NEW
Monday, 28 August 2017 11:30

Elo - NP-H 4-1

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Ennen peliä rankkasateiden kohteena ollut Itkonniemen samettinen nurmikenttä ui vedessä ja se toi peliin omat haasteensa. Rankkasateet loppuivat onneksi ennen peliä ja lämmin auringonpaiste houkutteli hienosti katsojia seuraamaan punapaitojen ottelua. Lopulta Elo selätti haastavan pelialustan ja täysi pistepotti jäi Itkonniemelle!

Ottelu lähti käyntiin punapaidoilta hieman varovaisesti. Elo ei onnistunut pitämään palloa ja Nilsiän poppoo käyttikin tilanteen hyödykseen. Nilsiä onnistui luomaan hyvin painetta Elon päätyyn ja onnistui myös pitämään palloa Elon kenttäpuoliskolla. Punapaidat puolustivat kuitenkin hyvin eivätkä päästäneet sinipaitoja maalintekopaikoille.

Ensimmäisen kymmenen peliminuutin jälkeen Elo alkoi saamaan paremmin pelijuonesta kiinni ja alkoi tottumaan haastavaan pelikenttään. Elo pystyi pikkuhiljaa pitämään palloa paremmin ja paremmin omalla joukkueellaan ja siitä alkoi Elon vuoro pitää palloa hyökkäysalueella. Tilanteita alkoikin vyörymään Nilsiän kenttäpuoliskolle, mutta kesti hieman ennen kuin rakentelut päätyivät maalintekosektorille asti.

Pirteällä pelipäällä ollut Anssi Jokela pääsi esittelemään oikean jalan tykkiänsä hienon nousunsa päätteeksi, mutta tuloksetta. Joni Venäläinen haki näyttävää puskumaalia 20 metrin päästä maalista, mutta maalivahdin yli lentänyt näyttävä pusku leijaili hiuksenhienosti maali ohi. Myös Roni Vuorelle kehkeytyi pientä paikantynkää, mutta tällä kertaa pallo ei eksynyt maaliin asti.

Ottelua pelattiin noin 30 minuuttia, kunnes Eemeli Vähäsöyrinki avasi tämän kauden maalitilinsä. Toni Tiilikainen lähetti erinomaisen puolenvaihdon vauhtiin päässeelle Vähäsöyringille, hyvä 1vs1 haasto ja napakka laukaus etukulmasta sisään.

Maalia kerettiin juhlimaan vain pari minuuttia, kun Eemeli Vähäsöyrinki pääsi toistamiseen maalin makuun. Aki Lappalainen vapautti Robert Rytsyn vasemmasta laidasta. Rytsy pakeni pallon kanssa laidasta ja laittoi näyttävän pudotuksen takaviistoon tulikuumalle Vähäsöyringille, joka ei erehtynyt tarjoilusta. Maalin jälkeen ensimmäisellä puoliskolla ei enää suurempia tapahtunut ja tauolle marssittiin Elon 2-0 johdossa.

Toinen jakso lähti Elolta käyntiin paljon pirteämmin ja pallo pysyi paremmin punapaitojen hallussa. Pelin edetessä punapaidat alkoivat tottumaan pikkuhiljaa paremmin lammikkoiseen Itkonniemen kenttään ja kenttä myös kuivui tasaiseen tahtiin mikä edesauttoi Elon pelaamista.

Toista puoliskoa ei kerettykään pelaamaan kuin vain 5 minuuttia, kunnes Elo siirtyi 3-0 johtoon. Joni Venäläisen vahva laitanousu tuotti tulosta. Venäläinen haki kovaa keskityspalloa maalille, mutta pallo kimposi sinipaidoista taaksepäin. Laitapakin tontilla viilettänyt Toni Tiilikainen oli noussut tukemaan hyökkäystä ja pääsi pommittamaan tämän kauden avausmaaliinsa.

Maalin jälkeen pelinrakentelu ja vauhti hieman rauhoittuivat. Maalipaikkoja kuitenkin kehkeytyi lisää. Teemu ”Niiralan Tsaari" Soini pääsi puskemaan boksin sisältä, mutta maalivahtia päin ajautunut pusku ei mennyt aivan maaliin asti. Pallo jäi pomppimaan kovan puskun jäljiltä maalin eteen ja ensimmäisenä paikalle viiletti Joni Kröger, joka ei aivan saanut käännettyä palloa maalivahdin selän taakse.

Eemeli Vähäsöyrinki haki toisella puoliskolla vielä vimmatusti kolmatta osumaa, mutta laukaukset eivät enää ohittaneet NP-H:n maalivahtia, joten tällä kertaa oli tyytyminen kahteen osumaan.

Sinipaidat jatkoivat sisukkaasti taistelemista ja alkoivat saamaan myös pientä painetta Elon päätyyn. Lopulta kova taistelu tuotti tulosta ja Nilsiäläiset saivat pitkään kaipaamansa kavennusmaalin. Pallo jäi pomppimaan Elon kuudentoistarajalle, josta sinipaidat kaivoivat pallon ja korjasivat potin.

Elo ei huolestunut NP-H:n kavennusmaalista eikä loppukiristä, vaan jatkoi omaa peliään eikä päästänyt sinipaitoja enää maalintekopaikoille. Pelin loppuhetkillä Elo sai vielä hyvän paineen Nilsiän maalille, josta Joni Parkkila niittasi kauden toisella maalillaan viimeisen naulan arkkuun ja täysi pistepotti jäi Itkonniemelle.

Tähtiä
3 tähteä Aki Lappalainen
2 tähteä Eemeli Vähäsöyrinki
1 tähti Toni Tiilikainen


Sarja jatkuu Elon osalta perjantaina vieraspelireissulla Lehmoon, jossa Elo saa vastaansa LehPan. Seuraava kotiottelu on lauantaina 26.8. klo 16:00 Itkonniemellä Rautavaaran Raikua vastaan. Ennen sitä taistellaan vielä Suomen Cupin 2. kierroksen ottelu PetPetiä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Litmasen tekonurmella maanantaina 21.8. klo 19:45.

Read 15244 times