NEW
Tuesday, 08 July 2014 03:00

27.6 KJK - Elo

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Hemulilta otteluraporttia tapahtumarikkaasta ottelusta:
 
Sarjakausi 2014 jatkui Elon osalta perjantaina 27.6. vierasottelulla kotoisissa maisemissa, kun Puijon hiihtostadionin kovalla, mutta epätasaisella nurmella asteltiin Kuopion Jalkapallokerhoa vastaan. Sää oli tälle kesälle ominaisen viileä ja kun Elo oli saanut kokoonpanoonsa jälleen 21 nimeä, voitiin odottaa paikallisderbyyn kovaa liikettä Punaisten puolesta.
 
Alkupalaverissa painotettiin lähinnä kahta asiaa, jotka Lapinlahdella epäonnistuivat, nimittäin syöttötarkkuus ja pelin leveyden pitäminen. Puijon leveä kenttä mahdollisti jälkimmäisen ja ensimmäinen oli lähinnä huolellisuudesta kiinni.
Ennen ottelun alkua johtoportaalle selvisi vielä, että vastustaja oli saanut jalkeille ainoastaan kymmenen pelaajaa. Tämä asia lisäsi myös Elon mahdollisuutta tehdä runsaalla liikkeellä KJK:n ilta hankalaksi. Huonoksi puoleksi voitiin laskea vastustajan valmentajan ilmoitus, jonka mukaan ottelu käytäisiin yhdellä tuomarilla toisen avustavan tuomarin ollessa teillä tietymättömillä. Tähän asiaan liittyy seikkoja, joista ei tässä sen enempää, koska kaikki yksityiskohdat eivät ole varmoina allekirjoittajan tiedossa ja toisaalta näiden asioiden ei olisi tullut vaikuttaa Elon peliesitykseen tai muuhun toimintaan. Mainittakoon kuitenkin, että mikäli kaikki yksityiskohdat pitävät paikkaansa, on kyseessä moraalisesti jokseenkin arveluttavaa toimintaa vastustajan puolelta. Asiasta saatetaan kuulla vielä myöhemmin.
 
Ottelu lähti käyntiin juuri päinvastoin kuin oli sovittu; ensimmäiset syötöt menivät joko vastustajille tai sitten jäivät hiljaiseksi, mikä aiheutti vaaran paikkoja vastahyökkäysten muodossa.Peli kuitenkin pysyi tasaisena, kiitos hieman haluttoman oloisen Punaisen koneen. Muutama semivaarallinen tilanne KJK:n päätyyn saatiin, samoin kuin muutama kulmapotku. Vaarallisin tilanne syntyi, kun Toni "Passo" Pasasen vapaapotku tavoitti Jari "Rooney" Roinisen pään; "Rooneyn" jo puolittain tuuletellessa sai KJK:n vahti kauhottua pallon kulmaksi.
 
28. minuutilla tapahtui pelätty: KJK:n vikkelä maalitykki Samuli Antikainen karkasi läpiajoon ja viimeisteli Jere Turusen vastaantulosta huolimatta kotijoukkueelle lukemiksi 1 - 0. Tilanteesta voi tässä kommentoida (linjan kohdalla seisseenä), että Antikainen oli räikeässä paitsioasemassa, mutta minkäs teet, ilman avustavia tuomareita on turha nillittää. Tappioasema oli tässä vaiheessa täysin ansaittu, siksi huonoa Elon liike oli ollut, vieläpä kun ensimmäinen parikymmentä minuuttia oli pelattu yhden miehen ylivoimalla. KJK oli siis saanut jossain vaiheessa yhden miehen lisää kaiveltuaan laarien pohjia.
 
Voimasuhteet kentällä heittivät häränpyllyä, kun parin minuutin päästä maalista Samuli Antikainen oli pääsemässä jälleen läpi, jolloin "Passo" Pasanen repi miehen nurin punaisen kortin arvoisesti.
Niin kovasti minä kolmessa minuutissa mieleni pahoitin.
 
Seuranneesta vaparista ei onneksi tullut takaiskumaalia, joten kaikki oli vielä mahdollista. Kenttäkoostumusta muutettiin Lari "Fernando" Kujasen pudotessa toppariksi "Passon" paikalle. Kapteeninnauhan otti kantaakseen Jani Piirainen. Vaikka Elo olikin vajaalla, jatkui peli tasaisena, kiitos vastustajan laiskan temmon. Saatiinpa hyökkäyspäähänkin painetta, esim. "Fernando" pääsi varsin yksin puskemaan Markku Larronmaan kulmapotkusta; pallo kuitenkin suoraan maalivahdin syliin.
 
Juuri ennen taukovihellystä nähtiin pahannäköinen tilanne, kun Teemu Soini törmäsi vastustajan maalivahdin kanssa. "Teme" selvisi tilanteesta kaikeksi onneksi muhkealla ruhjeella otsassa.
 
Puoliajalle siirryttiin KJK:n mainitussa johtoasemassa.
Puoliajan synkässä monologissa painotettiin pään pitämistä kylmänä ja keskitymistä omaan pelaamiseen. Totuus on, että iso osa pelienergiasta käytettiin vastustajalle ja tuomarille mussuttamiseen oman toiminnan parantamisen sijasta. Todettiin myös, että palloa tulisi kierrättää enemmän ,sillä peli kulki pääasiassa keskustan ja oikean laidan kautta.
 
Puoliajalta vaihdettiin keskikentän ytimeen Tomi Räsäsen paikalle Santtu Alastalo, joka toikin peliin tarvittavaa liikettä ja rotia. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Tomi otettiin takaisin omalle paikalleen ja Santun vikkelät jalat siirtyivät puristamaan mehut pois KJK:n hitaaksi havaitusta oikeasta pakista.
 
Muutama hetki edellämainitun siirron jälkeen Santtu laittoi oikealta kulmapotkun, josta "Fernando" puski pallon säkkiin ja itsensä tyylikkään rannekellon omistajaksi.
 
Maalin jälkeen peli kääntyi täysin Männistön La Furia Rojalle. Yhden miehen ylivoimalla nähdään harvoin sellaista ajanpeluuta kuin KJK nyt joutui miesten väsyessä tekemään. Elo vyörytti hyökkäyksiä oikealta, keskeltä ja vasemmalta pallon pyöriessä moneen otteeseen vitosen rajan sisällä. KJK sai vain pari vastahyökkäystä, joissa Jere Turunen suoritti mallikkaita katkoja joutuessaan pelaamaan puolittain liberona miesvajauksen takia. Onnistujista mainittakoon erikseen vähille minuuteille jäänyt Olli Viitaniemi, joka kuitenkin toteutti sen tehtävän upeasti, jota varten hänet kentälle vaihdettiin. Roolipelaaja viimeisen päälle.
 
Hyvästä paineesta ja ilmeen muutoksesta huolimatta lisää maaleja ei nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 1-1.
Kuten monesti tällä kaudella, oli ottelu todella kaksijakoinen alun ollessa kuraa isolla K:lla ja alleviivattuna lihavoinnilla. Vajaamiehinen ja -kuntoinen vastustaja olisi pitänyt kyetä juoksemaan nurin jo tuolloin aktiivisemmalla liikkeellä ja vähemmällä urputtamisella vastustajan ja tuomarin suuntaan. Toisen jakson hieno kasvojenpesu jätti kuitenkin hyvän maun suuhun. Jälleen kerran noustiin hankalasta asemasta pisteille. Ja jatkuihan Punakoneen tappioton saldo seitsemään otteluun, mistä iso kiitos koko joukkueelle.
 
Tähteet:
3 - Santtu Alastalo - toi toisella jaksolla tarvittavan liikkeen ja ryhdinmuutoksen kentälle päästyään. Maalisyöttö ja lukuisia hienoja nousuja.
2 - Fernando -  pieleen menneen KiuPa - pelin jälkeen löytänyt takaisin tasolleen. Tärkeä maali ja hyvää peliä toppariksi jouduttuaan. (Onneksi argentiinalainen tango Piiraisen kanssa jäi näkemättä tällä kertaa)
1 - Jere Turunen - hyviä ja tärkeitä katkoja pystypalloissa

1 - Olli Viitaniemi - kentälle vartiksi ja rikkoi ja raastoi kuten oli sovittu. Esimerkillistä ohjeiden noudattamista

Read 17667 times Last modified on Tuesday, 08 July 2014 15:22