NEW
Tuesday, 27 October 2015 22:49

Elo - LehPa/2 4-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Odottavat ja hieman jännityneet olivat tunnelmat Elon pukukopissa, ennen ratkaisevaa kamppailua LehPan kakkosjoukkuetta vastaan. Vaikka tiedettiin, että olemme parempi joukkue. Ratkaisevaan otteluun kotikenttä oli vaihtunut keskuskentän vanhaan tekonurmeen.


Varsinaisen valmentajan Henri Huttusen ollessa estynyt oli viimeisen ottelun valmentajiksi nimetty manageri Petteri Hämäläinen ja kapteeni Toni Pasanen. Työnjaon ollessa Hämäläisellä peluutus/taktiikat ja kapteenilla hyvän joukkuehengen luominen ja motivointi.


Aikaisemmissa otteluissa Elo oli lähtenyt liikkeelle hyökkäysvoittoisella taktiikalla ja sillä lähdettiin nytkin. Ottelun aloituskokoonpanossa ei juurikaan ollut yllätyksiä, ellei sitten lasketa managerin paikkaa avauksessa. Tähän liittyi myös lupaus pelata ensimmäiset 25 min ja tehdä maali. Ja tämä lupaus toteutui.


Ottelu alkoi tunnustellen, mutta kuitenkin Elon hallinnassa ja ensimmäinen maali todellakin syntyi Petteri Hämäläisen toimesta. Maalitykki Pekka Pentikäinen syötti takaviistoon Hämäläiselle, joka laukaisi pallon tarkasti tolpan vierestä maaliin. Tämä ottelun voittomaali oli omalla tavallaan hyvä palkinto niistä monista tunneista mitä tämän seuran eteen maalintekijä on tehnyt.


Sanottava on myös, että maalinsyöttäjä Pekka Pentikäinen pelasi tänään yhden kauden parhaista otteluistaan, vaikka ei maalia tänään tehnytkään. Pekka pelasi taistellen joukkueen eteen.


Maalin jälkeen Elon peli kuitenkin alkoi yskähdellä. Isolla kentällä kapteeni Pasanen yksinäisenä keskikenttämiehenä joutui raatamaan ja välit pelaajien välillä kasvoivat liian suuriksi.


Toiselle puoliajalle muutettiin hieman taktiikkaa. Elo laittoi yhden pelaajan lisää keskikentälle ja tästä lähtien ottelu oli Elon hallinnassa. Koko kauden hienoja syöttöjä antanut Markus Kröger teki jälleen työnsä hyvin ja antoi kulmapotkun Tomi Räsäsen päähän, joka puski sen vastustajan verkkoon. Räsänen teki myös 3-0 maalin pilkusta, kun Topias Tuovista oli rikottu rangaistusalueella. Tuovinen kävi vielä viimeistelemässä Elon voittolukemiksi 4-0 Jesse Tiilikaisen mainion esityön päätteeksi.


Loppuvihellyksen jälkeen alkoivat Kuopion vanhimman jalkapalloseuran juhlat.


Voitto ja nouseminen merkitsivät paljon pelaajille, mutta myös runsaslukuiselle yleisölle. Elo on onnistunut tekemään itsensä uskottavaksi jalkapallojoukkueeksi, vaikka pelataankin alasarjoissa. Elo tulee melko varmasti ottamaan paikan vastaan 4.divarista, mutta pelaajien täytyy lähteä tähän projektiin mukaan sitoutuneesti. Elo ottaa mukaan myös uusia pelaajia, kunhan ensin tämän vuoden pelaajisto on käyty läpi. Maalivahtia ja valmentajaa kaivataan ainakin.


Kuohuviinien ruiskuttelun jälkeen Elon joukkue meni vielä sponsorimme Kallamarinan tiloihin juhlistamaan vitosen mestaruutta ja mahdollista sarjanousua.


Illan huutoäänestyksessä tähtiä jaettiin neljälle henkilölle.

*** Tomi Räsänen
** Topias Tuovinen
* Petteri Hämäläinen ja Pekka Pentikäinen

Read 14100 times
More in this category: « FC Nurmes - Elo 2-4