NEW
Saturday, 15 October 2016 14:25

ToU - Elo 1-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Eilen illalla käytiin kiihkeä kamppailu elintärkeistä pisteistä, kun sarjan kakkonen ja kolmonen ottivat mittaa toisistaan. Elo lähti totuttuun tapaan vieraspelireissulle niukalla miehistöllä ja se tuotti jälleen hyvää tulosta. Kurinalainen puolustuspeli ja Toivalaa terävämpi hyökkäyspeli toivat Elolle makeat kolme pistettä.

Peli alkoi eriskummallisissa merkeissä. ToU päättikin yllättäen lähteä otteluun vieraspelipaidoillaan ja näin asetelmat olivat valmiina illan koitosta varten. Elo marssi peliin ykköspaidoillaan ja Toivala päätyi vieraspaitoihinsa.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja alkuun kumpikaan joukkue ei meinanut päästä huippuvaarallisille paikoille. Pelin edetessä tilanteita alkoi kuitenkin kehkeyttymään molemmille joukkueille.

Ensimmäinen erinomainen maalintekopaikka siunaantui Toivalan Urheilijoille. Keskialueen pallonriiston jälkeen Toivala pelasi nopeasti kärkipelaajansa yksinläpi, mutta Elon maalilla pelannut Olli Närhi esitti todellisen gamesaverin ja peli pysyi edelleen maalittomana.

Noin ensimmäisen puoliskon puolessa välin päästiin maalin makuun. Ylhäällä kipittänyt Joni Kröger laittoi maagisen läpisyötön oikean laitapakin tontilta ylös nousseelle Robert Rytsylle. Toivalan maalivahti pinkoi nopeasti vastaan ja yritti parhaansa mukaan estellä Rytsyn lähentelyt, mutta Rytsy viimeisteli pallon vuorenvarmasti ToU:n maalivahdin selän taakse. Näistä lukemista mentiin myös tauolle.

Toinen puolisko jatkui myös erittäin tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue päässyt maalintekosektorille.
Toisen puoliskon noin puolessa välin tapahtui dramaattinen vahingoittamisyritys, joka alkoi tuoda esille Toivalan Urheilijoiden turhautumista. Toivalan hyökkääjä hävisi juoksukilpailussa Robert Rytsylle ja turhautui tilanteesta niin pahasti, että työnsi molemmilla käsillä kovassa vauhdissa olleen Rytsyn vastaan tulevan Olli Närhen päälle. Erittäin kova yhteentörmäys kuului kentän toiseen päähän saakka. Törmäyksen jälkeen ToU:n hyökkääjä jatkoi iloisesti peliään vaikka peli vihellettiin heti poikki. Hämmentävän telomisyrityksen jälkeen Närhi joutui ottamaan hetken happea ja pystyi vaivoin jatkamaan peliä, mutta jatkoi sinnikkääst pelin loppuun asti.

Kello tikitti koko ajan Elon hyväksi ja Toivala lähti hakemaan ryhmityksen muutoksillaan enemmän hyökkäysvoimaa. Lopulta heidän sinnikäs yrittäminen tuotti tulosta ja Toivala pääsi tasoittamaan pelin noin vartti ennen loppua.

Elo ei lannistunut Toivalan tasoituksesta vaan jatkoi omaa peliänsä. Eikä kauaakaan kun Elo siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Maali syntyi aivan vaarattomasta tilanteesta. Olli Närhi avasi käsistään pitkän pallon Toivalan kenttäpuoliskolle kohti kärkipelaajaamme Pekka Pentikäistä. Pentikäinen voitti pääpallotaistelussa ex-liigapelaajan ja sai loistavasti jatkettua päällään pallon suoraan Tomi Räsäsen juoksulinjalle. Pallo mukaan juoksuun, ensimmäisestä esteestä ohi ja pallo toisen topparin yli. Yhtäkkiä jäljellä oli enää maalivahti. Pallo näyttävästi ulkosyrjävolleylla ylänurkkaan ja Elo oli jälleen johdossa.

Loppua kohden Toivala haki vielä vimmatusti tasoitusta. Jopa ToU:n maalivahti nousi mukaan viimeisiin erikoistilanteisiin. Elo puolusti kuitenkin hyvin, eikä päästänyt Toivalaa enää maalintekopaikoille.

Elon puolustus onnistui eilen erinomaisesti. Elon vahva ja kurinalainen puolustuspeli eliminoi hyvällä prosentilla Toivalan etenemiset. Toivala onnistui saamaan vain pari vaarallista maalintekopaikkaa koko ottelun aikana, joista he onnistuivat vain kerran. Elolla oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta tällä kertaa kaksi osumaa riitti makoisaan voittoon.

Elo kohtasi Toivalan Urheilijat tämän vuoden puolella kolmesti ja voitti jokaisen kohtaamisen niukasti yhden maalin erolla. Kahdesti sarjassa ja kerran harjoituspelin merkeissä. Tänä vuonna ei jäänyt epäselvyyksiä paremmasta joukkueesta. Ensi vuonna sitten taas uudet väännöt Toivalan kanssa!

Katsomosta käsin muistiinpanoja tehnyt tähdistöraati jakoi tähtiä seuraavanlaisesti:

Tähtiä
3 tähteä Robert Rytsy, hienoja nousuja ja hyviä katkoja. Palkintona hieno maali.
2 tähteä Olli Närhi, hyviä koppeja ja torjuntoja. Otti joukkueen eteen kovan tällin ja pysyi senkin jälkeen mallikkaasti Elon viimeisenä lukkona.
1 tähti Tomi Räsänen, viimeisillä voimillaan näyttävä voittomaali. Palkintona penkitys.

Read 19225 times