NEW
Saturday, 15 October 2016 14:21

Raiku - Elo 3-3

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Eilen Rautavaaran laskevassa ilta-auringossa käytiin kiihkeä kamppailu pisteistä. Tiukan väännön jälkeen pisteet jaettiin kuitenkin tasan ja kotiintuomisiksi tuli tällä kertaa vain yksi piste.

Elo lähti jälleen totuttuun tapaan vieraspelireissulle niukalla miehistöllä. Tällä kertaa reservijoukkueesta hälytettiin apuun aiemminkin palveluitaan tarjonnut Olli Oravainen. Kokoonpanossa nähtiin myös debytantti, kun Joni Kröger puki ensimmäistä kertaa Elon pelipaidan päällensä.

Itse peli alkoi vauhdikkaasti molempien joukkueiden testatessaan vastajoukkueidensa kykyjä. Alun vauhdin jälkeen peli hieman rauhottui ja Raiku aloitti ottelun maalien tehtailun. Lyhyeen aikaan Raiku onnistui puhkomaan peräti kahdesti Elon puolustusryhmityksen. Ensimmäinen tipahti kulmasta ja toinen maali tuli aikamoisen epäselvän tilanteen seurauksena. Raikun kärkipelaaja murskasi pallontavoittelutilanteessa Elon maalilla pelanneen Nikke Karhun jalan ja kävi shokeeraavan tilanteen jälkeen siirtämässä pallon Elon tyhjään maaliin. Karhu joutui jatkamaan peliä loukkaantuneena ja taisteli puolikuntoisenakin pelin kunnialla loppuun asti.

Takaiskujen jälkeen Elo alkoi heräilemään ja näyttävien pallorallien jälkeen Elo alkoi päästä maalintekopaikoille. Kahden takaiskumaalin jälkeen topparin tontille siirretty Tomi Räsänen nousi pallon kanssa laukaisusektorille. Ensimmäisen esteen ohittamisen jälkeen Raikun puolustus herpaantui ja keskittyi pelkästään pallolliseen pelaajaan jättäen muut Elon pelaajat vähemmälle huomiolle. Räsäsen maaginen syöttö tavoitti täysin vapaaksi jääneen Joni Krögerin Raikun puolustuslinjasta. Kröger kiitti hyvästä passista ja laukoi heti debyyttiottelussaan pallon verkon perukoihin. Maalinteko näytti luonnistuvan Joni Krögerillä myös sarjapeleissä yhtä tehokkaasti kuin mitä oli treeneissä väläytellyt.

Ottelun tasoitusmaali nähtiin Elon epäonnistuneen kulmapotkun jälkeen. Pallo voitettiin nopeasti takaisin omalle joukkueelle ja uutta vauhtia lähdettiin hakemaan oman alakerran kautta. Pallorallin jälkeen Olli Oravainen pelattiin laidasta läpi ja Oravainen pääsi laittamaan matalan keskityspallon maalille. Takatolpalta palloon hiipi Joni Parkkila, joka otti pallon maltilla haltuun ja sijoitti pallon näyttävästi ylänurkkaan. Peli oli tasan 2-2 ja näistä luvuista marssittiin myös tauolle.

Toinen puolisko rullasi pitkään maalittomana ja kumpikaan joukkue ei meinanut millään päästä hyville maalintekopaikoille. Pitkään näytti että tuleeko pelissä enää maaleja, mutta sitten alkoi tapahtua. Elo rakenteli näyttävän kuvion päätteeksi kolmannen maalinsa. Puolustuslinja laittoi omalta kenttäpuoliskolta pitkän pallon Raikun puolustuslinjaa kohti. Olli Viitaniemi syöksyi palloon ensimmäisenä ja sai jatkettua näyttävästi pallon laidalla vipeltäneen Markus Krögerin juoksulinjalle. Markus Kröger pääsi vapaasti etenemään laidasta ja löysi keskityspallollaan keskelle vapaaksi ajautuneen Joni Krögerin, joka viimeisteli ottelun toisen osumansa. Näin Elo nousi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan.

Kolme pistettä näytti olevan jo plakkarissa, mutta toisin kävi. Raiku kerkesi vielä rynnimään puolesta kentästä annetun vapaapotkunsa Elon maaliin ja peli oli tasan. Tasoitusmaalin jälkeen Elo haki vielä vimmatusti voittomaalia. Toni Pasanen pääsi vielä puskemaan aivan pelin loppuhetkillä Tomi Rönkön keskityspallon alanurkkaa kohden, mutta Raikun maalivahti sai vielä jotenkin torjuttua pallon tolpan kautta väljemmille vesille. Tämän lähemmäksi ei enää maalia päästy ja pisteet tasattiin joukkueiden kesken.

Ottelu oli kokonaisuutena erittäin ailahteleva. Elo pelasi noin yhden puoliajan verran kauden parasta hyökkäyspeliään. Hyvien pallorallien ja näyttävien syöttökombinaatioiden avulla Elo puhkoi Raikun puolustusta ja pääsi hyvin maalintekosektorille. Alussa puolustuspeli ei ollut aivan kuosissaan. Pienten muutosten jälkeen peli alkoi kuitenkin rullaamaan, mutta tällä kertaa kolme tehtyä maalia ei riittänyt voittoon asti.

Pelireissusta tuli myös harmittavasti jobin postia, kun pelin alkuhetkillä Aki Lappalainen sai kovan tällin jalkaansa ja joutui jättämään kentän melko aikaisessa vaiheessa. Kysymysmerkiksi jää kerkeääkö Lappalainen toipua Elon seuraavaan koitokseen. Elon seuraava peli pelataan jo torstaina, kun Itkonniemelle saapuu Varkaudesta FC Nekkarin Pallo.

Tähtiä
3 tähteä Joni Kröger, erinomainen debyytti. Verkko heilui heti kahdesti.
2 tähteä Tomi Räsänen, suoriutui yllättävästä topparin pestistään yllättävän hyvin.
1 tähti Olli Oravainen, paljon töitä ja kovaa uurastamista laidalla.

Read 18771 times