NEW
Monday, 18 September 2017 11:18

Elo - Kings SC 3-3

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Eilen illalla käytiin tiukka ja vaihderikas ottelu. Kings oli pitkään niskan päällä kahden maalin johdollaan, mutta Elo puristi ottelun viimeisillä minuuteilla tasoihin ja pisteet jaettiin joukkueiden kesken. Tasatuloksen myötä Elo varmisti sarjan kolmannen sijan. Näin ollen Elo saavutti kolmannen kerran putkeen mitalisijoituksen ja pelaajat saavat jälleen kauden päätteeksi mitalit kaulaansa!


Poissaolojen vuoksi Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale oli pakotettu tekemään eilen paljon muutoksia normaaliin pelitapaan ja muodostelmaan. Isoista muutoksista huolimatta Elon peli lähti hyvin käyntiin. Ottelu oli tasaista ja hyvää taistelua ensimmäiset 15 minuuttia, jonka jälkeen Kings otti pallonhallinnan ja eteni tasaiseen tahtiin molempia laitojaan pitkin.

 

Eikä kauaakaan, kun ottelussa nähtiin hieman kyseenalainen avausmaali. Joni Kröger sai keskialueella Kingsin pelaajan kyynerpäästä päähänsä, mutta vieressä seissyt tuomari antoi pelin jatkua. Kings käytti tilanteen hyödykseen ja puikkelehti laidasta läpi ja viimeisteli hölmistyneiden punapaitojen vierestä ottelun avausmaalin.

 

Peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä, mutta Kings onnistui toistamiseen maalinteossa. Tällä kertaa Kingsin maalitykki onnistui laittamaan vaarattoman näköisen keskityspallon verkkoihin ja Elo oli jo kahden maalin takaa-ajoasemassa.

 

Elo ei meinanut saada peliään kuntoon eikä maalintekopaikoille meinattu millään päästä, kunnes hyvän syöttökombinaation päätteeksi Joni Parkkila pääsi yksinläpi boksin kulmasta. Laukaus viuhui kuitenkin ohi maalin ja punapaitojen maalisarake näytti edelleen nollaa.

 

Ensimmäisen puoliskon loppupuolella Elon maalilla ahertanut Olli Närhi loukkasi kätensä eikä valitettavasti pystynyt enää jatkamaan peliä. Miikka Viljakainen sai pikakomennon punapaitojen maalille, jonka jälkeen peliä päästiin jatkamaan.

 

Vaihdon jälkeen Elo sai vihdoin survottua pallon Kingsin maaliin. Iivo Koskinen jatkoi taakse lentäneen kulmapotkun keskelle pelaajamassaa, josta Kingsin omat pelaajat sohivat pallon omaan maaliinsa ja tauolle marssittiin enää Kingsin yhden maalin johdossa.


Puoliajalla Tero Taipale muutti Elon muodostelman paljon hyökkäävämmäksi ja punapaidat lähtivät hakemaan tulosta. Kaikki tai ei mitään mentaliteetilla Elo painoi hyökkäyksiä kohti Kingsin päätyä, mutta noin tunnin pelin kohdalla Kings siirtyi toistamiseen kahden maalin johtoon. Hyvä keskityspallo maalille ja pusku tolpan kautta verkkoihin. Hieman myöhemmin vastaavanlainen tilanne siunaantui myös Kingsin maalitykille, mutta pusku suuntautui yli ja ohi maalin.

 

Elo ei luovuttanut vaan jatkoi taistelemista. Paikkoja myös kehkeytyi, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin asti. Kulmapotkun jälkitilanteesta Noel Berg pommitti boksin sisällä näyttävän sivuvolleypommin, mutta laukaus pysähtyi maalin edessä olevaan pelaajamassaan. Iivo Koskinen sai hyvän puskun aikaiseksi Joni Krögerin sivuvaparista. Pallo suuntautui hyvin alanurkkaa kohden, mutta Kingsin maalivahti sai venytettyä juuri ja juuri näppinsä väliin.

 

Lopulta painostus tuotti tulosta. Joni Parkkila heitti kaukaa korkean keskityspallon kuudentoistarajalle, josta Tomi Räsänen puski puolustajien välistä pallon ylärimaa hipoen verkkoihin. Takaa-ajo oli alkanut ja maalin jälkeen peliin saatiin entistä enemmän vauhtia.

 

Paine alkoi näkymään myös Kingsin alakerrassa. Roni Vuori pääsi katkaisemaan Kingsin maalivahdin epäonnistuneen pitkän purkupallon. Pallo jäi pomppimaan Kingsin boksin tuntumaan, mutta Vuori eikä Räsänen eivät onnistuneet saamaan palloa maaliin asti.

Pelikellon lähestyessä 90 minuuttia ottelun päätuomari lyyhistyi yllättäen keskiympyrään. Polvi oli vääntynyt ottelun tiimellyksessä, eikä päätuomari pystynyt enää jatkamaan viheltämistä. Linjatuomarit ottivat päätuomarin paikan ja ottelua jatkettiin kahden tuomarin voimin.

 

Aika oli käymässä vähiin ja Elo löi vielä viimeisen vaihteen päälle. Palloja toimitettiin jatkuvasti kohti Kingsin boksia ja lopulta kova uurastus tuotti tulosta. Ville Leikas sai kulmapotkun jälkitilanteesta Kingsin pelaajan korkeasta jalasta päähänsä. Pallo pilkulle ja Aki Lappalainen laittoi pallon vuorenvarmasti reppuu.

 

Maalin jälkeen Elo palasi takaisin normaaliin ryhmitykseensä. Kumpikaan joukkue ei enää maalipaikoille päässyt ja päädyttiin pistejakoon. Tulos oli Elolle mainio, koska tasapeli riitti varmistamaan Elolle sarjan kolmannen sijoituksen.


Tähtiä
3 tähteä Aki Lappalainen
2 tähteä Tomi Rönkkö
1 tähti Ilmari Pentikäinen


Elon tämän kauden viimeinen ottelu mitellään perjantaina Iisalmessa, jonne Elo pääsee lähtemään rennoin mielin. Villeimpien huhujen mukaan ottelun kokoonpanossa tullaan näkemään myös Elon nestori Mika Murtorinne.

Read 15613 times