NEW
Sunday, 01 June 2014 00:00

14.5 Tarzan - Elo

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Tarzan pelin raportti by Hemu

 

Elo jatkoi sarjakauttaan 14.5. Ottelussa vastaan asettui viitosdivisioonan mandaattiseura FC Tarzan.

Vastustaja tiedettiin lliikkumiseltaan hieman vajavaiseksi mutta toisaalta taitotasoltaan hyväksi joukkueeksi. Myös naapurin provokatiivinen kielenkäyttö tuotiin alkupalaverissa esille. Painotus otteluun lähdettäessä oli säilyttää hyvä liike, asenne sekä pitää pää kylmänä. Avauskokoonpanoon oli tehty poisjääntien vuoksi pari muutosta verrattuna viikkoa aikaisempaan.

Ottelun alku vaikutti varsin nihkeältä. Puolustuksen avaukset painottuivat lähes pelkästään vasemmalle laidalle vaikka aktiivisemmalla pallon kierrättämisellä olisi saatu peliä paremmin auki ja vastustajaa väsyksiin. Toisaalta keskikentältä olisi vaadittu enemmän liikettä avauspelin helpottamiseksi.

Valaistumisen hetki koettiin silti noin vartin pelin jälkeen. Pekka Pentikäinen sai pallon hyvän poikittaisliikkeen jälkeen syöttäen sen sitten boxiin leikanneelle Ilmari Pentikäiselle, jonka vastustaja joutui kaatamaan. Seuranneesta rankkarista Pekka pisti pallon pussiin, 0-1 Elolle.

Johtoasema ei suinkaan saanut Punaisten peliä vapautumaan, vaan sama laiskanpulskea rullailu jatkui.

Kuten niin usein ennenkin, vastustaja ruoski löysäilevää joukkuetta. Tämä tapahtui kuitenkin hyvin kiistanalaisten vaiheiden jälkeen. Elon hyökkäyksen jälkeen Pekka Pentikäinen jäi makaamaan tuskissaan kentän pintaan ja joukkuetoverit pyysivät suusanallisesti tuomaria keskeyttämään pelin. Tätä ei tapahtunut, joten seuraavaksi vedottiin vastahyökkäykseen lähtenyttä vastustajaa pistämään pallon sivurajasta yli jotta loukkaantunutta päästäisiin huoltamaan. Kun tätäkään ei tapahtunut, pääsi Tarzan kolmella (!) miehellä kassariamme Jere Turusta vastaan. Hyökkääjällä oli aikaa yhteen epäonnistuneeseen laukaukseen, ennenkuin siirsi ottelun tasoihin. Jereä lukuunottamatta muun joukkueen pasmat menivät sekaisin vastustajan röyhkeästä käytöksestä.

Tilanteessa ei siis ollut puhettakaan fair play- hengestä, mutta tästä huolimatta pelaaminen ei saisi loppua sillä tavoin, kuin tässä tilanteessa Elolle kävi.

Seuraava kylmä suihku tuli hetken päästä, kun Tarzanin kulmapotku tuli täydellisesti vapaaksi unohdetun Mikko Otvan päähän, joka puski voimalla pallon ylänurkkaan; 2-1. Vähän myöhemmin tuli yksi ottelun kulminaatiopisteistä, kun Roope Rytsy pelasti upeasti liukumalla vastustajan lähiyrityksen kulmapotkuksi. Jos tilanne olisi päättynyt maaliin, olisi Elolla ollut melkoisen suuri mäki kivuttavanaan ottelun kääntämiseksi. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 2-2 "Rooney" Roinisen puskettua Santtu Alastalon pitkän rajaheiton pömpeliin. Välissä heiton taisi Rooneylle liipata Pekka. Mainitsemisen arvoinen detalji tilanteesta on myös Santun Tarzanmainen mylvähdys palloa lingotessa.

Toisella puoliajalla jatkettiin samaa rataa: Tarzan pisti palloa omille ja Elon peli oli enemmän tai vähemmän haluttoman oloista. Muutaman kerran saatiin jonkinlaista painetta vihulaisen maalille. Tämä jopa meinasi tavallaan koitua Elon kohtaloksi, sillä Pekka Pentikäinen monotti maalintekotilanteessa korkeala jalalla vastustajaa päähän, ja vaarallisesta pelitavasta nousi illan toinen keltainen.

Pekan kentältäpoiston johdosta ryhmitystä laskettiin tasapelipisteen pitämisen toivossa. Kun puoliaikaa oli jäljellä parikymmentä minuuttia, jouduttiin ryhmitystä nostamaan. Urheilutoimittaja Jouni Huttunen urheilullisesti toimitti pallon rangaistuspotkusta maaliin ja Elo oli jälleen takaa-ajaja. Rankkariin johtaneessa tilanteessa Elon puolustus kaatoi harmittoman näköisessä paikassa Tarzanin miehen.

Tarzanin liike hyytyi jonkun verran johtomaalin jälkeen ja Elo sai paremmin otetta peliin. Tämän lisäksi puntit tasoittuivat, kun oli Tarzanin vuoro menettää pelaaja kentältä poiston vuoksi. Vastoin pelin siihenastista flowta Fernando Kujanen lirutti synteettisen nahkakuulan maalivahdin kainalokarvoja myötäillen maaliin.

Jälleen laskettiin kenttäryhmitystä hieman tasapelipisteen toivossa, mutta vielä mitä: nolla pistettä ansaittiin mutta kolme otettiin, kun Topias Tuovista rikottiin alueella ja Tomi Räsänen käytti pilkulla ihanaa sisäsyrjäänsä siirtäen Elon johtoon. Viimeiset minuutit pelattiin varmasti ja näin kauden avausvoitto tuli melkoisen draaman jälkeen.

Ottelu jätti jälleen kerran melkoisesti mietittävää; oma peli oli kuraa kahdeksankymmentä minuuttia, mutta toisaalta huonolla pelillä otettiin voitto, minkä väitetään olevan hyvän joukkueen merkki. Avausvoiton apina on joka tapauksessa heitetty seläatä, seuraavaksi voidaan keskittyä ottamaan voittoja hyvällä pelillä.

Eteläisen tähtitaivaan kartoitus:

3 - Roope Rytsy - teki pelille elintärkeän "game saverin" ja liikkui varsin pirteästi

2 - Ilmari Pentikäinen - liikkui myös virkeähkösti, alkaa päästä sisään kärkipelaamisen mystiseen maailmaan

1 - Topias Tuovinen - Linnanpellon laiturit puhdistivat nyt koko palkintopöydän. Liikkui myös virkeästi ja aiheutti sisäänajollaan voiton tuoneen maalin

Ja lopuksi vielä unohtunut maininta edellisestä ottelusta, nimittäin valkoisten paitojen synkkä historia murtui, kolminkertainen Elokoon- huuto sille!

Read 22464 times