NEW
tomi

tomi

Monday, 18 September 2017 11:28

Elo - KajHa 1-3

Eilen illalla käytiin Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu. Elo lähti ennakkoluulottomasti taistelemaan kakkosdivarin joukkuetta vastaan ja taistelikin hyvin. Punapaidat taistelivat ja raatoivat läpiottelun ja voitto jäi erittäin pienestä kiinni. Pienellä paremmalla onnella lukemat olisivat voineet olla toisin päin.

elo-kajha-tulos
Kajaanilaiset lähtivät otteluun kovalla vauhdilla ja näyttikin siltä että keltapaidat olisivat haluneet ratkaista pelin jo heti ottelun alkuminuuteilla. Elo kuitenkin kesti alkurynnistykset, jonka jälkeen Elo pääsi paremmin peliin mukaan ja peli jatkui tasaisissa merkeissä.

 

Elo sai ottelun alkupuolella kaksi kulmapotkua, joista kehkeytyi erittäin hyviä maalipaikkoja. Aluksi Aki Lappalaisen kierteinen kulmapotku löysi Iivo Koskisen, mutta kajaanilaiset onnistuivat jotenkin siivoamaan Koskisen puskun pois maaliviivalta. Seuraavaksi takatolpalta löytyi Tomi Rönkkö, jonka pusku suuntautui maalin yli.

 

Peli jatkui tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue päästänyt toista hyville maalintekotonteille. Keltapaidat eivät saaneet keskikenttää millään haltuunsa ja valtaosa kajaanilaisten pelirakentelusta päättyikin pitkän pallon vetämiseen, jotka punapaidat napsivat mallikkaasti pois.

 

Elo pääsi ottelun aikana etenemään tasaisin väliajoin vasenta laitaansa pitkin ja onnistui hyvin luomaan painetta kajaanilaisten puolustuspäähän. Lopulta noin puolen tunnin pelin kohdalla Joni Kröger vapautti mainiolla läpisyötöllään Toni Tiilikaisen yksinläpi. Pallo vuorenvarmasti maaliin ja keltapaitojen hämmästyksesi Elo siirtyi ottelussa johtoon.

 

Elo taisteli hyvin eikä puoliajalla ollut tarvetta muutoksiin. KajHa puolestaan oli pakotettu tappioasemassa muutoksiin ja vaihtoruletti alkoikin pyörimään. Kaksi muiden varjoihin jäänyttä pelaaja ulos ja ulkomaanvahvistukset sisään.

 

Kärkeen vaihdettu ulkomaalaisvahvistus aloittikin pirteästi ja pääsi heti ensimmäisen 15 minuutin aikana kahdesti nokikkain hyvin Elon maalilla pelanneen Miikka Viljakaisen kanssa. Ensimmäiseksi viitosen viivalta silmät kiinni kova pommi Elon maalia kohden, mutta Viljakainen liimasi itsevarmasti pallon hyppysiinsä. Seuraavaksi boksin oikeasta reunasta yksinläpi, mutta Viljakainen vei jälleen pidemmän korren.

 

IMG 20170909 181742-2-1

Elolle tarjoiltiin oivaa mahdollisuutta lisäosumaan KajHan maalivahdin ottaessa ihmeellisesti heidän topparinsa syötön käsiinsä. Tero Taipale marssi antamaan epäsuoraa vapaapotkua noin 15 metrin päästä maalia. Pieniä tiputus takaviistoon ja Joni Kröger laukoi pallon tolpan kautta päätyrajasta yli.

 

KajHan pelaajien jo esittäessä turhautumisen merkkejä onnistuivat kajaanilaiset lopulta tasoittamaan pelin 67 peliminuutin kohdalla kulmapotkusta. Flipperipallo pomppi hieman onnekkaasti Elon maaliin ja peliä jatkettiin tasalukemista.

 

Kymmenen minuuttia edellisestä osumasta ja kajaanilaisten ulkomaalaisvahvistus alkoi esittämään elpymisen merkkejä. Pallo haltuun ja kova pommi noin reilusta 20 metristä vasempaan ylänurkkaan. Elo joutui ottelussa ensimmäistä kertaa tappioasemaan, mutta se ei lannistanut punapaitoja. Taistelu jatkui kiivaana ja Elo lähti hakemaa vimmatusti tasoitusmaalia.

 

Kajaanilaisten johtomaalin jälkeen vastikään vaihdosta sisään tullut KajHan vaihtopelaaja koki kovia. Solisluu murtui kovan yhteystörmäyksen seurauksena ja loppukausi menee ennusteiden mukaan sairastuvalla. KajHa oli käyttänyt kaikki vaihtonsa ja joutui jatkamaan peliä yhden miehen alivoimalla. Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale tekikin heti muutoksia Elon ryhmitykseen ja tasoitusmaalia lähdettiin hakemaan huomattavasti hyökkäyspainoitteisella ryhmityksellä.

 

Ottelu lopputiimellyksessä Elo saikin vielä paikat tasoitusmaaliin, mutta maalia ei saatu millään aikaiseksi. Aluksi noin 90 peliminuutin kohdilla Tomi Räsänen pääsi mälläsemään noin reilusta 20 metristä pallon tolppaan. Sentti vasemmalle ja pallo olisi löytynyt kajaanilaisten maalista. Hetki laukauksen jälkeen Aki Lappalaisen laitanousun päätteeksi Juuso Keinänen pääsi puskemaan maalin lähietäisyydeltä, mutta KajHan maalivahti sai näppinsä väliin.

 

Seuraavaksi keltapaidat käynnistivätkin nopean vastahyökkäyksen ja KajHan ulkomaalaisvahvistus viimeisteli ottelun toisen osumansa. Maalin jälkeen tuomari vihelti pelin päättyneeksi eikä palloa enää keretty viemään keskiympyrälle.

 

IMG 20170909 195435-3-1

Elo taisteli hyvin koko joukkueena ja tälle kertaa lukemat olivat näin päin. Ottelu oli voitettavissa, mutta paikoista huolimatta palloa ei harmittavasti saatu toistamiseen keltapaitojen maaliin. Tolpat eivät valitettavsti olleet eilen Elon puolella.

 

Ottelun jälkeen Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale antoi koko joukkueelle kolme tähteä. Ottelun päätyttyä Elon innokkaat fanit palkitsivat taistelevat punapaidat raikuvin suosionosoituksin. Kiitoksia katsojille jotka pääsivät paikalle ja jaksoivat kannustaa Eloa sateista huolimatta ottelun loppuun asti!

Monday, 18 September 2017 11:20

PAVE - Elo 1-0

Eilen illalla miteltiin kauden päätösottelu Iisalmen PAVEa vastaan. Elon kapteeniksi nimetty Mika Murtorinne johdatti joukot vielä viimeiseen taisteluun. PAVE oli lopulta hieman terävämpi maalintekosektorilla ja korjasin potin itselleen. Tappiosta huolimatta Elolle jää hienosta kaudesta muistoksi pronssimitalit!
Ottelu oli myös mahdollisesti Mika Murtorinteen viimeinen virallinen ottelu Elon pelipaidassa. Kiitoksia upeista yhteisistä pelivuosista!


Elo otti heti ottelun alkuminuuteilta pallonhallinnan ja lähti rakentamaan rauhassa peliä. Ensimmäinen puolisko olikin tämän kauden hidastempoisin. Elolla ei ollut kiire hyökätä ja PAVElla oli vaikeuksia saada palloa pois. Pallonriistojen jälkeen PAVEn pelinrakentelut päättyivät nopeisiin keskityspalloihin, joista pallo päätyi takaisin punapaidoille ja palloralli lähti uudestaan käyntiin. Muutama keskityspallo löysi kuitenkin tiensä keltapaidoille, mutta Elon maalilla hyvin pelannut Olli Närhi liimasi PAVEn yritykset.

 

Elo ei juurikaan juhlinut maalipaikoilla ensimmäisen puoliskon aikana. Pari paikan tynkää kuitenkin siunaantui. Toni Vainikainen pääsi pommittamaan kulman jälkitilanteesta hyvän pommin alanurkkaa kohden, mutta keltapaitojen maalivahti sai näppinsä väliin. Myös Joni Kröger pääsi laukomaan hyvältä tontilta, mutta kuparista ei saatu rikki.

 

Noin puolen tunnin pelin kohdalla Tomi Rönkkö sai keltapaitojen hyökkääjän holtittoman pelin seurauksesta kyynärpäästä päähänsä. Nenä murtui kovan tällin seurauksena ja peliä jatkettiin normaalisti tuomarin ihastellessa tilannetta lähietäisyydeltä.

 

Ensimmäisen puoliskon aivan viimeisillä hetkillä koettiin uudestaan keltapaitojen holtitonta pelaamista. Tällä kertaa uhriksi joutui Ilmari Pentikäinen, joka sai naamataulunsa verille PAVEn käsien heiluttelusta. Tuomarin antaessa jälleen pelin jatkua keltapaidat etenivät laidasta läpi ja matalan kovan keskityspallon päätteeksi pallo löytyi Elon maalista.


Punapaidat eivät nähneet aiheelliseksi tehdä muutoksia tauolla ja pelin jauhamista jatkettiin samalla tavalla. Elo jatkoi peliä rauhallisesti ja rakenteli peliä maltilla. Pelin edetessä rakentelut alkoivat myös tuomaan hyviä maalipaikkoja.

 

Joni Kröger pääsi kahdesti puikkelehtimaan ohi vartioistaan, mutta pallo ei eksynyt maaliin asti. Joni Parkkila sai mainion volleypaikan boksin sisällä, mutta ei uponnut. Aki Lappalainen puikkelehti laidasta läpi ja pelasi pallon hienosti takaviistoon yksin jääneelle Anssi Jokelalle. Pallo rauhassa haltuun ja sijoitus hiuksen hienosti ohi takanurkasta.

 

Ottelun edetessä Elo nosti pelaajiaan ylös ja lähti hakemaan tasoitusmaalia. Pelaajien nostamisen kääntöpuolena keltapaidat pääsivät vastahyökkäyksillä vaarallisiin hyökkäyksiin. Olli Närhi oli kuitenkin mies paikallaan estäessä monta PAVEn maaliyritystä ja pitäen Elon tasoitusmahdollisuudet hengissä aivan loppuun asti. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja täysi pistepotti jäi Iisalmeen.


Elo lähti otteluun rennolla asenteella ja peli kulkikin ihan hyvin. Pallo pyöri hyvin pelaajilta toisille, mutta viimeinen rutistus jäi hieman uupumaan maalipaikoilla. Ottelun panoksettomuus hieman heijastui ottelun tiimellyksessä ja viimeinen terävyys jäi uupumaan.


Tähtiä
3 tähteä Mika Murtorinne
2 tähteä Noel Berg
1 tähti Toni Vainikainen

Monday, 18 September 2017 11:18

Elo - Kings SC 3-3

Eilen illalla käytiin tiukka ja vaihderikas ottelu. Kings oli pitkään niskan päällä kahden maalin johdollaan, mutta Elo puristi ottelun viimeisillä minuuteilla tasoihin ja pisteet jaettiin joukkueiden kesken. Tasatuloksen myötä Elo varmisti sarjan kolmannen sijan. Näin ollen Elo saavutti kolmannen kerran putkeen mitalisijoituksen ja pelaajat saavat jälleen kauden päätteeksi mitalit kaulaansa!


Poissaolojen vuoksi Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale oli pakotettu tekemään eilen paljon muutoksia normaaliin pelitapaan ja muodostelmaan. Isoista muutoksista huolimatta Elon peli lähti hyvin käyntiin. Ottelu oli tasaista ja hyvää taistelua ensimmäiset 15 minuuttia, jonka jälkeen Kings otti pallonhallinnan ja eteni tasaiseen tahtiin molempia laitojaan pitkin.

 

Eikä kauaakaan, kun ottelussa nähtiin hieman kyseenalainen avausmaali. Joni Kröger sai keskialueella Kingsin pelaajan kyynerpäästä päähänsä, mutta vieressä seissyt tuomari antoi pelin jatkua. Kings käytti tilanteen hyödykseen ja puikkelehti laidasta läpi ja viimeisteli hölmistyneiden punapaitojen vierestä ottelun avausmaalin.

 

Peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä, mutta Kings onnistui toistamiseen maalinteossa. Tällä kertaa Kingsin maalitykki onnistui laittamaan vaarattoman näköisen keskityspallon verkkoihin ja Elo oli jo kahden maalin takaa-ajoasemassa.

 

Elo ei meinanut saada peliään kuntoon eikä maalintekopaikoille meinattu millään päästä, kunnes hyvän syöttökombinaation päätteeksi Joni Parkkila pääsi yksinläpi boksin kulmasta. Laukaus viuhui kuitenkin ohi maalin ja punapaitojen maalisarake näytti edelleen nollaa.

 

Ensimmäisen puoliskon loppupuolella Elon maalilla ahertanut Olli Närhi loukkasi kätensä eikä valitettavasti pystynyt enää jatkamaan peliä. Miikka Viljakainen sai pikakomennon punapaitojen maalille, jonka jälkeen peliä päästiin jatkamaan.

 

Vaihdon jälkeen Elo sai vihdoin survottua pallon Kingsin maaliin. Iivo Koskinen jatkoi taakse lentäneen kulmapotkun keskelle pelaajamassaa, josta Kingsin omat pelaajat sohivat pallon omaan maaliinsa ja tauolle marssittiin enää Kingsin yhden maalin johdossa.


Puoliajalla Tero Taipale muutti Elon muodostelman paljon hyökkäävämmäksi ja punapaidat lähtivät hakemaan tulosta. Kaikki tai ei mitään mentaliteetilla Elo painoi hyökkäyksiä kohti Kingsin päätyä, mutta noin tunnin pelin kohdalla Kings siirtyi toistamiseen kahden maalin johtoon. Hyvä keskityspallo maalille ja pusku tolpan kautta verkkoihin. Hieman myöhemmin vastaavanlainen tilanne siunaantui myös Kingsin maalitykille, mutta pusku suuntautui yli ja ohi maalin.

 

Elo ei luovuttanut vaan jatkoi taistelemista. Paikkoja myös kehkeytyi, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin asti. Kulmapotkun jälkitilanteesta Noel Berg pommitti boksin sisällä näyttävän sivuvolleypommin, mutta laukaus pysähtyi maalin edessä olevaan pelaajamassaan. Iivo Koskinen sai hyvän puskun aikaiseksi Joni Krögerin sivuvaparista. Pallo suuntautui hyvin alanurkkaa kohden, mutta Kingsin maalivahti sai venytettyä juuri ja juuri näppinsä väliin.

 

Lopulta painostus tuotti tulosta. Joni Parkkila heitti kaukaa korkean keskityspallon kuudentoistarajalle, josta Tomi Räsänen puski puolustajien välistä pallon ylärimaa hipoen verkkoihin. Takaa-ajo oli alkanut ja maalin jälkeen peliin saatiin entistä enemmän vauhtia.

 

Paine alkoi näkymään myös Kingsin alakerrassa. Roni Vuori pääsi katkaisemaan Kingsin maalivahdin epäonnistuneen pitkän purkupallon. Pallo jäi pomppimaan Kingsin boksin tuntumaan, mutta Vuori eikä Räsänen eivät onnistuneet saamaan palloa maaliin asti.

Pelikellon lähestyessä 90 minuuttia ottelun päätuomari lyyhistyi yllättäen keskiympyrään. Polvi oli vääntynyt ottelun tiimellyksessä, eikä päätuomari pystynyt enää jatkamaan viheltämistä. Linjatuomarit ottivat päätuomarin paikan ja ottelua jatkettiin kahden tuomarin voimin.

 

Aika oli käymässä vähiin ja Elo löi vielä viimeisen vaihteen päälle. Palloja toimitettiin jatkuvasti kohti Kingsin boksia ja lopulta kova uurastus tuotti tulosta. Ville Leikas sai kulmapotkun jälkitilanteesta Kingsin pelaajan korkeasta jalasta päähänsä. Pallo pilkulle ja Aki Lappalainen laittoi pallon vuorenvarmasti reppuu.

 

Maalin jälkeen Elo palasi takaisin normaaliin ryhmitykseensä. Kumpikaan joukkue ei enää maalipaikoille päässyt ja päädyttiin pistejakoon. Tulos oli Elolle mainio, koska tasapeli riitti varmistamaan Elolle sarjan kolmannen sijoituksen.


Tähtiä
3 tähteä Aki Lappalainen
2 tähteä Tomi Rönkkö
1 tähti Ilmari Pentikäinen


Elon tämän kauden viimeinen ottelu mitellään perjantaina Iisalmessa, jonne Elo pääsee lähtemään rennoin mielin. Villeimpien huhujen mukaan ottelun kokoonpanossa tullaan näkemään myös Elon nestori Mika Murtorinne.

Monday, 18 September 2017 11:15

LiPa - Elo 1-1

Eilen myöhään illalla taisteltiin tärkeistä pisteistä. Molemmat joukkueet olivat liikenteessä niukoilla pelaajaryhmillä. Iltavalaistuksessa käyty paikalliskamppailu tarjosi jännitystä ottelun loppuun asti. Kumpi vaan joukkueista olisi voinut viedä ottelun nimiinsä ja lopulta derby päättyikin pistejakoon.

 

Elo lähti otteluun tämän kauden niukimmalla pelaajaryhmällään. Pelaajia tippui pois vielä ottelupäivänäkin. Lopulta Elo sai haalittua kokoonpanoonsa 14 pelaajaa, joista 3 oli maalivahteja.


Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. Mitä pidemmälle ensimmäinen puolisko eteni, sitä paremmin Elo pääsi peliin mukaan ja pystyi pitämään palloa hallussaan. Rakentelut eivät kuitenkaan tuottaneet huippupaikkoja, joten useampikin Elon pelaaja lähti hakemaan ratkaisua hieman kauempaa, mutta laukaukset eivät tuottaneet tulosta.

 

Peliä pelattiin noin puolisen tuntia, kun Elo sai vapaapotkun kulmalipun tuntumasta. Aki Lappalaisen antama vapaapotku löysi tiensä topparin tontilta ylös nousseen Tomi Rönkön pään kautta maaliin ja Rönkkö pääsi toisessa ottelussa putkeen maalin makuun.

 

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Elon maalilla pelanneen Miikka Viljakaisen lähettämä mainio pitkä pallo leijaili lähelle kohti LiPan kuudentoista-aluetta. LiPan toppari vei ykköspallon, mutta Tomi Räsänen koppasi kakkospallon matkaansa mahallaan ja pääsi hieman varkain nokikkain LiPan maalivahdin kanssa. LiPan maalivahti venytti kuitenkin kätensä maaliyrityksen tielle, eikä lisämaalia nähty.


Toinen puoliaika lähti Elon kannalta liikkeelle katastrofaalisesti. LiPa sai loihdittua heti toisen puoliskon ensimmäisten minuuttien aikana tasoitusmaalin nopean laitanousunsa päätteeksi.

 

Maalin jälkeen Elo sai pakettinsa takaisin hallintaan ja peliä jatkettiin tasaisissa merkeissä. Toisen puoliskon edetessä LiPa otti kuitenkin pelikontrollin itselleen ja vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä molempia laitojaan pitkin.

 

Elo alkoi väsymään ja LiPa löi lisää vauhtia koneeseen. LiPa saikin aikaiseksi useita hyökkäyksiä, mutta Elo taisteli. Elon puolustuslinja pelasi hyvin ja esti LiPalaisten lähentelyitä. Viimeisenä lukkona toimi toisella puoliskolla maalipuiden väliin vaihdettu Olli Närhi. Närhi koppasi ja nyrkkeili eilen ahkerasti LiPan keskityspalloja turvallisemmille vesille. Väliin mahtui myös pari tärkeää torjuntaa.

 

Elo sai ottelun aikana monta kulmapotkua ja välillä pallo jäi tilanteiden jälkeen pomppimaan LiPan kuudentoista-alueen sisälle, mutta useista tilanteista huolimatta Elo ei saanut aikaiseksi maalia.
Myös pelin loppuhetkillä Elo sai vielä monta erikoistilannetta ja sai luotua niistä tilanteita LiPan boksin sisälle. Erikoistilanteet eivät kuitenkaan enää tuottaneet tulosta ja päädyttiin pistejakoon.


Pelin jälkeen jaettiin taistelutähtiä seuraavasti

3 tähteä Roni Vuori
2 tähteä Tomi Rönkkö
1 tähti Iivo Koskinen

Monday, 28 August 2017 12:01

Elo - PetPet 4-0

elo-petpet-tulosElo aloitti maanantaina Suomen Cup-urakkansa. Vieraaksi saapui Keski-Suomen Viitosessa pelaava Petäjäveden Petäjäiset. Ottelu oli myös näillä näkymin Elon manageri Petteri Hämäläisen viimeinen ottelu Elon edustusjoukkueessa. Haikea jäähyväisottelu päättyi hyvien pallorallien päätteeksi hienosti punapaidoille. Voiton myötä Elo jatkaa Cupissa kolmannelle kierrokselle. Seuraavan kierroksen vastustaja ja ajankohta selviävät myöhemmin.


Pelin alku oli hieman varovainen ja tunnusteleva. Elo laittoi PetPetin alkurymistelyjen jälkeen pallorallin käyntiin ja lähti rauhassa rakentamaan tilanteita. Elo onnistuikin pitämään hyvin palloa ja sai useasti liikuteltua kaikki pelaajansa PetPetin kenttäpuoliskolle.

Lopulta noin 15 minuutin pelin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali. Aki Lappalaisen kierteinen kulmapotku löysi topparin tontilta ylösnousseen Anton Mustosen. Pallo hallitusti päällä takaylänurkkaan ja Elo siirtyi ottelussa 1-0 johtoon.

Elo pääsi etenemää
n ensimmäisellä puoliskolla useasti vasenta laitaa pitkin. Robert Rytsy ja Anssi Jokela puikkelehtivat vuoronperään laidasta läpi ja tilanteita vyöryi tasaiseen tahtiin PetPetin päätyä kohden. Moni laitanousuista päättyikin hyviin keskityspalloihin. Moni palloista leijaili takaa hiipivälle Joni Parkkilalle, mutta tällä kertaa Parkkila ei onnistunut saamaan palloa maaliin asti.

Yksi tilanteista kuitenkin johti rangaistuspotkuun. Parkkilan kova laukaus osui PetPetin puolustajan käteen, jonka jälkeen Tomi Räsänen siirsi pallon varmasti maaliin. Pelaajien hämmästykseksi tuomari oli kuitenkin kerennyt viheltämään tilanteesta rangaistuspotkun ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asteli Räsänen, mutta tällä kertaa ei ollut Räsäsenkään päivä. PetPetin maalivahti onnistui torjumaan pallon näyttävästi tolpan juurelta kulmapotkuksi ja näin ollen seitsemän rangaistuspotkua onnistuneesti Elon paidassa viimeistellyt Räsänen erehtyi ensimmäisen kerran Elon paidassa ja rankkikortti lähti kiertoon. Mainiosta suorituksesta napsahti myös pelipaitojen pesuvuoro.

PetPet sai uutta virtaa Elon epäonnistuneesta rangaistuspotkusta ja PetPet onnistui myös ensimmäistä kertaa luomaan painetta Elon puolustuslinjalle. Valkopaitojen tuoma paine toi myös melkein heti tulosta. PetPet sai riistettyä pallon Elon puolustukselta ja nopealla rytminmuutoksella valkopaidat saivat aikaiseksi vaaralliselta näyttäneen tolppalaukauksen. Elon maalilla häärinyt Miikka Viljakainen sai kuitenkin pallon haltuunsa maaliviivalta eikä tasoitusmaalia nähty.

Ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä Robert Rytsy sai jälleen kovan tällin päähänsä ja joutui paikattavaksi kentän laidalle. Aki Lappalainen meni antamaan tilanteesta seurannutta vapaapotkua. Läheltä kulmalippua annettu vapaapotku leijaili keskelle pelaajamassaa, josta korkeimmalle nousi Tomi Räsänen, joka nakkasi pallon päällään vasempaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen tauolle siirryttiin Elon 2-0 johdossa.

IMG 20170821 210603-2Peli jatkui toisella puoliskolla Elon komennossa. Aluksi Elo malttoi rakentaa tilanteita rauhassa, mutta ottelun edetessä välimatkat alkoivat hieman kasvamaan. Elon maltti alkoi myös rakoilemaan eikä peliä enää maltettu rakennella rauhassa, vaan Elo alkoi hakemaan hieman suoraviivaisempia ratkaisuita.

Yksi Elon toisen puoliskon rakenteluista tuotti oivan maalipaikan Noel Bergille. Berg pääsi pommittamaan suoraan Anssi Jokelan keskityspallosta kovan pommin, mutta laukaus pysähtyi Joni Krögerin jalkaan. Pallo jäi pomppimaan hallitsemattomasti PetPetin kuudentoista-alueen rajalle, josta Joni Parkkila lähetti seuraavan pommin, mutta tällä kertaa pallo pysähtyi väkimassaan.

Anssi Jokela haki toisella puoliskolla vimmatusti maalia, mutta tällä kertaa maali jäi odotuttamaan seuraavaa Cupin ottelua. Pelin lopputiimellyksissä myös Petteri Hämäläinen pääsi yrittämään maalintekoa. Hämäläinen lähetti hävityn keskityspallon jälkeen kovan laakapallon noin 25 metristä, mutta laukaus suuntautui hieman maalin ohi.

Toista puoliskoa palloiltiin noin puolisen tuntia, kunnes Elon kolmas maali saatiin kirjattua pöytäkirjaan. Roni Vuori pelasi pallon Anssi Jokelalle kuudentoista-alueen kaarelle, josta Jokela vapautti pienellä siirrolla Joni Krögerin nokikkain PetPetin maalivahdin kanssa. Vuorenvarma sijoitus alanurkkaan ja peli alkoi näyttämään selvältä.

Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt. Noin 80 minuutin kohdalla Joni Kröger vapautti Roni Vuoren pahan tekoon. Nokkela näpäytys palloon ja PetPetin maalivahti sai jälleen kaivaa pallon selkänsä takaa. Hetkeä myöhemmin Ville Leikas loi pallonriistonsa päätteeksi Roni Vuorelle hieman vastaavanlaisen maalintekopaikan, mutta tällä kertaa PetPetin maalivahti vei pidemmän korren. Ottelussa ei enempää maaleja nähty ja näin Elo sai otteluparista haluamansa voiton.

M
iikka Viljakainen pelasi eilen Elon maalilla ensimmäisen kokonaisen ottelunsa. IMG 20170821 213103-3-1Elokuun alussa punapaitaan siirtynyt Viljakainen osallistui ottelun aikana hyvin pelinohjaamiseen ja -rakenteluun. Viljakainen napsi itsevarmasti PetPetin vähäiset maalintekoyritykset ja kirjautti tililleen ensimmäisen nollapelin Elossa.

 

Tähtiä jaettiin seuraavasti
3 tähteä Noel Berg
2 tähteä Petteri Hämäläinen
1 tähti Anton Mustonen

Monday, 28 August 2017 11:33

Elo - Raiku 4-4

Eilen käytiin vaihderikas ottelu. Sateinen keli ja lammikoiden täyttämä kenttä toivat otteluun omat haasteensa. Ottelussa nähtiin paljon maaleja ja rangaistuspotkuja. Kummatkin joukkueet kävivät vuoron perään johdossa ja lopulta 90 minuutin jälkeen päädyttiin pistejakoon. Eilen oli pisteitä jaossa, mutta huonomminkin olisi voinut käydä.


Ottelu lähti hieman tunnustelevasti liikenteeseen. Haastavat olosuhteet tekivät pelinrakentelusta vaikean eikä kumpikaan joukkue meinanut aluksi päästä maalintekopaikoilla. Elo alkoi kuitenkin pikkuhiljaa tottumaan olosuhteisiin ja tilanteita alkoi siunaantumaan tasaiseen tahtiin molemmista laidoista. Keskityspallot eivät kuitenkaan millään tippuneet punapaidoille. Raiku putsasi pallot pois, kunnes yksi pallo sujahti Raikun puolustuksen ja maalivahdin välistä yksin takatolpalle unohtuneelle Eemeli Vähäsöyringille. Raikun puolustaja onnistui kuitenkin vielä venyttämään jalkansa laukauksen tielle ja pallo pomppi tolpan kautta kulmapotkuksi.

 

Elon pienen pallorallin päätteeksi Vähäsöyrinki pääsi etenemään kovalla vauhdilla Raikun boksiin. Raikun puolustus kaatoi Vähäsöyringin nurin ja pallo pilkulle. Elon edellisissä harjoituksissa joukkueen sisäisen rangaistuskilpailun vienyt Toni Vainikainen ei päässyt eilen paikalle, joten ampumaan marssi kisassa toiseksi tullut Elon maalivahti Nikke Karhu. Itsevarmoin askelin rangaistuspotkua ampumaan saapunut Karhu harhautti Raikun maalivahdin väärään kulmaan ja laittoi pallon vuoren varmasti maaliin.

 

Elo ei kerennyt kauaa juhlia maaliaan, kunnes oli Raikun vuoro. Tuomari vihelti Raikulle rangaistuspotkun ja muutama minuutti aiemmin maalin makuun päässyt Nikke Karhu joutui heti tiukan paikan eteen. Viime vuonna Raikun rangaistuspotkun torjunut Karhu joutui kuitenkin tällä kertaa antautumaan ja peli oli tasan 1-1.


Elon pelaajavalmentaja Tero Taipale vaihtoi puoliajalla Elon muodostelman normaaliin 4-4-2 ja pyrki hakemaan kahdella kärkipelaajalla enemmän tuloksia hyökkäyspäähän. Toinen puoliaika lähti kuitenkin käyntiin Raikun nopean maalin muodossa. Pallonriiston jälkeen nopea hyökkäys ja pallo löytyi toistamiseen Elon maalista. Pari minuuttia edellisestä ja Raikun nopea hyökkäys päätyi Elon tolppaan. Tällä kertaa punapaidat selvisivät täpärästi takaiskulta.

 

Elon pienen pallorallin päätteeksi Robert Rytsy pääsi pommittamaan kovan volleypommin reilusta 20 metristä. Raikun maalivahti ei saanut kovaa pommia hyppysiinsä, mutta vihreäpaitojen puolustus kerkesi siivoamaan pallon pois ennen punapaitojen hyökkääjien saapumista.

 

Uuden ryhmityksen omaksuminen vei Elolta hieman aikaa, mutta noin 15 peliminuutin jälkeen muutokset alkoivat poikimaan hedelmää. Joni Parkkilan lähetti nopean laitanousunsa päätteeksi kovan ja matalan keskityspallon viitosen rajalle. Ensimmäisenä paikalle ennätti Tomi Räsänen, joka venytti pallon pitkillä koivillaan Raikun maalivahdin nenän edestä etukulmasta sisään.

 

Vain pari minuuttia edellisestä ja Räsänen onnistui toistamiseen. Elo pääsi jälleen hyvin etenemään samasta laidasta. Tällä kertaa hyvän laitanousun esitti laitapuolustajan tontilta ylös noussut Eemeli Vähäsöyrinki. Laitanousun päätteeksi korkea keskityspallo maalille ja Räsänen pääsi puskemaan tämän kesän neljännen päämaalinsa.

 

Raiku ei masentunut Elon johtomaalista vaan lähti rakentamaan määrätietoisesti omia hyökkäyksiään. Raikun ei tarvinut hyökätä kovinkaan montaa kertaa, kunnes tuomari vihelsi Raikulle heidän toisen rangaistuspotkun. Tällä kertaa rankkaria pääsi torjumaan toisella puoliskolla irti päästetty Miikka Viljakainen. Pallo painui kuitenkin Viljakaisen käsien kautta verkkoihin ja peli oli jälleen tasan.

 

Tasoitusmaalin jälkeen pelin vauhti hieman rauhoittui eikä kumpikaan joukkue meinanut päästä huippupaikoille. Lopulta Raikun pelaaja pääsi yllättämään kaikki puskumaalillaan. Noin 20 metristä lähtenyt pusku lensi korkeassa kaaressa yli Elon rangaistuspisteelle kerääntyneen pelaajamassan eikä Elon maalilla ollut Miikka Viljakainenkaan enää ylettänyt palloon. Aluksi linjatuomari liputti tilanteesta paitsion, koska paitsioasemassa seissyt Raikun hyökkääjä oli Elon maalivahdin edessä, mutta lopulta pitkän neuvottelun jälkeen tuomarit hyväksyivät maalin ja Raiku siirtyi ottelussa hieman varkain 3-4 johtoon.

 

Maalin jälkeen peliä oli jäljellä enää vain noin 10 minuuttia. Aika alkoi käymään vähiin ja Elo alkoi nostamaan pakettiaan ylemmäs. Eilen monissa kulmapotkuissa ykköspalloihin ennättänyt Tomi Rönkkö ei harmittavasti onnistunut ohjaamaan kulmapotkuista puskujaan maalia kohti, mutta lopulta pitkä keskityspallo tuotti tulosta. Topparin tontilta ylös jäänyt Rönkkö yllätti Itkonniemelle saapuneen yleisön korkealla puskullaan. Eemeli Vähäsöyrinki lähetti keskiviivan tuntumasta pitkän kierteisen keskityspallon kohti Raikun kuudentoista-aluetta. Raikun puolustajan ja maalivahdin välistä korkeimmalle nousi Rönkkö, joka puski keskipäällään pitkän ja korkean pallon verkon perukoille. Peli oli jälleen tasan eikä peliaikaa ollut enää montaa minuuttia jäljellä.

 

Voittomaalia haettiin vielä ahkerasti, mutta huippupaikkoja ei ottelussa enää nähty. Ottelun lisäajalla Elolle siunaantui vielä pientä paikan tynkää, mutta Teemu Soini ja Joni Venäläinen eivät valitettavasti saaneet palloa sivuverkkoa lähemmäs maalia. Lopulta katsojaystävällisen 90 minuuttisen jälkeen pisteet jaettiin tasan.


Tähtiä jaettiin seuraavasti
3 tähteä Tomi Rönkkö
2 tähteä Toni Tiilikainen
1 tähti Joni Parkkila ja Robert Rytsy


Elon pelit jatkuvat seuraavaksi perjantaina klo 19:45 Litmasen tekonurmella, jossa Elo kohtaa vaarallisen Liitosalueen Pallon.

Monday, 28 August 2017 11:32

LehPa - Elo 2-3

Elo pelasi eilisen ottelun surunauhoissa ja ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki Pertti Alajan muistolle. Itse ottelu oli Elon yksi tämän kauden vaikeimmista. Vahva toinen puolisko kuitenkin käänsi ottelun Elon hyväksi ja kolme pistettä lähti Elon matkaan.

Ensimmäinen puolisko ei suurempia tarjonnut. Elo pyöritteli palloa ja LehPa valui suosiolla puolustamaan omaa kenttäpuoliskoansa. Elo haki turhan hanakasti ratkaisevia läpisyöttöjä, eikä ensimmäisellä puoliskolla siunaantunut mitään suurempia maalintekopaikkoja.

Elon yksi parhaimmista paikoista syntyi kulmapotkusta, mutta LehPa käänsin tilanteen nopeaksi vastahyökkäykseksi ja aluksi hyvältä näyttänyt tilanne päätyikin lopulta Elon maaliin.

Vasta toisella puoliskolla alkoi tapahtumaan. Peli jatkui tauon jälkeen vauhdikkaasti eikä peliä keretty palloilemaan kovinkaan montaa minuuttia, kun Elo sai survottua sisään tasoitusmaalin. Elo voitti kulmapotkun jälkeen kakkospallon, jonka jälkeen Tero Taipale lähetti kierteisen keskityspallon takaisin LehPan takatolpalle. Anton Mustonen kerkesi palloon ensimmäisenä, joka käänsi pallon päällään takaviistoon, josta Tomi Räsänen venytti pitkillä koivillaan pallon maaliin. Ottelun jälkeen Räsäsen maali äänestettiin ottelun rumimmaksi maaliksi ja palkinnoksi napsahti Elon pelipaitojen pyykkivuoro.

Maalin jälkeen peli hieman rauhoittui. Elo jatkoi pelinrakenteluaan maltilla ja vain vajaa kymmenen minuuttia edellisestä, niin Joni Venäläinen pääsi pommittamaan viiden metrin viivalta sydämensä kyllyydestä pallon maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille. Eemeli Vähäsöyringin mainio keskityspallo maalille, Venäläiseltä pallo hallitusti rinnalla haltuun ja kova pommi maalivahdin ohi.

Vähäsöyrinki oli eilen taas hyvällä pelipäällä ja kävi pariin otteeseen myös itse lähellä maalia. Ensiksi kierteinen keskityspallo meinasi painua suoraan maalivahdin selän taakse, mutta LehPan maalivahti venyi parhaimpaansa ja maali jäi näkemättä. Hieman tämän jälkeen vahva nousu laidalta ja hyvän haaston päätteeksi laukaisujalka vapaaksi, mutta kierteinen laukaus painui hieman takakulman ohi.

Toisen puoliskon noin puolen välin tietämillä Teemu "Niiralan Tsaari" Soini kaadettiin hyvän läpiajonsa jälkeen aivan kuudentoista-alueen rajalla. Kokenut Tero Taipale asettui ampumaan vapaapotkua, mutta tällä kertaa kova pommi jäi muuriin. Joni Kröger pääsi vielä yrittämään riparista, mutta lihamuuri oli liian suuri eikä palloa saatu maaliin asti.

Elo yritti hakea loppuun vielä helpottavaa kolmatta maalia. Tilanteita vyöryikin tasaiseen tahtiin LehPan maalia kohden, mutta viimeinen silaus uupui maalinteosta.

Yksi oiva maalintekopaikka avautui Anssi Jokelalle hyvän laitanousunsa päätteeksi, mutta laukaisukulma meni hieman liian pieneksi. Pieni hetki tämän jälkeen oli Joni Parkkilan vuoro nousta toisesta laidasta. Loistavan nousun päätteeksi kova matala keskityspallo maalille. Teemu Soini ja Joni Kröger veivät taktisesti LehPan puolustajat mukanaan etutolppaa kohden ja antoivat pallon mennä heidän ohitseen yksin takatolpalle unohtuneelle Anssi Jokelalle, joka pommitti ottelulle viimeisen niitin.

LehPa yritti viritellä pelin loppuun vielä ankaraa loppukiriä ja onnistui myös tehtailemaan pelin loppuhetkillä vielä yhden kavennusmaalin, mutta aika loppui kesken ja kolme pistettä lähti Elon matkaan. LehPa tarjosi Elolle tosi kovan vastuksen ja se näkyy myös tulostaululla. Elo laittoi kroppaa likoon ja koviltakaan kolhuilta ei vältytty. Ottelu oli yksi tämän kauden vaikeimmista.

Tähtiä
3 tähteä Joni Kröger
2 tähteä Joni Venäläinen
1 tähti Anssi Jokela

Monday, 28 August 2017 11:30

Elo - NP-H 4-1

Ennen peliä rankkasateiden kohteena ollut Itkonniemen samettinen nurmikenttä ui vedessä ja se toi peliin omat haasteensa. Rankkasateet loppuivat onneksi ennen peliä ja lämmin auringonpaiste houkutteli hienosti katsojia seuraamaan punapaitojen ottelua. Lopulta Elo selätti haastavan pelialustan ja täysi pistepotti jäi Itkonniemelle!

Ottelu lähti käyntiin punapaidoilta hieman varovaisesti. Elo ei onnistunut pitämään palloa ja Nilsiän poppoo käyttikin tilanteen hyödykseen. Nilsiä onnistui luomaan hyvin painetta Elon päätyyn ja onnistui myös pitämään palloa Elon kenttäpuoliskolla. Punapaidat puolustivat kuitenkin hyvin eivätkä päästäneet sinipaitoja maalintekopaikoille.

Ensimmäisen kymmenen peliminuutin jälkeen Elo alkoi saamaan paremmin pelijuonesta kiinni ja alkoi tottumaan haastavaan pelikenttään. Elo pystyi pikkuhiljaa pitämään palloa paremmin ja paremmin omalla joukkueellaan ja siitä alkoi Elon vuoro pitää palloa hyökkäysalueella. Tilanteita alkoikin vyörymään Nilsiän kenttäpuoliskolle, mutta kesti hieman ennen kuin rakentelut päätyivät maalintekosektorille asti.

Pirteällä pelipäällä ollut Anssi Jokela pääsi esittelemään oikean jalan tykkiänsä hienon nousunsa päätteeksi, mutta tuloksetta. Joni Venäläinen haki näyttävää puskumaalia 20 metrin päästä maalista, mutta maalivahdin yli lentänyt näyttävä pusku leijaili hiuksenhienosti maali ohi. Myös Roni Vuorelle kehkeytyi pientä paikantynkää, mutta tällä kertaa pallo ei eksynyt maaliin asti.

Ottelua pelattiin noin 30 minuuttia, kunnes Eemeli Vähäsöyrinki avasi tämän kauden maalitilinsä. Toni Tiilikainen lähetti erinomaisen puolenvaihdon vauhtiin päässeelle Vähäsöyringille, hyvä 1vs1 haasto ja napakka laukaus etukulmasta sisään.

Maalia kerettiin juhlimaan vain pari minuuttia, kun Eemeli Vähäsöyrinki pääsi toistamiseen maalin makuun. Aki Lappalainen vapautti Robert Rytsyn vasemmasta laidasta. Rytsy pakeni pallon kanssa laidasta ja laittoi näyttävän pudotuksen takaviistoon tulikuumalle Vähäsöyringille, joka ei erehtynyt tarjoilusta. Maalin jälkeen ensimmäisellä puoliskolla ei enää suurempia tapahtunut ja tauolle marssittiin Elon 2-0 johdossa.

Toinen jakso lähti Elolta käyntiin paljon pirteämmin ja pallo pysyi paremmin punapaitojen hallussa. Pelin edetessä punapaidat alkoivat tottumaan pikkuhiljaa paremmin lammikkoiseen Itkonniemen kenttään ja kenttä myös kuivui tasaiseen tahtiin mikä edesauttoi Elon pelaamista.

Toista puoliskoa ei kerettykään pelaamaan kuin vain 5 minuuttia, kunnes Elo siirtyi 3-0 johtoon. Joni Venäläisen vahva laitanousu tuotti tulosta. Venäläinen haki kovaa keskityspalloa maalille, mutta pallo kimposi sinipaidoista taaksepäin. Laitapakin tontilla viilettänyt Toni Tiilikainen oli noussut tukemaan hyökkäystä ja pääsi pommittamaan tämän kauden avausmaaliinsa.

Maalin jälkeen pelinrakentelu ja vauhti hieman rauhoittuivat. Maalipaikkoja kuitenkin kehkeytyi lisää. Teemu ”Niiralan Tsaari" Soini pääsi puskemaan boksin sisältä, mutta maalivahtia päin ajautunut pusku ei mennyt aivan maaliin asti. Pallo jäi pomppimaan kovan puskun jäljiltä maalin eteen ja ensimmäisenä paikalle viiletti Joni Kröger, joka ei aivan saanut käännettyä palloa maalivahdin selän taakse.

Eemeli Vähäsöyrinki haki toisella puoliskolla vielä vimmatusti kolmatta osumaa, mutta laukaukset eivät enää ohittaneet NP-H:n maalivahtia, joten tällä kertaa oli tyytyminen kahteen osumaan.

Sinipaidat jatkoivat sisukkaasti taistelemista ja alkoivat saamaan myös pientä painetta Elon päätyyn. Lopulta kova taistelu tuotti tulosta ja Nilsiäläiset saivat pitkään kaipaamansa kavennusmaalin. Pallo jäi pomppimaan Elon kuudentoistarajalle, josta sinipaidat kaivoivat pallon ja korjasivat potin.

Elo ei huolestunut NP-H:n kavennusmaalista eikä loppukiristä, vaan jatkoi omaa peliään eikä päästänyt sinipaitoja enää maalintekopaikoille. Pelin loppuhetkillä Elo sai vielä hyvän paineen Nilsiän maalille, josta Joni Parkkila niittasi kauden toisella maalillaan viimeisen naulan arkkuun ja täysi pistepotti jäi Itkonniemelle.

Tähtiä
3 tähteä Aki Lappalainen
2 tähteä Eemeli Vähäsöyrinki
1 tähti Toni Tiilikainen


Sarja jatkuu Elon osalta perjantaina vieraspelireissulla Lehmoon, jossa Elo saa vastaansa LehPan. Seuraava kotiottelu on lauantaina 26.8. klo 16:00 Itkonniemellä Rautavaaran Raikua vastaan. Ennen sitä taistellaan vielä Suomen Cupin 2. kierroksen ottelu PetPetiä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Litmasen tekonurmella maanantaina 21.8. klo 19:45.

Monday, 28 August 2017 11:29

KuPS/2 - Elo 1-3

Elo pääsi eilen testaamaan Savon Sanomat Areenan puitteet ja Elon peli kulkikin paikoitellen varsin mallikkaasti. Hyvä kenttä ja sää mahdollistivat hyvän jalkapalloillan. Pallo kulki hyvin pelaajilta toisille ja Elo ei lannistunut keltapaitojen avausmaalista, vaan käänsi lopulta ottelun tappioasemasta komeaan voittoon.

Elo kävi heti alkuminuuteilla jo lähellä maalia, kun Roni Vuori kolisutteli ylärimaa. Hyviä paikkoja siunaantui tasaiseen tahtiin, mutta KuPS/2 aloitti maalinteon noin 15 peliminuutin jälkeen. Eilen Elon maalilla debytoinut Miikka Viljakainen torjui ensimmäisen lähentelyn, mutta oli voimaton toiselle laukaukselle ja KuPS/2 siirtyi ottelussa 1-0 johtoon.

Joni Kröger pääsi yrittämään ensimmäisellä puoliskolla maalintekoa kolmesti. Kaksi laukauksista viuhuivat ohi maalin, mutta yksi yrityksistä upposi hienon vapaapotkukuvion päätteeksi oikeaan yläkulmaan. Aki Lappalaisen lyhyt vapaapotku pääsi yllättämään keltapaidat. Tero Taipale kirmasi vapaasti laidasta läpi ja lähetti kovan keskityspallon maalia kohden. Viime peleissä maalin makuun päässyt Joni Kröger juoksi paikalle ja siirsi pallon nätisti oikeaan ylänurkkaan. Elo kerkesi olla tappioasemassa vain vajaat viisi minuuttia ja peli oli jälleen tasan.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui Elon komennossa, mutta vapauttavaa johtomaalia ei meinanut syntyä millään. Tomi Räsänen pääsi puskemaan Tero Taipaleen kulmapotkusta, mutta maaliviivan lihamuuri siirsi pallon pois maalialueelta. Eetu Marttilan laukaus blokattiin boksin sisällä. Jopa Toni Tiilikainen oli noussut puolustuslinjasta avustamaan Elon hyökkäyksiä ja pääsi peräti kahdesti esittelemään oikean jalan tykkiänsä, mutta tuloksetta.

Toinen puolisko jatkui samoissa merkeissä. Elo otti pallonhallinnan ja rakensi maltilla maalintekopaikkoja, mutta palloa ei saatu millään maaliin asti. Joni Parkkila sai ujutettua pallon jo maalivahdin jalkojen välistä, mutta keltapaitojen puolustus kerkesi juuri ja juuri siivoamaan pallon pois maaliviivalta.

Erikoistilanteita kehkeytyi myös tasaiseen tahtiin ja yhdestä niistä Elon kapteeni Iivo Koskinen pääsi esittelemään hyvää pääpelitaitoaan, mutta pallo leijaili hieman yli takayläkulman.

Elon puolustuslinja ja pelinrakentajat onnistuivat pitämään hyvin palloa läpiottelun ja saivat rakenneltua maalintekopaikkoja tasaiseen tahtiin. Lopulta rakentelut tuottivat toivotun tuloksen. Toista puoliskoa kerettiin pelaamaan noin 15 minuuttia, kun Elo sai loihdittua vapauttavan johtomaalin.
Elon kulmapotkun jälkeen Noel Berg esti KuPS/2:n nopean vastaiskun voittamalla kaksinkamppailun ja lähetti heti perään mainion juoksupallon laidalla viilettävälle Joni Parkkilalle. Parkkilalta kova keskitys maalille ja Roni Vuori runnoi pallon voimalla verkkoihin. Hieman myöhemmin Vuorelle tarjoutui paikantynkää toiseenkin osumaan, mutta tällä kertaa ei enää uponnut.

Maalin jälkeen Elon maalintekopaikat vähenivät. Elo piti kuitenkin palloa ja hallitsi ottelua. Loppua kohden KuPS/2 lisäsi kuitenkin vauhtia koneeseen ja sai aiheutettua hämminkiä Elon kenttäpuoliskolle. KuPS/2 sai rakennettua nopeilla hyökkäyksillään vielä muutaman maalintekopaikan, mutta Elon maalilla debytoinut Miikka Viljakainen oli kuitenkin Elon viimeisenä lukkona ja koppasi kaikki loput keltapaitojen yritykset. Hyvä debyytti uudelta Elolaiselta!

Elo paranteli vielä aivan ottelun viimeisillä hetkillä ottelun loppulukemiksi 3-1. Tällä kertaa toinen mainio vapaapotkukuvio tuotti tulosta. Tero Taipale lähetti korkean pallon keltapaitojen boksiin. Tomi Räsänen pudotti pallon päällään Anssi Jokelalle, joka pommitti kovan oikean jalan pomminsa Räsäsen massiivisen pohkeen kautta alanurkkaan. Maalin jälkeen peliä pelattiin enää vajaa minuutti, jonka jälkeen täysi pistepotti lähti punapaitojen matkaan!

Tähtiä jaettiin seuraavasti
3 tähteä Joni Kröger
2 tähteä Iivo Koskinen
1 tähti Noel Berg
0,5 tähteä Tomi Rönkkö

Seuraava koitos käydään sunnuntaina 13.8. klo 16:00 Itkonniemellä, jolloin Elo saa vieraakseen Nilsiän Pallo-Haukat. Ottelun aikana katsojia palvelee jälleen makkarakioski. Tervetuloa!

Monday, 28 August 2017 11:28

JIPPO/2 - Elo 1-2

Samaan aikaan käytiin viereisellä kentällä Joensuun derby, mutta derbystä huolimatta Elo kiinnosti joensuulaisia ja keräsi uteliaita paikallisia seuraamaan nyky Elon otteita. Yleisö pääsikin todistamaan Elon palloralleja ja voittajan mentaliteettiä Elon noustessa hienosti tappioasemasta voittoon.

Ottelupäivä lähti erittän mielenkiintoisesti liikkeelle, kun Elon manageri oli varastoinut Elon valkoiset vieraspelipaidat, eikä niitä saatu millään toimitettua riittävän ajoissa pelipaikalle. Tästä syystä Elo joutui pelaamaan poikkeuksellisesti lainaksi saaduilla mustilla pelipaidoilla.

Myös itse ottelu lähti käyntiin sysimustana. Peliä oli keretty pelaamaan vain muutama minuutti kun pallo vietiin rangaistuspilkulle. Pallo maaliin ja Elo joutui heti lähtemään takaa-ajajan roolista otteluun.

Elo ei lannistunut aikaisesta takaiskusta vaan alkoi pelaamaan omaa peliään ja rakentamaan maltilla tilanteita. JIPPO/2 oli kuitenkin energisellä päällä ja tuotti vauhdikkaalla pelillään paikoitellen vaikeuksia Elolle. Elo ei meinanut millään päästä vaarallisille maalintekopaikoille. Tekopaikat jäivätkin ensimmäisellä puoliskolla hieman puolittaisiksi, eikä niistä saatu loihdittua helpottavaa tasoitusmaalia.

Vaisun ensimmäisen puoliajan jälkeen joukkuetta yritettiin herätellä tauolla erilaisilla puheilla ja lopulta toinen puolisko lähti käyntiin melkein yhtä katastrofaalisesti kuin ensimmäinenkin.. Elon maalilla pelannut Olli Närhi joutui heti venymään parhaimpaansa ja esitti hyvän jalkatorjunnan. Pallo kulmalipulle ja kulmapotkun jälkitilanteesta meinasi jälleen helähtää. Anton Mustonen torjui kuitenkin pallon päällään Elon maaliviivalta ja peliä jatkettiin edelleen JIPPO/2:n 1-0 johdossa.

Synkästä kahden minuutin alusta selvittiin ja Elo otti jälleen pallonhallinnan. JIPPO/2 alkoi väsymään eikä yläkerran prässiä enää juurikaan nähty. Elo sai vapaasti pyörittää palloa alakerrassa ja JIPPO/2 valui suosiolla omalle puoliskolleen. Pallonhallinta alkoi pikkuhiljaa tuottamaan tulosta ja tilanteita alkoi vyörymään tasaiseen tahtiin joensuulaisten maalia kohti.

Yksi tuhannen taalan paikoista pelattiin Robert Rytsylle, joka jäi täysin vapaaksi kulmapotkussa. Hyvin takavasemmalta maalille juosseen Rytsyn laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo leijaili kymmenen metriä maalin yli. Paikkoja siunaantui hyvin myös Roni Vuorelle. Vuori pääsi esittämään painavaa oikean jalkansa pommia kolmesti, mutta pallot viuhuivat vuoronperään maalin ohi.

Lopulta noin 75 minuutin kohdalla nähtiin vapauttava tasoitusmaali. Anton Mustonen voitti hyökkäysalueen pääpallon ja pallo jäi pomppimaan holtittomasti joensuulaisten puolustuslinjan eteen. Tero Taipale kaappasi pallon itsevarmasti ja laukoi noin 19 metristä tarkan sijoituksen alanurkkaan. Maalivahti oli voimaton taistelutahtoisen Taipaleen edessä ja peli oli vihdoin tasan.

Maalin jälkeen peli hieman rauhoittui, mutta loppua kohden saatiin lisää vauhtia. Elo ei suostunut vain yhteen pisteeseen, vaan haki vimmatusti voittomaalia. Tonteille ei kuitenkaan enää meinattu päästä kunnes aivan pelin loppuhetkillä nähtiin maailmanluokan maali, mitä ei harmittavasti saatu tallennettua videolle. Iivo Koskinen lähetti pitkän ja korkean keskityspallon joensuulaisten boksiin, jossa Anton Mustonen oli jälleen mies paikallaan voittaen yhden pääpallon. Huippuluokan pudotus päällä takaviistoon, josta Joni Kröger tuli vauhdilla ja mälläsi pallon voimalla suoraan ilmasta oikeaan ylänurkkaan.

Pelin loppuhetkillä JIPPO/2 yritti vielä luoda painetta Elon päätyyn, mutta Elo esti joensuulaisten lähentelyt ja täysi pistepotti lähti Elon mukana Kuopioon. Loistava toisen puoliajan taistelu toi Elolle himoitun pistepotin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan koitokseen, joka käydään sunnuntaina 6.8. Savon Sanomat Areenalla KuPS/2:sta vastaan.

Ottelun jälkeen tähtiä jaettiin seuraavasti
3 tähteä Joni Kröger
2 tähteä Olli Närhi
1 tähti Anton Mustonen

Page 1 of 9