NEW
Tuesday, 21 July 2015 12:00

Elo - FC Tarzan 2-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Itkonniemen jalkapallopyhättö, naisten viikon sateen kastelema ja houkuttelevalta tuoksuva nurmi, sekä punapaitaisten miesten iloinen puheensorina pukukopissa, kaikki oli siis valmista aisteja hellivälle jalkapalloillalle. Vierailemaan Ikorille oli saapunut huomattavasti vanhemmista pelaajista koostuva, mutta seurana niin paljon nuorempi, aina niin jäädyttävä ja pelonsekaista kunnioitusta herättävä FC Tarzan. Näistä lähtökohdista olisi voinut odottaa huikeaa vitosdivari-iloittelu jalkapallon merkeissä.


Kentälle saapuneet 18 elolaista olivat kuitenkin päättäneet pitää ottelun tason "sopivana" ja jännityksen loppuun saakka katsojien takaraivossa. Otteluun lähdettiin isäntien näkökulmasta hiemän uudistuneena. Uutuutena oli peliryhmityksessä paluu perinteisempään 4-4-1-1 muodostelmaan, sekä muutamien johtavien pelaajien poisjäänti. Peliryhmityksen muutoksen valmennusjohto katsoi sopivan paremmin käytössä oleville pelaajille ja kotikentän pinta-alaltaan pienellä pelialueelle.


Ottelun alku näytti lupaavalta, kun kotijoukkueen kenttämiehistön, sekä vaihtopenkin itseluottamus oli huipussaan ja vierailijan pelinrakentelulle ei annettu tuumaakaan periksi. Pelin painopisteen siirryttyä punanuttujen haltuun kävi kuitenkin perinteisesti, eli yläkerrassa pallo poltteli jalassa juuri ratkaisevilla hetkillä ja maalintekoyritykset, sekä ratkaisusyötöt karkailivat mikä minnekin. Positiivista ottelun alusta lähtien oli kuitenkin alakerran suvereeni ja tiivis pelaaminen.


Nihkeän ensimmäisen puoliajan sankariksi nousi Elon uuden tulemisen arkkitehti Petteri Hämäläinen, jonka parista vaarallisesta puskusta, se toinen löysi tiensä vastustajan maaliin ja siirsi kotijoukkueen vähintäänkin ansaittuun johtoon. Johtomaali syntyi hyvin taistellun kulmatilanteen jälkilämmöillä. Syötön maaliin antoi Markus Kröger.


Johtomaalin jälkeen puna-armeija jatkoi ihastuttavia, mutta ah niin tehottomia otteitaan. Toiselle puoliajalle valmennusjohdon olikin siis pakko keksiä jotain uutta ja piristävää. Tällöin tapahtui jotain odottamatonta; laitaan ja keskikentälle tehtiin tauolla ja toisen jakson alkajaisiksi muutamia vaihtoja, jotka eivät tällä kertaa sekoittaneetkaan Elon peliä. Itseasiassa pelin painopiste saatiin käännettyä selvemmin viidakon (muttei Ikorin) kuninkaiden puolustusalueelle.


Odottamaton tapahtuma oli myös isäntien toinen maali, kun Niiralan Tsaari Soini taisteli pallon keskialueella Robert Rytsylle, jonka millintarkka syöttö löysi SexiPexi Pentikäisen ja mitä tekikään tuo kaikkien anoppien unelmavävy. Noh, Pexi paukautti hirveän, ainakin 27 kilometriä tunnissa rävähtäneen, potkun kohti vastustajan maalivahtia, joka kuitenkin jotenkin onnistui saamaan kainalonsa ohjattua pallon tielle ja sieltä kainalon alta pallo lipui verkon perukoille. Näin sentti Pentikäinen ilmoitti kuitenkin itsensä jälleen joukkueen sisäisen maalipörssin voittokamppailuun.


2-0 Lukemissa palloteltiin sopuisasti toisen puoliajan minuutit loppuun asti, kun Ohtaansalmen väärältä puolelta peliin saapunut Krull Turunen esitti loppuhetkillä upean käsi, jalka, naama triplatorjunnan. Tästä ei Tarzan enää toipunut ja kaikki pisteet kerättiin Elon pohjattomalta tuntuvaan laariin.


Seuraavaksi Elo kohtaa vierasottelussa kotikentällään Torstaina 23.7. seuraavan paikallisvastustajan KJK:n.


Ottelusta löytyi paljon hyviä suorituksia, joten ottelun yhdestä Hämäläisestä koostunut palkintoraati sai miettiä tähtiä melko tarkasti, mutta päätyi lopulta seuraavaan troikkaan:


Yksi tähti:
Teemu Soini.
Energisyydellään sai hieman hitaamman vastustajan haukkomaan henkeään. (Vielä kun pallo pysyisi hallussa, niin hyvä tulisi)


Kaksi tähteä:
Tomi Rönkkö.
Johti puolustusta vt. kapteenin ominaisuudessa erittäin hyvin.


Kolme tähteä:
Jere Turunen.
Perusvarma nollapeli ja muutama huikea paraatipelastus loppuun. Tähtiä lisää myös saapuminen peliin työpäivän jälkeen kaukaa Idästä.

Teemun raportti

Read 12925 times Last modified on Monday, 17 August 2015 17:59