NEW
Saturday, 15 October 2016 14:19

Elo - LehPa 4-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Aurinkonen keli oli houkutellut eilen paikalle mukavasti katsojia seuraamaan syyskierroksen avausta. Elo ei pettänyt katsojiaan vaan latoi taululle neljä komeaa maalia ja vankisti sijoitustaan sarjan kakkosena.

Lähtökohdat otteluun olivat haastavat. Elon kapteeni Toni ”Passo” Pasanen kärsi pelikieltoaan ja keskikentän pelinrakentajat Lari Kujanen ja Aki Lappalainen lähtivät otteluun puolikuntoisina. Loukkaantumisista olivat kärsineet myös Joni Parkkila ja Markus Kröger. Otteluun lähdettäessä ilmassa roikkui paljon kysymysmerkkejä, mutta lopulta ottelusta selvittiin puhtain paperein.

Ottelu lähti hieman varovaisesti liikkeelle ja alussa ei suurempia tapahtunut. Noin puolessa välin ensimmäistä puoliskoa Elon peli alkoi rullaamaan ja pelissä alkoi tapahtua. Eilen Elon kapteeninnauhaa kantava Markus Kröger laittoi maalille kierteisen keskityspallon ja ensimmäisenä palloon kerkesi laitapakin tontilta noussut Toni Tiilikainen, joka pommitti hölmistyneen LehPan alakerran nenän edestä pallon melkein nollakulmasta yläriman kautta maaliin.

Elo alkoi voittamaan kaksinkamppailuita, syötöt löysivät omat pelaajat ja paikkoja alkoi siunaantumaan Elolle. Eikä kauaakaan kun verkkoa taas heiluteltiin. Näyttävän syöttöruletin päätteeksi Pallo pelattiin Robert Rytsylle kuudentoista-alueen rajalle. Rytsy tiputti pallon seuraavasta aallosta tulleelle Jesse Tiilikaiselle, joka pelasi laukaisujalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon vasemman jalkansa millintarkalla vedolla alakulmaan.

LehPa ei kerennyt kauaa toipua toisesta takaiskustaan, kun verkko heilui jälleen LehPan päädyssä. Näyttävän kombinaation päätteeksi Pekka Pentikäinen pääsi etenemään kuudentoista-alueen sisällä. Pentikäinen sivalsi pallon mestarillisesti vierestä kovassa vauhdissa olevalle Markus Krögerille. Eilen hyvällä pelipäällä ollut Kröger ei erehtynyt tarjoilusta ja laukoi taukolukemiksi 3-0.

Toinen puolisko lähti käyntiin samoissa merkeissä. Elon peli pyöri edelleen mallikkaasti ja Elolla ei ollut vaikeuksia toisen puoliskon edetessä. Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odottaa noin puoli tuntia. Lari Kujanen kävi puskemassa Krögerin antaman kulmapotkun LehPan maalivahdin selän taakse. Kujanen taiteili jo kauden viidennen kulmapotkumaalinsa ja nousi maalillaan Elon sisäisen maalipörssin ykkössijalle.

Elon neljännen maalin jälkeen peli hieman lässähti ja peli muuttui rauhalliseksi pelailuksi. Elo kävi kuitenkin muutamaan otteeseen vielä lähellä maalintekoa, mutta maaleja ei enää valitettavasti nähty. Yksi paikoista siunaantui Aki Lappalaiselle. Lappalainen kuljetti pallon melkein maaliin asti henkeäsalpaavan soolonsa päätteeksi, mutta harmittavasti LehPan maalivahti venyi juuri ja juuri pallon tielle. Myös Petteri Hämäläinen oli lähellä maalintekoa puskiessaan pallon Krögerin antamasta kulmapotkusta sivuverkkoon.

Loppulukemiksi jäivät lopulta 4-0 ja Olli Närhelle merkattiin jälleen yksi nollapeli. Tällä kertaa Närhen ei tarvinut venyä suurempiin torjuntoihin, vaan Närhi selvisi ottelusta suht vaivattomasti ja koppasi vähäiset lähentelyt. Elo kohtasi Lehmon Pallon tämän vuoden aikana kolmesti ja Närhi kirjautti itselleen jokaisesta ottelusta nollapelin.

Seuraavaksi vastus kovenee suurimmalla mahdollisimmalla tavalla, kun Elo kohtaa heinäkuun viimeisenä perjantaina sarjan piikkipaikkaa pitävän Kurkimäen Kisan. Tervetuloa sankoin joukoin Kurkimäelle seuraamaan sarjan kärkikamppailua! Jaossa on kummallekin joukkueelle tärkeitä pisteitä.

Tähtiä
3 tähteä Markus Kröger, hoiti mallikkaasti puolustus- ja kapteenin roolinsa, sekä kirjautti siinä sivussa mukavat 1+2 tehot.
2 tähteä Toni Tiilikainen, voittomaali ja vahvaa vääntöä puolustuslinjassa.
1 tähti Topparikaksikolle, Tomi Rönkkö ja Jonni Koskinen eliminoivat kaikki LehPan vaaralliset hyökkäykset ja helpottivat maalilla pelanneen Närhen urakkaa.
0,5 tähteä Nikke Karhu, tällä kertaa varamaalivahdin roolissa, haki esimerkinomaisesti palloja ja jaksoi tsempata pelaajia läpi ottelun.

Read 18580 times