NEW
Tuesday, 22 September 2015 20:33

FC Nurmes - Elo 2-4

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kuopion Elo oli saanut tällä kertaa mukaan 17 pelaajaa elintärkeään loppusarjan kamppailuun FC Nurmeksen kotikentälle.


Ennen peliä meille kerrottiin, että pelin jälkeen sauna on lämmin ja ilmaista grillimakkaraa on tarjolla. Toki samaan hengenvetoon tämä FC Nurmeksen joukkueenjohtaja totesi, että hän toimii tuomarina ja avustavia tuomareita ei ole. Tämä ei kuulostanut kovinkaan reilulta, mutta tuomari oli hyvä. Toki jotain jäi näkemättä, mutta tasapuolisesti toimittu.


Ottelu alkoi täydellisellä kolme minuuttia kestäneellä FC Nurmeksen hallinnalla, jonka aikana Nurmes teki myös 1-0 johtomaalin.


Elo kuitenkin toipui tästä ja otti ottelun hallintaansa. Ottelusta teki haastavan mm. erittäin liukas kenttä, joka vaikeutti elolaisten pystyssä pysymistä. Elo sai kuitenkin pian tasoitusmaalinsa. Joni Parkkila ja Lari Kujanen pelasivat seinäkobinaatiolla vapaaseen laukaisupaikkaan maalikuninkuutta tavoittelevan Pekka Pentikäisen, joka laukoi pallon näyttävästi alanurkkaan paristakymmenestä metristä.


Johtomaali 1-2 tuli kuinkas muutenkaan, kun ottelun parhaaksi valitun Markus Krögerin kulmapotkusta, jonka puski jatkosarjan kolmannella maalillaan Iivo Koskinen. Tästä eteenpäin ensimmäinen puoliaika sujui Elon hallinnassa.


Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Joni Parkkila kaadettii vahvan nousunsa päätteeksi rangaistusalueen sisällä. Pallo pilkulle ja Tomi Räsänen lisäsi Elon johdon 1-3. Vielä ennen puoliajan loppua nähtiin Elon neljäs maali. Topias Tuovinen esitti pari vaarallista laitanousua, joista jälkimmäisestä Anton Mustonen pääsi sivaltamaan Elolle neljännen maalin.


Toinen puoliaika alkoi sitten taas niin, että vastustaja otti pelin hallintaansa. Keskikenttämme katosi täysin ja vastustaja sai ottelun hallintaansa.
Kentän liukkaus, virheet ja hyvänolon tunne saivat aikaan sen, että vastustaja sai aikaan kavennusmaalin ja oli todella lähellä saada lisääkin maaleja.


Toki myös Elo sai pelin juonesta kiinni toisen puoliajan edetessä ja sai myös 2-3 todellista tuhannen taalan paikkaa.


Voitto kuitenkin saatiin ja varoituksilta vältyttiin, vaikka ehkä muutaman keltaisenkin olisi meille voinut antaa.


Edessä on näin jännittävä viikko. Sunnuntaina Elo pelaa nyky- Elon toiseksi tärkeimmän ottelun. Tärkein oli toukokuussa 2012 pelattu avausottelu, jossa nähtiin kentällä mm. Olli Rissanen kaikkien aikojen paras elolainen.


Sarjanousua on odotettu ja vain voitto sunnuntaina kelpaa. KAIKKI KANNUSTAMAAN ELO VOITTOON!


Ottelun tähdistö:

***Markus Kröger -- Elon Raipe Helminen
** Iivo Koskinen -- Tärkeitä maaleja ja hyvää puolustuspeliä
* Arto Koivistoinen -- Raaka-Arska teki hyvää duunia.

Petteri raportti

Read 13730 times