NEW
Tuesday, 22 September 2015 14:59

FC Nekkarin Pallo - Elo 0-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ennakkoasetelma Elon jatkosarjaan lähtöön oli selvä. Kun alkusarjan kakkonen Zulimanit jättäytyi pois jatkosarjasta, paikan otti Varkautelainen FC Nekkarin Pallo, joka aiheutti Elon alkusarjan ainoan tappion. Siten punaiset paholaiset lähtivät jatkosarjaan nollasta pisteestä. Nousuhaluinen seuran tavoite jokaisessa pelissä on voitto, jotta jatkolohkon kärkipaikan haltijan nimi vaihtuu mieluisammaksi.

 

Vaikka vieraspeliin lähtö olikin sunnuntaina aamupäivän puolella, Kuopiossa viikonlopun kestäneet ELOnkorjuujuhlat eivät olleet vaatineet veroa ja reissuun saatiin 19 pelimiestä. Valmennuspuolella vastuun otti kapteeni Toni Pasanen, ja kapteenin nauha siirtyi siten puolustuslinjan johtohahmolle Iivo Koskiselle.

 

Aurinkoinen ja lämmin elokuun lopun keli helli aikaisin paikanpäälle saapunutta vierasjoukkuetta, yleisöäkin saapui paikalle kuin ELOn peliin konsanaan. Pelipaidat saatiin pienien logististen haasteiden myötä kentälle hiukan ennen ottelun alkua.

 

Ottelu alkoi aloituspotkusta kotijoukkueen muutaman minuutin pallonhallinnalla, jonka jälkeen pelin virtaus kääntyi vierasjoukkueen tahdittamaksi kotijoukkueen pyrkiessä enimmäkseen puolustamaan ja iskemään vastahyökkäyksin. Nekkarin puolustuslinjan pikkubussi tyrehdytti järjestäin Elon hyökkääjien tavoittelut ja paikoille päästiin enimmäkseen laitojen ja erikoistilanteiden kautta. Kertaalleen Sexi-Pexi Pentikäinen pääsi paukauttamaan ylärimaan ja yksi hyvä vetopaikka kilpistyi pelaajaruuhkassa omaan pelaajaan.

 

Tuomarilinja oli sangen sallivainen, miestä sai ottaa sangen reippaasti, mutta molemmat joukkueet sopeutuivat kaikkiin harmaan viiteenkymmeneen sävyyn sääntöjen rajamailla. Kuitenkin tästä johtuen, kuten joissakin aiemmissa peleissäkin, tunteet meinasivat kuohahtaa. Tauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta.

 

Luotto omaan tekemiseen oli vahvaa, joten suuriin muutoksiin toiselle puoliajalle ei ollut tarvetta. Kotijoukkueen pyörittäessä lennokasta vaihtorulettia vierailijat ottivat taktiikakseen rauhallisemman linjan, ensimmäisellä puoliajalla kierrätettiin pelkästään laitoja ja hyökkääjiä.

 

Paikkoja saatiin toisella puoliajallakin, mutta enimmäkseen hyökkäyspeli viimeisellä kolmanneksella oli yhä tervanjuontia kotijoukkueen puolustuslinjan katkoessa pystysyöttöjä hyvällä prosentilla. Jälleen hyvän pelin, ja muutaman muunkin hyvän vedon jälleen paukutellut Joni Parkkila olisi kirjauttanut kauden maalin, mikäli oikean puolen keskityksestä volleysta ammuttu kuti olisi suuntautunut karvan alemmaksi. Joni kuitenkin otti tahran hyvän pelin kilpeensä, kun jouduttuaan selvästi kolhituksi ja kaksinkamppailun hävittyään vieressä olleen linjamiehen liputtaessa vielä heiton vastustajalle möläytti kyseiseen oikeudenjakajaan kohdistuneen tölväytyksen, josta onnekseen selvisi keltaisella. Valmennus reagoi ottamalla pelimiehen hetkeksi jäähattuhoitoon.

 

VT-valmentaja Pasanen siirtyi toisen puoliajan puolivälissä penkiltä keskikentän vahvistukseksi tuoden lisää tasapainoa ja energiaa molempiin suuntiin. Kotijoukkueen puolustuslinjan aukaisemiseen ei kuitenkaan tahdottu vain löytää keittoja, ja hyvin alkaneet hyökkäykset kilpistyivät huonoihin syöttöihin tai vastustajan aktiiviseen puolustuspelaamiseen. Vaikka kenttä oli hyvä ja nurmi vasta-ajettu, pelialusta oli erittäin hidas aiheuttaen haasteita pallonliikutukseen.

 

Ottelun loppupuolella kuitenkin saatiin se mitä lähdettiin hakemaan. Ville Leikas oli koko ottelun hyvällä pelipäällä, ja tarvitsi kaksi vastustajan pelaajaa rikkomaan, jotta mies pysähtyi. Tästä seurauksena vapaapotku oikealta puolelta n. 30 metristä. Markus Krögerin vasurin kokonaisvaltaisesti hivelevä vapaapotku sai Helsingin reissulla olleen piä-valmentaja Hemun "JOO!" -äänen kantamaan Varkauteen asti. Ääniohjautuva peliväline löysi takatolpalta Iivon pään, ja kolmen ikuisuuden jälkeen pallo lipui alanurkkaan. Kapteenin kaikki kaksi(2) katsomossa ollutta kannattajaa olivat otettuja, kuten myös koko punainen joukkue.

 

Ottelun lopussa kotijoukkue ei saanut mainittavampaa kiriä aikaan, ELOn kärkimiesten nopea vaihtosykli piti paineen toisessa päässä kenttää ja Nekkarin vastahyökkäykset jäivät huonolle tuelle. Siten enempää osumia ei nähty, ja pisteet matkasivat Kuopioon ottelun aktiivisemmalle osapuolelle.

 

Tirehtöraatin tyhjätaskuinen tähtikaarti:

*** Iivo Koskinen - "On vain yksi Iivo Koskinen!"
** Nikke Karhu - Nollapeli rakkauden peräamiraalille varmoilla otteilla ja hyvällä puolustuslinjan ohjauksella
* Markus Kröger - Syöttöpiste Iivon maaliin, totutun varmaa toimintaa omalla laitapakin tontillaan

Artsin raportti

Read 12987 times Last modified on Tuesday, 22 September 2015 15:03