NEW
Monday, 03 February 2014 10:00

Suomen cup Elo - Riverball 0-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Petteri raapustelee 19.1. pelatusta Cupin ottelusta:

 

Suomen Cupia pelataan siksi, että päästää kaatamaan isompia ja se oli todella lähellä onnistua Elolta sunnuntai-iltana ylivoimaista ennakkosuokkia vastaan. Vastaan asteli joensuulainen SC Riverball.

Ottelua ennen oli kokoonnuttu kopeille alkupalaveriin, jossa odotti kaupungin ja servikan yhteistyön saamattomuus. Kopit olivat kyllä auki, mutta valoja koppeihin ei saatu. Se ei kuitenkaan Eloa lannistunut vaan valmentajamme Hemu Huttunen piti kännykän valossa alkupalaverin, jossa käyntiin läpi jopa historiaa.
Elon edellinen Suomen Cupin ottelu oli ollut 24 vuotta sitten ja vastajana oli viimeksi ollut Kuopion Palloseura. Hemulla oli myös Mörkö Martti Räsäsen itse kirjoittamia paperereita. Kapteeniksi tähän historialliseen otteluun Hemu oli nimennyt Petteri Hämäläisen, kunnia tuli täysin yllättäen allekirjoittaneelle.


Ottelu alkoi lievässä vierailijan hallinnassa ja vastustaja sai kerran pallon maaliinkin, mutta se hylättiin paitsiona. Elo kuitenkin pelasi todella hyvää jalkapalloa ja ajoittain mm. Hämäläinen ja topparina pelannut varakapteeni Passo Pasanen pelasivat kovaa ja vastustaja ei saanut peliä oikein uomiinsa. Elo puolusti erittäin hyvin ja sai ajoittain suhteellisen vaarallisia hyökkäyksiäkin aikaan. Vastustajalla oli paremmat maalipaikat, mutta maalissa Hemu Huttunen pelasi loisto-ottelua. Voidaan huoletta sanoa, että peli eteni täysin oikeutetuissa lukemissa toiselle puoliajalle tilanteessa 0-0.
Toiselle jaksolle kapteenin nauha annettiin Passolle ja Petteri siirtyi pyörittämään vaihtoja. Toisella puoliajalla peli eteni edelleen tasaisena, mutta sitten Riverball sai muutaman hyvän maalintekopaikan ja vihdoin heidän kannaltaan vapauttavan maalin. Siitäkään Elo ei lannistunut, vaan jatkoi hyvää pelaamistaan. Elo teki kaikkiaan toisella puoliajalla kuusi vaihtoa ja kaikki saivat peliaikaa. Elolla oli myös loistava tilaisuus tasoittaa peli, kun erikoistilanteeseen noussut Anton Mustonen pääsi puskemaan pallon ylärimaan ja jatkotilanteesta (jos näin oikein) Santtu Alastalo ohjasi pallon hiuksenhienosti ohi maalin.


Elo oli lähellä yllätystä, mutta aivan eivät vielä eväät yllätykseen riitäneet. Kuitenkin tästä saimme loistavan lähtölauksen uuteen kauteen, joka onkin alkanut hyvissä merkeissä. Harjoituksissa on porukkaa riittänyt ja pelihaluja tuntuu olevan. Kunhan vielä saamme loputkin mukana harjoitelleet peleihin, niin toiveikkaana uuteen kauteen voidaan lähteä. Maalivahtia kuitenkin kaipaamme mukaan. Tällä hetkellä olemme yhden maalivahdin varassa, joka ei riitä pitkässä juoksussa. Sopimusneuvotteluja käydään, mutta siltä rintamalta ei ole toistaiseksi uutta kerrottavaa.


Tässä pelissä Elo esitteli yhden uuden pelaajan Jani Piiraisen joka onnistui hyvin ensimmäisessä ottelussaan punaisessa paidassa. Tässä on myös Elon vahvuus, että muutoksia viime kauden joukkueeseen ei ole liikaa. Tämän pelin tähtiä on todella vaikea jakaa, koska joukkue pelasi todella hyvin.


Kolme tähteä valmentaja/ maalivahti Henri Huttuselle Kaksi tähteä menee pakkiparille Juuso Keinänen ja Oskari Vilpponen Ja yksi tähti menee Pekka Pentikäiselle ja Jari "Rooney" Roiniselle.

Read 18311 times Last modified on Monday, 03 February 2014 19:54
More in this category: Kauden 2014 ottelut »