NEW
Saturday, 15 October 2016 14:17

Elo - WJK/Klubi Akatemia 3-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Elo päätti eilen hyvin alkaneensa kevätkierroksensa voittoon! Elo teki taas totuttuun tapaan pelistä itselleen erittäin vaikean, mutta toistamiseen vahva erikoistilannepelaaminen toi Elolle täyden pistepotin.

Ensimmäinen puolisko lähti Elolta hyvin liikkeelle ja lopulta Elo aloitti maalien tehtailun kulmapotkusta. Aki Lappalaisen laittama pallo tavoitti Lari Kujasen pään ja näin pallo löysi ensimmäistä kertaa verkon perukoihin.

Varkauden tasoitusmaali tulikin sitten mielenkiintoisen rupeaman jälkeen. Ensin tuli mystinen ”loukkaantuminen”, jonka seurauksena Elo pelasi pallon yli sivurajasta. Fair Playna WJK jatkoi sivurajasta omaa hyökkäystään saaden paineen Elon päätyyn. Hyökkäyksen seurauksena WJK:lle tuomittiin vapaapotku, josta pallo pomppi lopulta Elon maaliin ja peli oli tasan.

Eriskummallisen tasoituksen jälkeen Elo jatkoi omaa peliään ja oli vielä ennen taukoa kertaalleen lähellä maalintekoakin. Pallo meinasi mennä toistamiseen maaliin kulmapotkusta. Tällä kertaa Toni Tiilikainen pääsi esittelemään pääpelitaitojaan. WJK:n maalivahti onnistui kuitenkin venymään vaivoin pallon tielle ja torjui vielä torjunnasta aiheutuneen hässäkänkin. Lisämaaleja ei enää nähty ja tauolle marssittiin tasatilanteessa.

Toinen puolisko lähti Elolta taas pirteästi liikkeelle ja peli oli hyvin kontrollissa. Toisen puoliskon alkupään paras maalintekopaikka siunaantui Tomi Räsäselle. Lari Kujasen loistava keskityspallo löysi hyvin Räsäsen ”pään" maalintekosektorilta, mutta lopulta Räsänen kynti multaa ja johtomaali ei vielä nähnyt päivänvaloa. Tämä oli kuitenkin valmentajalle liikaa ja tilanteesta seurasi penkitys.

Teemu Toivonen teki eilen vahvan paluun kokoonpanoon ja haki erittäin hanakasti kauden avausmaaliaan, mutta harmittavasti tilanteet eivät päättyneet maaliverkkoihin asti. Toivosen pirteä esitys antaa odottaa lupaavaa syyskierrosta.

Toisen puoliskon noin puolessa välin nähtiin kummia. Elon kapteeni Toni ”Passo” Pasanen sai ottelussa toisen varoituksensa ja ajettiin hämmentyneenä pois kentältä. Kapteeninnauha siirtyi Tomi Rönkölle, joka jatkoi mallikkaasti puolustuslinjan johtamista. Elon kurinalainen puolustus jäädytti WJK:n hyökkäykset ja takaiskumaaleilta vältyttiin. Kapteenin ulosajo herätti Elon taistelemaan ja Elo otti pelin hallintaansa.

Pelin edetessä ottelun päätuomari päätti ottaa kummallisella tavalla roolia ja teki pelistä erittäin haastavan erikoisilla päätöksillään. Tästä kuitenkin selvittiin ja pisteet jäivät Kuopioon. Elo pelasi mallikkaasti yhden miehen alivoimalla ja tehtaili rutiininomaisesti tarvittavat maalit voittoon.

Ottelun voittomaali nähtiin lopulta erikoistilanteesta. Lari Kujanen kävi runnomassa Aki Lappalaisen antaman kulmapotkun verkkoihin ja kirjautti tililleen jo kauden neljännen kulmapotkumaalinsa.

Ottelun loppulukemat niittasi Olli Eskelinen. Aki Lappalainen tarjoili näyttävän kuljetuksen päätteeksi Eskeliselle hyvän vetopaikan. Elon kuopus ei erehtynyt ja onnistui ensimmäistä kertaa Elon paidassa heiluttamaan maaliverkkoa. Maalin jälkeen uhoa riitti ja maaleja olisi tulossa vielä roppakaupalla lisää. Samalla tsempillä vaan syyskierrosta kohti!

Elolla on nyt noin kolmen viikon tauko peleistä. Syyskierros starttaa 19.7 kun Itkonniemelle saapuu vieraaksi Atik Ismailin luotsaama LehPa.

Tähtiä
*** Lari Kujanen, ilmatilojen herralle kaksi maalia. Käytti päätään oikeissa paikoissa.
** Olli Eskelinen, pirteä sisääntulo palkittiin maalin muodossa.
* Aki Lappalainen, 3 maalisyöttöä, vahvaa puurtamista läpi ottelun.

Read 18561 times