NEW
Sunday, 10 March 2013 21:04

Elon ja legendojen paluu

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Alkutunnelmat olivat loistavat aurinko paistoi, yleisöä paljon katsomossa ja makkarat paistuivat.

Avauskokoonpano:
Matti Pentikäinen
Jorma Vainikainen
Eemi Onttonen
Keijo Kettunen
Antti Pirskanen
Jani Kokkonen
Petteri Hämäläinen C
Markus Kröger
Teemu Soini
Toni Pasanen
Olavi Rissanen

Alkuminuutit olivat todella vaikeat, Kings joka on lohkon ennakkosuosikki painosti, mutta sitten saimme peliä käyntiin. Ja itse asiassa aika pian saimme pelin kulkemaan. Legendat toivat esimerkillään rauhallisuutta peliin. Ensimmäinen maali saatiin, kun Petteri Hämäläinen laittoi vaparin Toni Pasaselle 16-alueen sisälle ja hän laittoi pallon vuorenvarmasti häkkiin. Tilanteita ensimmäisellä jaksolla oli puolin ja toisin. Saimme myös toisen maalimme vapaapotkusta, kun Markus Kröger laittoi vaparin n. 20 metristä kohti maalivahtia joka pompotti pallon Jani Kokkoselle ja tilanne sensaatiomaisesti 2-0. Ensimmäisen jakson loppupuolella Kings sai pelin kulkemaan, mutta Matti Pentikäinen torjui ja sai apuja välillä mm. Keijolta Kettuselta, joka pelasti pallon maaliviivalta. Taukotilanne 2-0.

Toiselle puoliajalle lähdettiin muutaman vaihdon saattelemana. Puoliaika olikin sitten täysin Kingsin hallintaa, mutta uhrautuvasti pelattiin. Sitten tuli myös loukkaantumisia ja väsymisiä. Sitten tapahtui se mitä pelättiin 2-1 ja taistelu jatkui. Kingsin tasoitus tuli sitten oman pelaajan kautta. Loppu oli vieläkin Kingsin hallinnassa. Elo kuitenkin on todella tyytyväinen näillä harjoittelumäärillä saavutettuun pisteeseen.

Kiitokset taisteluasenteesta koko porukalle.

Alla Savon Sanomien nettisivuilta ote.

"Kuopiolaisen jalkapalloilun kautta aikain merkittävin pelaaja Olavi "Olli" Rissanen palasi kentille tiistaina. "Maestro" pelasi reippaat puoli tuntia kasvattajaseuransa Elon riveissä, kun paikalliskilpailija Kings oli vastassa Vitosen ottelussa. Peli oli 2–0, kun Rissanen päätti puolen tunnin mittaisen pestinsä, mutta lopulta Elo joutui tyytymään 2–2-tasapeliin. 

Pääsarjaurallaan 185 maalia Elon, KuPSin ja Kopareiden riveissä tehnyt Rissanen jäi tällä kerralla maaleitta, mutta muutamia oivaltavia syöttöjä hän antoi. Ja 65-vuotias hyväkuntoinen Rissanen haki juosten paljon aktiivisemmin vapaata paikkaa kuin lähes 50 vuotta nuoremmat kentän pelimiehet. 

–En ole ollut pallon kanssa tekemisissä, joten meinasi mennä pysähdykset pitkiksi. Voisihan tatsi löytyä, jos vähän useammin pelaisi, Rissanen tuumi.

Rissanen aloitti uransa aikuisten tasolla vuonna 1964 eli ensimmäisen ja ainakin toistaiseksi viimeisen virallisen pelin väliä on lähes 48 vuotta. Legendan paluu houkutteli paikalle reilut parisataa katsojaa. Sellaisia lukuja Kuopion Vitosen peleissä ei ole totuttu näkemään."

Linkki uutiseen

Read 19271 times
More in this category: testisivu »