NEW
Monday, 28 August 2017 11:29

KuPS/2 - Elo 1-3

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Elo pääsi eilen testaamaan Savon Sanomat Areenan puitteet ja Elon peli kulkikin paikoitellen varsin mallikkaasti. Hyvä kenttä ja sää mahdollistivat hyvän jalkapalloillan. Pallo kulki hyvin pelaajilta toisille ja Elo ei lannistunut keltapaitojen avausmaalista, vaan käänsi lopulta ottelun tappioasemasta komeaan voittoon.

Elo kävi heti alkuminuuteilla jo lähellä maalia, kun Roni Vuori kolisutteli ylärimaa. Hyviä paikkoja siunaantui tasaiseen tahtiin, mutta KuPS/2 aloitti maalinteon noin 15 peliminuutin jälkeen. Eilen Elon maalilla debytoinut Miikka Viljakainen torjui ensimmäisen lähentelyn, mutta oli voimaton toiselle laukaukselle ja KuPS/2 siirtyi ottelussa 1-0 johtoon.

Joni Kröger pääsi yrittämään ensimmäisellä puoliskolla maalintekoa kolmesti. Kaksi laukauksista viuhuivat ohi maalin, mutta yksi yrityksistä upposi hienon vapaapotkukuvion päätteeksi oikeaan yläkulmaan. Aki Lappalaisen lyhyt vapaapotku pääsi yllättämään keltapaidat. Tero Taipale kirmasi vapaasti laidasta läpi ja lähetti kovan keskityspallon maalia kohden. Viime peleissä maalin makuun päässyt Joni Kröger juoksi paikalle ja siirsi pallon nätisti oikeaan ylänurkkaan. Elo kerkesi olla tappioasemassa vain vajaat viisi minuuttia ja peli oli jälleen tasan.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui Elon komennossa, mutta vapauttavaa johtomaalia ei meinanut syntyä millään. Tomi Räsänen pääsi puskemaan Tero Taipaleen kulmapotkusta, mutta maaliviivan lihamuuri siirsi pallon pois maalialueelta. Eetu Marttilan laukaus blokattiin boksin sisällä. Jopa Toni Tiilikainen oli noussut puolustuslinjasta avustamaan Elon hyökkäyksiä ja pääsi peräti kahdesti esittelemään oikean jalan tykkiänsä, mutta tuloksetta.

Toinen puolisko jatkui samoissa merkeissä. Elo otti pallonhallinnan ja rakensi maltilla maalintekopaikkoja, mutta palloa ei saatu millään maaliin asti. Joni Parkkila sai ujutettua pallon jo maalivahdin jalkojen välistä, mutta keltapaitojen puolustus kerkesi juuri ja juuri siivoamaan pallon pois maaliviivalta.

Erikoistilanteita kehkeytyi myös tasaiseen tahtiin ja yhdestä niistä Elon kapteeni Iivo Koskinen pääsi esittelemään hyvää pääpelitaitoaan, mutta pallo leijaili hieman yli takayläkulman.

Elon puolustuslinja ja pelinrakentajat onnistuivat pitämään hyvin palloa läpiottelun ja saivat rakenneltua maalintekopaikkoja tasaiseen tahtiin. Lopulta rakentelut tuottivat toivotun tuloksen. Toista puoliskoa kerettiin pelaamaan noin 15 minuuttia, kun Elo sai loihdittua vapauttavan johtomaalin.
Elon kulmapotkun jälkeen Noel Berg esti KuPS/2:n nopean vastaiskun voittamalla kaksinkamppailun ja lähetti heti perään mainion juoksupallon laidalla viilettävälle Joni Parkkilalle. Parkkilalta kova keskitys maalille ja Roni Vuori runnoi pallon voimalla verkkoihin. Hieman myöhemmin Vuorelle tarjoutui paikantynkää toiseenkin osumaan, mutta tällä kertaa ei enää uponnut.

Maalin jälkeen Elon maalintekopaikat vähenivät. Elo piti kuitenkin palloa ja hallitsi ottelua. Loppua kohden KuPS/2 lisäsi kuitenkin vauhtia koneeseen ja sai aiheutettua hämminkiä Elon kenttäpuoliskolle. KuPS/2 sai rakennettua nopeilla hyökkäyksillään vielä muutaman maalintekopaikan, mutta Elon maalilla debytoinut Miikka Viljakainen oli kuitenkin Elon viimeisenä lukkona ja koppasi kaikki loput keltapaitojen yritykset. Hyvä debyytti uudelta Elolaiselta!

Elo paranteli vielä aivan ottelun viimeisillä hetkillä ottelun loppulukemiksi 3-1. Tällä kertaa toinen mainio vapaapotkukuvio tuotti tulosta. Tero Taipale lähetti korkean pallon keltapaitojen boksiin. Tomi Räsänen pudotti pallon päällään Anssi Jokelalle, joka pommitti kovan oikean jalan pomminsa Räsäsen massiivisen pohkeen kautta alanurkkaan. Maalin jälkeen peliä pelattiin enää vajaa minuutti, jonka jälkeen täysi pistepotti lähti punapaitojen matkaan!

Tähtiä jaettiin seuraavasti
3 tähteä Joni Kröger
2 tähteä Iivo Koskinen
1 tähti Noel Berg
0,5 tähteä Tomi Rönkkö

Seuraava koitos käydään sunnuntaina 13.8. klo 16:00 Itkonniemellä, jolloin Elo saa vieraakseen Nilsiän Pallo-Haukat. Ottelun aikana katsojia palvelee jälleen makkarakioski. Tervetuloa!

Read 15273 times