NEW
Saturday, 15 October 2016 14:31

Elo - PAVE 1-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Lähtökohdat päivän otteluun olivat selvät. Voitolla Elo varmistaisi sarjan kakkospaikan, kun taas PAVE tarvitsi kipeästi pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa. Molemmilla joukkueilla oli kovat panokset pelissä ja lopulta Elo otti jännittävien vaiheiden jälkeen voiton Pekka Pentikäisen osumalla. Näin Elo varmisti heti nousukaudellaan hopeisen mitalin. Tästä onkin erittäin haastavaa lähteä parantamaan ensi kautta varten.

PAVE aloitti pelin todella vahvasti päästen useasti pallonriistoihin ja pitäen palloa Elon kenttäpuoliskolla. Elo kuitenkin puolusti sitkeästi joukkueena ja selvisi PAVEn alkurynnistyksestä. Huonon alun jälkeen Elo otti pallonhallinnan itselleen ja alkoi sitä kautta päästä maalintekosektorille.

Ottelun edetessä Elolle kertyi mukavasti maalintekopaikkoja, mutta maaleja ei tuntunut uppoavan mistään. Jopa Elon topparikaksikko Tomi Rönkkö ja Jonni Koskinen kävivät molemmat esittelemässä laukaisutarkkuuttaan 35 metristä. Harmittavasti molempien pommit suhahtivat ”hieman" maalin yli.

Lopulta sitten helähti. Ottelun ainoaksi maaliksi jäänyt osuma nähtiin noin puolen tunnin pelin kohdalla. Tomi Räsänen otti Joni Parkkilan laittaman puolenvaihdon haltuunsa. Pieni pudotus laitapakintontilta ylös nousseelle Robert Rytsylle, joka esitteli nopeuttaan spurttaamalla pallon kanssa kulmalippua kohden jättäen muut taakseen. Erinomainen keskitys etutolppaa kohden, johon Pekka Pentikäinen juoksi vauhdilla ja sivalsi mestarillisesti pallon kasseillaan maaliin. Näyttävällä maalillaan Pentikäinen ilmoittautui vielä mukaan taistelemaan Elon sisäisen maalipörssin voitosta.

Ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä myös Elon kapteeni Toni ”Passo” Pasanen kävi erittäin lähellä maalintekoa. Pitkäksi leianneen kulmapotkun jälkeen Lari Kujanen palautti pallon boksiin uuden keskityksen muodossa. Pasanen pääsi puskemaan hyvän puskun maalin lähietäisyydeltä, mutta PAVEn maalivahti sai vielä näppinsä väliin ja torjui Pasasen lähentelyn uudeksi kulmapotkuksi.

Toinen puolisko lähti Elolta erittäin vahvasti käyntiin. Elo liikutteli ihailtavasti palloa ja pääsi hyvin maalintekotonteille, mutta toista maalia ei tullut millään. Toisen puoliskon aikana maalintekopaikkoja siunaantui monellekin Elon pelaajalle ja pienellä huolellisuudella paikkoja olisi tullut vielä enemmänkin.

Yksi loistavista paikoista syntyi noin toisen puoliskon puolessa välin, kun Joni Kröger tarjoili läpijuoksunsa päätteeksi tuhannen taalan keskityspallon takatolpalle. Palloon viiletti topparin tontilta ylimmäksi pelaajaksi noussut Jonni Koskinen, mutta pohkeella lähtenyt tulinen laukaus ei aivan edennyt maaliin asti. Talven treeniohjelmaan enemmän pohjetreeniä, niin ensi kesänä taas uppoaa.

Myös Joni Kröger ja Lari Kujanen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta tällä kertaa ruuti oli harmittavan märkää. Eikä myöskään Pekka Pentikäisen toisen puoliskon yritykset päätyneet enää maaliin asti. Näin ollen asetelmat ovat valmiina kauden viimeistä koitosta varten.

Pelin lopussa PAVE haki vielä vimmatusti tasoitusmaalia nostamalla ryhmitystään. PAVE saikin vielä aikaiseksi hyvää painetta ja PAVE kävi vielä pelin loppuhetkillä jopa kolisuttamassa Elon maalin tolppaa, mutta Elon maalia vartioinut Olli Närhi ei ollut tilanteesta moksiskaan. Närhi jopa ohjasi mestarillisesti PAVEn kovan tolppalaukauksen pohkeellaan päätyrajasta yli ja pelasi näin arvokkaan hengähdystauon Elon pelaajille.
PAVEn ankara painostus ei tuottanut sen suurempaa tulosta ja tällä kertaa Elon voittoon riitti yksi maali. Samalla Elo pelasi pitkästä aikaa nollapelin ja siinä sivussa Olli Närhi kirjautti vyölleen jo kauden viidennen nollapelinsä.

Kausi alkaa olla melkein paketissa. Vielä on yksi peli jäljellä ja se pelataan ensi lauantaina Varkaudessa WJK/Klubi Akatemiaa vastaan. Elo on jo varmistanut sarjan kakkospaikan, joten viimeisen pelin lopputuloksella ei ole suurempaa merkitystä. Hyvä kausi halutaan kuitenkin päättää voitollisesti.
Viimeiseen otteluun on myös kehkeytymässä erittäin mielenkiintoiset asetelmat. Nimittäin Elon sisäisen maalipörssin voitosta käydään vielä erittäin tiukkaa vääntöä. Ennen viimeistä peliä Pekka Pentikäinen, Joni Kröger sekä Lari Kujanen ovat kaikki tehneet 7 maalia. Kuka kruunataan kauden päätteeksi Elon maalikuninkaaksi? Se selviää ensi lauantaina.

Tähtiä päivän taistelusta
3 tähteä Pekka Pentikäinen, uhrautuvaa pelaamista ja tyylikäs voittomaali. Elon sisäisen maalipörssin voitto on askeleen lähempänä.
2 tähteä Topparikaksikolle, Tomi Rönkkö ja Jonni Koskinen tekivät hyviä katkoja, taistelivat ja raatoivat palloja omalle joukkueelleen. Helpottivat Olli Närhen urakkaa minimoimalla PAVEn maalipaikat.
1 tähti Robert Rytsy, voitti pääpallot päätä pidemmiltä Iisalmelaisilta ja tarjoili hienon laitanousunsa päätteeksi syötön voittomaaliksi jääneeseen osumaan
.

Read 20425 times