NEW
Saturday, 15 October 2016 14:26

Elo - JoPS/2 4-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Tänään illalla käytiin Joensuulaisten kanssa taistelu pisteistä. Mukavassa auringonpaisteessa käyty taistelu ja kotivoitto helli paikalle saapuneita katsojia. Elo hoiti rutiininomaisesti voiton ja varmisti samalla voitollaan mitalisijan! Pelejä on jäljellä enää kolme ja niistä kahdella voitolla Elo varmistaisi hopeisen mitalin.

Loukkaantumiset ja sairastumiset pienentivät viime hetkillä Elon ryhmitystä ja normaaliin kokoonpanoon jouduttiin tekemään hieman muutoksia. Yläkertaan ei tullut mitään maatamullistavaa, mutta alakerta koki pienimuotoista remonttia. Toivalan hyökkääjän teloma Olli Närhi ei toipunut vieläkään maalitolppien väliin, niin Jere Turunen sai mahdollisuuden ja astui ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalivahdintontille. Myös puolustuslinja koki muutoksia, kun Markus Kröger kokeili ensimmäistä kertaa taitojaan topparina ja Tomi Räsänen esitteli juoksunopeuttaan laitapakin tontilla. Muutoksista huolimatta Elo hoiti kolme pistettä suhteellisen vaivattomasti.

Peli alkoi Elon komennuksessa. Pallo pyöri hyvin ja hyvien syöttörulettien päätteeksi maalintekopaikkoja siunaantui tasaiseen tahtiin, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin saakka. Lopulta tilanteeseen saatiin muuutos. Joni Parkkila ja Joni Kröger karvasivat aggressiivisella karvauksella pallon Elolle. Kröger siirsi pallon Pekka Pentikäiselle, joka pelasi Krögerin yksinläpi ja näin Elon avausmaali näki päivänvalon.

Maalin jälkeen Elo sai lisää virtaa ja hetken kuluttua Joni Kröger kävi jälleen heiluttamassa maaliverkkoa. Kröger pelasi Pekka Pentikäisen läpi laidasta. Pentikäiseltä mainio keskityspallo takatolpalla odottavalle Joni Parkkilalle, joka tiputti päällään pallon rangaistuspilkulle juosseelle Joni Krögerille. Kröger sivalsi totuttuun tapaan pallon varmasti maaliin ja Elo siirtyi turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon.

Taukovihellyksen odottelu ja turvallisen tuntuinen johto tekivät Elon hieman huolimattomaksi. Joensuulaiset käyttivätkin tilanteen hyödykseen ja kavensivat ensimmäisen puoliskon viimeisillä hetkillä taukolukemiksi 2-1.

Tauolla käydyt keskustelut onnistuivat herättelemään Elon ja peli jatkui jälleen Elon hallinnassa. Paikkoja siunaantui taas tasaiseen tahtiin ja lopulta Elon kapteeni Toni ”Passo” Pasanen kävi näyttämässä muille mallia maalien tekemiseen. Pasanen piti palloa vaarattoman näköisesti noin 30 metrin päässä maalista. Muutama askel eteenpäin ja Pasanen pommitti kovan kanuunan oikeaan ylänurkkaan ja hölmistyneet Joensuulaiset saivat kaivaa kolmannen kerran pallon maalista.

Joensuulaiset eivät tästä kuitenkaan lannistuneet vaan kävivät toistamiseen rynnimässä kavennuksen ja peli oli jälleen auki. Joensuulaiset saivat virtaa kavennuksestaan, mutta Elo onnistui eliminoimaan Joensuulaisten aikeet ja lopulta Pekka Pentikäinen kävi viimeistelmässä Joni Krögerin tarjoilusta pelin loppulukemiksi 4-2. Pelin loppuhetkillä Joensuulaiset saivat vielä luotua pientä painetta, mutta JoPSilaiset eivät enää onnistuneet luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Elolla oli maalipaikkoja todella moneen maaliin ja seuraavassa pelissä täytyykin viimeistellä paikoista paremmalla prosentilla. Pelinrakentelu oli kuitenkin ihailtavaa. Pallo liikkui puinaiselta toiselle ja paikoille päästiin hienoilla syöttökuvioilla.

Seuraavaksi Elo kohtaa perjantai-illan trillerissä paikallisvastustajansa Liitosalueen Pallon. Paikalliskamppailu pelataan Lippumäen tekonurmella 2.9. klo 19.45. Edellisen kohtaamisen vei LiPa. Perjantaina lähdetään hakemaan revanssia!

Tähtiä illan ottelusta
3 tähteä Toni Pasanen, vahvaa puurtamista keskellä ja maagista maalitaituruutta.
2 tähteä Joni Kröger, jälleen kaks maalia ja lisäksi maalisyöttö.
1 tähti, Pekka Pentikäinen, hyvää duunia yläkerrassa. Loi maalipaikkoja muille ja kävi myös itse heiluttamassa maaliverkkoa.

Read 19670 times