NEW
Saturday, 15 October 2016 14:23

Elo - Nekkari 5-2

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Eilen Elon vieraaksi saapui Nekkarin Pallo Varkaudesta. Viimeksi kohdatessamme oli Elon 97-vuotissyntymäpäivä ja Nekkarin hyväntekeväisyystapahtumassa nähtiin myös pelaamassa Raipe Helminen. Keväistä ottelua seurasi noin 500 katsojaa. Nyt ei Helmistä näkynyt, eikä juuri katsojiakaan. Noin 50 katsojaa oli saapunut paikalle katsomaan kuinka Itkonniemen Everton otti rutiininomaisesti maukkaan 5-2 voiton.

Ottelu päästiin aloittamaan miltei parhaalla kokoonpanolla ja kahden ottelun voitoton putki saatiin näyttävästi katki. Valmennus oli tähän peliin siirretty manageri Hämäläiselle päävalmentajan ollessa kotikonnuilla Pohjanmaan lakeuksilla.

Jo alkuminuuteista saakka Elo hallitsi ja vei peliä. Ottelua oli ehtinyt vierähtää vain 5 minuuttia, kun Joni Parkkilan maalintekoyritys päätyi tolppaan, josta pallo kimposi Elon maalitykiksi nousseelle Lari Kujaselle. Kujanen viimeisteli nopeasti syntyneestä tilanteesta jo kauden kuudennen päämaalinsa.

Maalin jälkeen Elo löi lisää painetta ja toinen maali syntyi melkein heti avausmaalin jälkeen. Toni Tiilikaisen vahvan laitanousun päätteeksi ”Tiili” tarjoili Joni Krögerille 2-0 osuman. Näin Kröger jatkoi siitä mihin edellisessä ottelussaan jäi.

Elo jatkoi hallintaa, mutta seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odotella 25 minuuttia, kun Toni ”Passo” Pasanen lähti kauden ensimmäiseen pystyjuoksuunsa ja keskitti pallon täysin vapaana maalin edessä seisseelle Lari Kujaselle ja maali numero 7 näki päivänvalon. Tässä vaiheessa viime vuosien maalikuningas Pekka ”Pexi” Pentikäisen selkään kiipesi tavallista suurempi gorilla.

Sen jälkeen Elo sortui rauhalliseen pelailuun ja aina niin vaarallinen hyvänolontunne hiipi punaisten mieliin. Nekkari saikin tilanteita punaisten pelatessa ihmeellisen lepsusti ja lopulta Nekkari sai myös viimeisteltyä kavennusmaalin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 3-1.

Puoliajalla käytyjen keskusteluiden jälkeen Elo jatkoi näytöstään ja otti pelin takaisin hallintaansa. Samalla myös vaihtoruletti laitettiin käyntiin. Osin loukkaantumisten sanelemana. Tuoreita jalkoja saatiin kentälle vastustajan hyytyessä.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata reilu vartti, ennen kuin maaliverkko heilui jälleen Elon toimesta. Pekka Pentikäinen ujutti näyttävän maalisyötön topparin jalkojen välistä Joni Krögerin juoksulinjalle ja Kröger pääsi heiluttamaan toistamiseen Nekkarin maaliverkkoa.

Toisella puoliajalla jysähti myös iso gorilla pois Pentikäisen harteilta, kun Pentikäinen hassutteli koko Nekkarin puolustuksen solmuun ja viimeisteli pallon kauniisti ylänurkkaan.

Elolla oli paikkoja vielä lisämaaleihinkin, mutta tällä kertaa jäätiin viiteen maaliin. Nekkari kävi vielä pelin loppuhetkillä kaunistelemassa loppulukemiksi 5-2. Tärkeät pisteet jäivät Kuopioon ja Elo vankisti voitollaan taisteluaan mitalisijoista.

Tässä ottelussa onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja peli ei kärsinyt vaihtoja tehtäessä. Vaihtoja tehtiin ensimmäisen puoliajan lopusta alkaen ja tänään se hyydytti vastustajan, jolta loukkaantumisten myötä loppuivat vaihtopelaajat

Tähdistöraati:
3 tähteä Lari Kujanen, 55 minuuttia ja kaksi puskumaalia.
2 tähteä Joni Kröger, Elossa kaksi peliä ja neljä tehtyä maalia!
1 tähti Toni Tiilikainen, vahvoja nousuja aina loukkaantumiseen saakka.
0,5 tähteä Olli Eskelinen, hyvin hoidetusta huoltotyöstä ja mukanaolosta, vaikka nilkkakipuisena ei voinut kentälle mennä.

Read 18807 times