparina ja Tomi Räsänen esitteli juoksunopeuttaan laitapakin tontilla. Muutoksista huolimatta Elo hoiti kolme pistettä suhteellisen vaivattomasti.

Peli alkoi Elon komennuksessa. Pallo pyöri hyvin ja hyvien syöttörulettien päätteeksi maalintekopaikkoja siunaantui tasaiseen tahtiin, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin saakka. Lopulta tilanteeseen saatiin muuutos. Joni Parkkila ja Joni Kröger karvasivat aggressiivisella karvauksella pallon Elolle. Kröger siirsi pallon Pekka Pentikäiselle, joka pelasi Krögerin yksinläpi ja näin Elon avausmaali näki päivänvalon.

Maalin jälkeen Elo sai lisää virtaa ja hetken kuluttua Joni Kröger kävi jälleen heiluttamassa maaliverkkoa. Kröger pelasi Pekka Pentikäisen läpi laidasta. Pentikäiseltä mainio keskityspallo takatolpalla odottavalle Joni Parkkilalle, joka tiputti päällään pallon rangaistuspilkulle juosseelle Joni Krögerille. Kröger sivalsi totuttuun tapaan pallon varmasti maaliin ja Elo siirtyi turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon.

Taukovihellyksen odottelu ja turvallisen tuntuinen johto tekivät Elon hieman huolimattomaksi. Joensuulaiset käyttivätkin tilanteen hyödykseen ja kavensivat ensimmäisen puoliskon viimeisillä hetkillä taukolukemiksi 2-1.

Tauolla käydyt keskustelut onnistuivat herättelemään Elon ja peli jatkui jälleen Elon hallinnassa. Paikkoja siunaantui taas tasaiseen tahtiin ja lopulta Elon kapteeni Toni ”Passo” Pasanen kävi näyttämässä muille mallia maalien tekemiseen. Pasanen piti palloa vaarattoman näköisesti noin 30 metrin päässä maalista. Muutama askel eteenpäin ja Pasanen pommitti kovan kanuunan oikeaan ylänurkkaan ja hölmistyneet Joensuulaiset saivat kaivaa kolmannen kerran pallon maalista.

Joensuulaiset eivät tästä kuitenkaan lannistuneet vaan kävivät toistamiseen rynnimässä kavennuksen ja peli oli jälleen auki. Joensuulaiset saivat virtaa kavennuksestaan, mutta Elo onnistui eliminoimaan Joensuulaisten aikeet ja lopulta Pekka Pentikäinen kävi viimeistelmässä Joni Krögerin tarjoilusta pelin loppulukemiksi 4-2. Pelin loppuhetkillä Joensuulaiset saivat vielä luotua pientä painetta, mutta JoPSilaiset eivät enää onnistuneet luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Elolla oli maalipaikkoja todella moneen maaliin ja seuraavassa pelissä täytyykin viimeistellä paikoista paremmalla prosentilla. Pelinrakentelu oli kuitenkin ihailtavaa. Pallo liikkui puinaiselta toiselle ja paikoille päästiin hienoilla syöttökuvioilla.

Seuraavaksi Elo kohtaa perjantai-illan trillerissä paikallisvastustajansa Liitosalueen Pallon. Paikalliskamppailu pelataan Lippumäen tekonurmella 2.9. klo 19.45. Edellisen kohtaamisen vei LiPa. Perjantaina lähdetään hakemaan revanssia!

Tähtiä illan ottelusta
3 tähteä Toni Pasanen, vahvaa puurtamista keskellä ja maagista maalitaituruutta.
2 tähteä Joni Kröger, jälleen kaks maalia ja lisäksi maalisyöttö.
1 tähti, Pekka Pentikäinen, hyvää duunia yläkerrassa. Loi maalipaikkoja muille ja kävi myös itse heiluttamassa maaliverkkoa.

Saturday, 15 October 2016 14:25

ToU - Elo 1-2

Eilen illalla käytiin kiihkeä kamppailu elintärkeistä pisteistä, kun sarjan kakkonen ja kolmonen ottivat mittaa toisistaan. Elo lähti totuttuun tapaan vieraspelireissulle niukalla miehistöllä ja se tuotti jälleen hyvää tulosta. Kurinalainen puolustuspeli ja Toivalaa terävämpi hyökkäyspeli toivat Elolle makeat kolme pistettä.

Peli alkoi eriskummallisissa merkeissä. ToU päättikin yllättäen lähteä otteluun vieraspelipaidoillaan ja näin asetelmat olivat valmiina illan koitosta varten. Elo marssi peliin ykköspaidoillaan ja Toivala päätyi vieraspaitoihinsa.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja alkuun kumpikaan joukkue ei meinanut päästä huippuvaarallisille paikoille. Pelin edetessä tilanteita alkoi kuitenkin kehkeyttymään molemmille joukkueille.

Ensimmäinen erinomainen maalintekopaikka siunaantui Toivalan Urheilijoille. Keskialueen pallonriiston jälkeen Toivala pelasi nopeasti kärkipelaajansa yksinläpi, mutta Elon maalilla pelannut Olli Närhi esitti todellisen gamesaverin ja peli pysyi edelleen maalittomana.

Noin ensimmäisen puoliskon puolessa välin päästiin maalin makuun. Ylhäällä kipittänyt Joni Kröger laittoi maagisen läpisyötön oikean laitapakin tontilta ylös nousseelle Robert Rytsylle. Toivalan maalivahti pinkoi nopeasti vastaan ja yritti parhaansa mukaan estellä Rytsyn lähentelyt, mutta Rytsy viimeisteli pallon vuorenvarmasti ToU:n maalivahdin selän taakse. Näistä lukemista mentiin myös tauolle.

Toinen puolisko jatkui myös erittäin tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue päässyt maalintekosektorille.
Toisen puoliskon noin puolessa välin tapahtui dramaattinen vahingoittamisyritys, joka alkoi tuoda esille Toivalan Urheilijoiden turhautumista. Toivalan hyökkääjä hävisi juoksukilpailussa Robert Rytsylle ja turhautui tilanteesta niin pahasti, että työnsi molemmilla käsillä kovassa vauhdissa olleen Rytsyn vastaan tulevan Olli Närhen päälle. Erittäin kova yhteentörmäys kuului kentän toiseen päähän saakka. Törmäyksen jälkeen ToU:n hyökkääjä jatkoi iloisesti peliään vaikka peli vihellettiin heti poikki. Hämmentävän telomisyrityksen jälkeen Närhi joutui ottamaan hetken happea ja pystyi vaivoin jatkamaan peliä, mutta jatkoi sinnikkääst pelin loppuun asti.

Kello tikitti koko ajan Elon hyväksi ja Toivala lähti hakemaan ryhmityksen muutoksillaan enemmän hyökkäysvoimaa. Lopulta heidän sinnikäs yrittäminen tuotti tulosta ja Toivala pääsi tasoittamaan pelin noin vartti ennen loppua.

Elo ei lannistunut Toivalan tasoituksesta vaan jatkoi omaa peliänsä. Eikä kauaakaan kun Elo siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Maali syntyi aivan vaarattomasta tilanteesta. Olli Närhi avasi käsistään pitkän pallon Toivalan kenttäpuoliskolle kohti kärkipelaajaamme Pekka Pentikäistä. Pentikäinen voitti pääpallotaistelussa ex-liigapelaajan ja sai loistavasti jatkettua päällään pallon suoraan Tomi Räsäsen juoksulinjalle. Pallo mukaan juoksuun, ensimmäisestä esteestä ohi ja pallo toisen topparin yli. Yhtäkkiä jäljellä oli enää maalivahti. Pallo näyttävästi ulkosyrjävolleylla ylänurkkaan ja Elo oli jälleen johdossa.

Loppua kohden Toivala haki vielä vimmatusti tasoitusta. Jopa ToU:n maalivahti nousi mukaan viimeisiin erikoistilanteisiin. Elo puolusti kuitenkin hyvin, eikä päästänyt Toivalaa enää maalintekopaikoille.

Elon puolustus onnistui eilen erinomaisesti. Elon vahva ja kurinalainen puolustuspeli eliminoi hyvällä prosentilla Toivalan etenemiset. Toivala onnistui saamaan vain pari vaarallista maalintekopaikkaa koko ottelun aikana, joista he onnistuivat vain kerran. Elolla oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta tällä kertaa kaksi osumaa riitti makoisaan voittoon.

Elo kohtasi Toivalan Urheilijat tämän vuoden puolella kolmesti ja voitti jokaisen kohtaamisen niukasti yhden maalin erolla. Kahdesti sarjassa ja kerran harjoituspelin merkeissä. Tänä vuonna ei jäänyt epäselvyyksiä paremmasta joukkueesta. Ensi vuonna sitten taas uudet väännöt Toivalan kanssa!

Katsomosta käsin muistiinpanoja tehnyt tähdistöraati jakoi tähtiä seuraavanlaisesti:

Tähtiä
3 tähteä Robert Rytsy, hienoja nousuja ja hyviä katkoja. Palkintona hieno maali.
2 tähteä Olli Närhi, hyviä koppeja ja torjuntoja. Otti joukkueen eteen kovan tällin ja pysyi senkin jälkeen mallikkaasti Elon viimeisenä lukkona.
1 tähti Tomi Räsänen, viimeisillä voimillaan näyttävä voittomaali. Palkintona penkitys.

Page 1 of 8