NEW
Monday, 02 February 2015 16:45

Suomen Cup Elo - SiPS 2-4

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Cupista ulos hyvän väännön jälkeen

 

Elon viralliset ottelut alkoivat kuluvan kauden osalta Suomen Cupin kotiottelulla SiPS:aa vastaan. Tavoitteena oli haastaa pari sarjaporrasta ylempänä majaileva vastustaja tosissaan, mihin varsin hyvin pystyttiinkin.Lopputulos oli kuitenkin terävämmin viimeistelleiden sinipaitojen hyväksi 2 - 4 (1 - 3).


Alkupalaverissa painotettiin ottelun aloittamista huolellisesti ja tarkasti. Peli lähtikin liikkeelle tasaisissa merkeissä, eikä riemunkiljahduksilta voinut välttyä, kun vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Tomi "Paleface" Räsänen ujutti pallon takakulmaan vapaapotkusta boxin nurkalta. Suurena vaikuttajana maalissa oli "Passo" Pasanen, joka hämäsi poikkijuoksullaan SiPS:n kassarin.

Avausmaalin jälkeen vierasjoukkue pisti isomman vaihteen päälle, ja Punaiset joutuivat hieman perässäjuoksijoiksi. Vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla vieraiden harjoiteltu kulmapotkukuvio tuotti tulosta, kun Jeremias Kettunen tälläsi parista kympistä unelmavedolla lukemat 1 - 1:n.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin vieraiden kuitenkin hieman hallitessa. Etenkin oikea laita oli helteessä aika ajoin, mutta kapteeniksi otteluun nimetty Petteri "Jesus" Hämäläinen näytti taistelun mallia voittaen useita kaksinkamppailuita laitalinkin paikalla. Myös ottelun onnistujiin kuuluneen Aki Lappalaisen taito ja liike säväyttivät - mies mm. piti eräässä tilanteessa neljää vastustajaa pujottelukeppeinä. Akin lisäksi ensimmäisen virallisen ottelun punapaidassa pelasivat Nikke Karhu, Iivo Koskinen, Joni Parkkila, Ville Leikas ja Tomi Rönkkö.

Punaisten saatua jälleen pelin juonesta kiinni, pääsi SiPS rokottamaan harmillisen harhasyötön jälkeen. Jeremias Kettunen teki illan toisen maalinsa ottamalla tyhjät pois ja laukomalla Nikke Karhun käsien kautta kuulan pussiin. Tilanteessa punaisten puolustus olisi voinut ehkä peittää laukausta aktiivisemmin.

Lisää kylmää vettä Punaniskaan tuli puoliajan viime hetkillä, kun Sami Timonen vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle. Lisäksi Elon Jani Piirainen löi päänsä ilkeännäköisesti kenttään kaksinkamppailutilanteessa, mutta (ilmeisesti) selvisi tilanteesta pienellä haavalla päänahassa.

Toisella jaksolla puntit tasaantuivat sininuttujen väsyessä ja Elon päästyä paremmin jyvälle uudesta pelitavasta. Palloa ei kuitenkaan saatu maaliin parista hyvästä paikasta huolimatta. Esimerkiksi Anton Mustosen pusku Santtu Alastalon piiiitkästä rajaheitosta tipahti vain vähän takatolpasta ohi.

Toivo heräsi kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Punaisten illan hahmo Aki Lappalainen kiemurteli aikansa poksissa ja laukoi Elon maalin päähän.

Männistön Furia Rojan loppukiri jäi lyhyeksi, kun SiPS teki vielä vastahyökkäyksestä loppuluvuiksi mainitut 2 - 4 Jesse Voutilaisen toimesta.

Tavoitteena ollut jatkopaikka jäi saavuttamatta, mikä tietysti harmittaa. Pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, ja kun otetaan huomioon vastustajan sarjataso ja se, että kyseessä oli vasta nykyisen kokoonpanon ja taktiikan toinen ottelu, ennusmerkit ensi kesää varten ovat hyvät.

Tähdet:

3 - Aki Lappalainen - liikettä, pelihalua ja taituruutta. Todellinen vahvistus Punaisille

2 - Petteri Hämäläinen - "Jesus" piti sanansa ja näytti nuoremmille, että wanhassa on edelleen wirtaa (muttei välttämättä nopeita soluja)

1 - Santtu Alastalo - vasemman laidan ikiliikkuja linkosi taas sivurajalta maalipaikkoja tasaiseen tahtiin

Erityiskiitos vielä Atelle, Murejewille ja Toni V:lle toimitsijatehtävien hyvästä hoidosta.

Hemun raportti

Read 18887 times Last modified on Monday, 02 February 2015 18:53