NEW
Tuesday, 31 March 2015 16:15

Harjoitusottelu Elo - LiPa 1-3

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Harjoitusottelun merkeissä Kuopion Elo oli jälleen kokoontunut Keskarin Kuplalle. Vastaan asettuessa sarjatasoa askeleen kovempi 4. divisioonan Liitosalueen Pallo (LiPa). Paikalle oli saapunut nelisentoista pelaajaa plus yksi uusi kaveri sekä valmentaja/maalivahti/tuomari eli Hemu. Toiselle puoliajalle vaihdoista vastaamaan valittiin paikalle eksynyt katsoja eli allekirjoittanut. Perinteisen taktiikkapalaverin jälkeen Elon kapteeni Pekka ”Pexi_90” Pentikäinen vei proletariaatin esitaistelijat alkulämpimien pariin.

 

Ottelu alkoi tasaisesti, ja pääosin keskikentän painina jatkui pitkin iltaa. LiPa:n puolustaessa kurinalaisesti keskikenttäänsä ei Elo pääse läpi maata pitkin. Myöskään Tomi Rönkön pitkät avaukset laitoihin ei tuota toivottua tulosta maalipaikan muodossa. Elon peliä sekoitti hieman ensimmäisen puoliajan lopulla tehty vaihto, kun LiPa:n puolustaja teki ns. Flaminit, eli jalkapohjat edellä taklaten oli viedä Pexi_90:ltä sääriluun, tyytyen vain ruhjeen aiheuttamiseen ja kenkien rikkomiseen. Tuomari ei nähnyt virhettä tilanteessa. 0-0 kestää pitkään ensimmäisen erän lopulle kunnes LiPa:n kulmasta pallo menee Elon pelaajan kautta omaan maaliin juuri ennen taukovihellystä.

 

Toinen puoliaika jatkuu pitkälti samoissa merkeissä keskikentän taisteluna. Tappiolla ollessa Elo pyrkii kovasti tasoittamaan ja halu tehdä tasoittava maali paistaa joukkueesta väkinäisyytenä. Peliä yritetään tehdä nopeasti keskeltä ja törmätään kuljetuksissa ja syötöissä LiPa:n sumppuun. Linkkien käyttäminen hyökkäyksen edistämiseksi on heikkoa. Puoliajan puolen välin paikkeilla LiPa siirtyy 0-2 johtoon. Tämä ei vaikuta Elon peliin vaan kova halu tehdä maaleja jatkuu. Yritys on kovaa niin hyvässä kuin huonossakin mielessä. Ja välillä keskikentän pohjan kontrolloiva pelaajakin näkyi huitelevan kolmantena hyökkääjänä LiPa:n boxissa. Elon yritys kuitenkin palkitaan ja 10. paikan vapaan roolin pelaaja Aki Lappalainen saa pallon rangaistusalueen oikealla laidalla ja pistää pallon maaliin korjaten lukemia 1-2:n. Maalin jälkeinen rynnistys kuitenkin hieman laantuu LiPa:n tehdessä loppulukemat 1-3 n.80min kohdalla.

 

Uusi taktiikka ei vieläkään oikein taivu. Laitoja ei saada käytettyä kunnolla ylös mentäessä, eikä laidat ole varmoja puolustusvelvotteistaan. Avausten ykköspallot hävitään keskialueella n.90%:sti. Avauksen topparikolmikko pelasi hyvin ja Tomi Rönkkö ohjasi peliä alhaalta hyvin. Toisella puoliajalla hyökkäysinnokkuus teki keskikentän ja puolustuksen väliin tilaa LiPa:lle hyödynnettäväksi vastaiskuissa. Toppareiden ja puolustavan keskikentän pitäisi pitää paikkansa ja pelattava palloa ylös, eikä lähteä kuljettamaan sitä itse.

 

Tähdet:

3 tähteä Nikke
2 tähteä Aki
1 tähti Santtu

ML:n raportti

Read 13853 times Last modified on Tuesday, 28 April 2015 10:59