NEW
Thursday, 04 February 2016 16:20

Elo - LehPa 3-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Kuopion Elo, otti nostalgisessa Kuopion kuplahallissa komean voiton. Viimeksi Elo on Suomen Cupissa ottanut voiton yli 25 vuotta sitten. Elon viimeisimmän voiton aikaan moni pelaajistamme ei ollut edes syntynytkään.


Viime kausi päättyi nousujuhliin viereisellä tekonurmella ja silloinkin vastassa oli saman seuran joukkue. Tosin heidän kakkosjoukkueensa. Ja nyt uusi kausi alkoi myös voitolla Lehmon Pallosta. Otteluun toi myös mielenkiintoa LehPan valmentajana tänä vuonna aloittanut kaikkien tuntema jalkapallopersoona Atik Ismail.


Kauden ensimmäisessä virallisessa pelissä Elo esitteli myös neljä uutta pelaajaa. Pelaajavalmentaja Jimi Tuomaalan, maalivahti Olli Närhen, Teemu Toivosen ja vasta 17-vuotiaan Juho Huttusen. Uudet kasvot pelasivat kaikki hyvän ottelun.


Valmentaja Jimi, otti paikan topparina ja näin valmennus ottelun aikana jäi Petteri Hämäläiselle ja Teemu Soinille. Toni Vainikainen hoiti joukkueenjohtajan tehtävät taidolla ja tyylillä.


Ottelun alkupalaverissa puhuttiin, että joukkueena ja hyvällä asenteella tämä peli voitetaan, ja näin kävi. Olimme tänään LehPaa, joka osa-alueella parempia.


Ensimmäinen maali syntyi näyttävän pääpelikombinaation päätteeksi. Pekka Pentikäinen ja Robert Rytsy taiteilivat pallon päillään vauhdissa olleelle Tomi Räsäselle, joka jatkoi pallon päällään hölmistyneen LehPan puolustuslinjan yli päästen vapaasti nokikkain maalivahdin kanssa. Pallo hallitusti polvinostolla vastaan tulevan maalivahdin yli verkkoihin ja punaiset pääsivät juhlistamaan avausmaaliaan.


Pian tämän jälkeen Ville Leikas sai avopaikan, mutta yritti vielä syöttöä ja tilanne kuivui lopulta kokoon.
Ottelu pysyi hyvin Elon hallinnassa. Varsinkin Jimi Tuomaalan rauhallinen topparipeli rauhoitti, koko alakerran työskentelyä.


Toinen puoliaika käynnistyi myös Elon hallinnassa, mutta varsinaisia vaarallisia tilanteita ei saatu luotua vastustajan maalille, kuin muutamia. Niistä yksi oli kapteeni Toni Pasasen hirmupommi, joka kuitenkin viuhui hiukan maalin ohi.


Sitten alkoi tapahtumaa, kun ottelua oli pelattu 54 minuuttia. Vastustajan alakerta sähläsi palautuspallon omaan maaliin. Ottelu alkoi kääntymään lopullisesti punaisille.


Hetken päästä vielä Pekka Pentikäinen tyylitteli pallon maaliin vastustajan odottaessa vihellystä. Avustavatuomari nosti lipun paitsion merkiksi, mutta Robert Rytsy ei osallistunut päätuomarin mukaan peliin ja niin Elo meni ratkaisevan tuntuiseen johtoon. Maalin jälkeiseen keskusteluun ryntäsi hämmentämään myös vastustajan valmentaja. Pulinat pois ja maali hyväksyttiin.


Tämän jälkeen Elo teki vielä useita vaihtoja ja piti otteen loppuun asti itsellään. Lopussa vielä Olli Viitaniemi sai upean maalintekopaikan ja yleisö kohahti. Laukaus kuitenkin viuhui hieman ohi maalin.


Ottelun tähdistöraati on taas ollut perinteiseen tapaan tarkkana:
*** Jimi Tuomaala -- Rauhoitti alakertaa ja pelasi tyylikkään topparipelin debyytissään.
** Pekka Pentikäinen -- Maali ja hyvää peliä hyvällä itseluottamuksella.
* Olli Närhi -- Nollapelillä on maalivahdin hyvä aloittaa seurassa. Hyvä debyytti myös Ollille.


Seuraavaksi Elo saa vastaansa kolmannelle kierrokselle vieraita Kotkasta. Ottelun ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Ottelu on kuitenkin pelattava 21.2 mennessä.

Petterin raportti

Read 25260 times