NEW
Monday, 17 August 2015 17:51

KJK - Elo 2-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Paikallisesta vain piste


Torstain 23.7. paikalliskamppailuun KJK:ta vastaan Elo lähti vahvassa vireessä, olihan edelliset neljä ottelua päättynyt Punaisten riemujuhliin täysin pistein. Ottelu oli hassuhkosti Elon vieraspeli, vaikka pelattiinkin kotoisalla Ikorilla. Ehdollistuneena pari Punanuttua olikin menossa kansoittamaan kotijoukkueen pukuhuonetta.


Taktiikkaa oli rukattu Tarzan-ottelun ultradefensiivisestä peruuttelusta hyökkäävämpään suuntaan. Ottelu lähtikin käyntiin Männistön miesten hallinnassa ja Tomi Rönkkö osoitti monipuolisuuttaan; edellisessä ottelussa topparina luutinut viiksivallu kiitti kärkimiehen pestistä vietyään Elon kahdella maalilla turvallisen oloiseen taukojohtoon. Ensimmäinen jakso oli pelillisesti oivallinen paketin pysyttyä kasassa ja pallon liikkuessa hyvällä itseluottamuksella pelaajalta toiselle.


Toisen jakson alku meni vielä varsin mallikkaasti Elon kannalta, mutta jakson puolivälin jälkeen tutuhkot ongelmat nostivat päätään: Punaisten keskialueen ilmaantunut tyhjiö vaikeutti koko joukkueen pelaamista, välit venyivät liikaa ja jollain tavalla kaikki alkoivat pelaamaan hieman omaan pussiinsa taktiikan noudattamisen kustannuksella. Asianlaitaan olisi ollut mahdollista puuttua valmentajan puolelta, mutta kyseinen aloitekyvytön vässykkä ei kyennyt kiskomaan itsestään irti minkäänlaisia päätöksiä. Näinollen KJK pääsi tasoittamaan ottelun kahdella Samuli Antikaisen vastaiskumaalilla.


Kaikkinensa ottelu oli Elon joukkueelta varsin tyypillinen; 70 minuuttia hyvää ja täysipainoista pelaamista, mutta parikymmentä minuuttia joko aivan alusta tai lopusta ote oli kateissa täysin. Tärkeää oli kuitenkin kärkiottelusta saatu piste, joka oli toki ansaittu molemmin puolin.


Loppuun täytyy nillittää ottelun tuomaritoiminnasta, vaikka allekirjoittanut tämäntyyppistä toimintaa kovasti vastustaakin. Ottelun tuominneen Sampo Kettusen otteissa ei ollut kritisoitavaa, hän hoiti hankalan tehtävänsä hyvin. Valtaisa alapeukku annetaan otteluun määrätyille avustaville erotuomareille, jotka eivät ilmaantuneet paikalle. Käsitykseni mukaan ko. herrat eivät olleet poissaolostaan kovin paljon ennen ottelua ilmoittaneet. Itse olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä jokaisella sarjatasolla viheltää ja liputtaa kyseisen sarjatason kyvyt omaavat tuomarit, jotka saattavat tehdä samanlaisia inhimillisiä virheitä kuin saman sarjatason pelaajat. Näistä virheistä on mielestäni turhaa ja jopa vähän asiatonta pelaajien tai taustahenkilöiden mennä urputtamaan. Kuitenkin tällaisia hölmöilyjä ei saisi tapahtua, kun lähdetään siitä ajatuksesta, että kentällä on parikymmentä äijää viettämässä kesäistä juhlahetkeä harjoiteltuaan asiaa varten pitkän pimeän talven synkässä kuplahallissa. Voinee perustellusti sanoa, että joissain tapauksissa tuomareiden toiminnasta pitää myös pystyä esittämään kritiikin sananen.


Tähdistöraadin näkemys:

3 – Ville Leikas – ahersi tontillaan tunnollisesti. Oli parhaiten sisäistänyt roolinsa muutetussa taktiikassa

2 – Tomi Rönkkö – onko se Leatherman vai Victorinox… ei kun se onkin Rönkkö, tuo valmentajan monitoimityökalu, joka taitaa kaksi tärkeää pelipaikkaa eri päissä kenttää

1 – Toni Pasanen – El Capitano näytti pystyvänsä pelaamaan myös hyökkäävämmän keskikentän roolia


Ottelussa palkittiin puolueettoman raadin valitsema jantteri teemalla ”Päivän näkyvin pelaaja”. Hän oli Iivo Koskinen, joka oli myös päivän kuuluvin. Palkintona oli laadukkaita ja kotimaisia Katepal-tuotteita. Katepal – saumassa sen salaisuus!

Read 12555 times