Print this page
Friday, 26 May 2017 20:22

Elo - KuPS/2 2-0

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Tero Taipaleen valmennusuran ensimmäinen virallinen voitto näki päivänvalonsa keskiviikkona! Sateiden kastelema märkä kenttä meinasi välillä tuoda omia haasteita, mutta lopulta KuPSin kakkosjoukkue kaatui rutiininomaisesti ja Elo sai avattua pistetilinsä.


Ottelu lähti käyntiin Elon selvässä hallinnassa. Ensimmäisen vartin ajan Elo piti palloa miten tahtoi ja KuPS joutui puolustuskannalle. Viimeiset ratkaisevat syötöt eivät kuitenkaan napsuneet kohdilleen ja Elo ei onnistunut hallinnastaan huolimatta pääsemään hyville maalintekotonteille.


Lopulta paikkoja alkoi kuitenkin kehkeytymään, joista ylivoimaisesti paras tuli Joni Krögerin ja Aki Lappalaisen hyvän laitapelaamisen jälkeen. Lappalainen puikkelehti laidasta läpi ja pelasi Tomi Räsäselle puolittaisen tyhjän maalin, mutta Räsänen sohi tyylikkäästi pallon maalin yli.


Hieman tämän jälkeen oli KuPSin vuoro. KuPSin kulmapotku löysi tiensä keltapaidoille, mutta Tero Taipale oli mies paikallaan ja putsasi pallon pois Elon maaliviivalta. Tämän lähemmäksi KuPS ei enää päässyt maalintekoa ensimmäisen puoliajan aikana.


Ensimmäisen puoliskon aivan loppuhetkillä Olli Närhen pitkä maalipotku vapautti Aki Lappalaisen ja Joni Parkkilan pahantekoon. Palkinnoksi tuli rangaistuspotku. Pallo pilkulle ja Tomi Räsänen kävi lataamassa ottelun avausmaalin.


Toista puoliskoa kerettiin pelata vain muutama minuutti, kun alkoi jälleen tapahtua. Aluksi Joni Kröger puski Tomi Räsäsen yksinläpi, mutta Räsäsen hidastelu koitui kohtaloksi. Tilanteesta seuranneen kulmapotkun jälkeen pallo lennätettiin takaisin KuPSin kuudentoista-alueen sisälle, jossa pallo jäi pomppimaan boksin sisälle. Tero Taipale kävi taistelemassa pallon takaisin punapaidoille, mutta lopulta topparinpaikalta ylös noussut Tomi Rönkkö vei pelivälineen ja pommitti sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon. Rönkkö kirjautti nimensä maalintekijätilastoihin pitkän tauon jälkeen ja se myös näkyi kauas vapauttavan tuuletuksen muodossa.


Toisella puoliskolla Eemeli Vähäsöyrinki päästettiin irti. Vähäsöyringin laitanousut tuottivat jatkuvasti ongelmia keltapaidoille. Vähäsöyrinki esitteli myös kovaa pommiaan kolmestakympistä, jonka KuPSin maalivahti onnistui vain vaivoin torjumaan kulmapotkuksi.


Noin tunnin peliajan kohdalla Elolla oli erinomainen paikka kasvattaa johtoaan. Hyvän syöttökombinaation päätteeksi Joni Kröger pääsi laidasta läpi. KuPSin puolustuksen ja maalivahdin vain keskittyessä pallolliseen pelaajaan Ville Leikas hiipi puolustuksen seläntaakse ja sai lopulta pallon. Tyhjä maali odotti jo ottajaansa, mutta märkä kenttä teki tepposet ja laukaus suuntautui Elon epäonneksi kohti KuPSin maalivahtia.


Elon topparikaksikko Iivo Koskinen ja Tomi Rönkkö ohjasivat peliä ja johtivat Elon puolustusta mallikkaasti. KuPS ei päässyt toisella puoliskolla yrittämään kertaakaan maalintekoa hyviltä tonteilta vaan keltapaidat joutuivat yrittämään maalintekoa kaukolaukauksilla. KuPS ei kuitenkaan saanut yhtään laukausta maalia kohti ja näin Elon maalilla pelannut Olli Närhi kirjautti jälleen yhden nollapelin vyölleen.


Keskiviikkona nähtiin nollapelin lisäksi myös Anton Mustosen paluu punapaitoihin. Mustoselta jälleen vahva esitys. Kävi mm. voittamassa kaikki pääpallot. Maali vaan jäi vielä odottamaan seuraavaa tapahtumaa.


Joukkueelta hyvää suorittamista puolustussuuntaan. Maalintekoon jäi vielä paljon petrattavaa. Hyviä paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Tätä lähdetään parantamaan seuraavaan koitokseen. Sarja jatkuu torstaina 25.5. vieraspelireissulla Nilsiää, jossa Elo saa vastaansa sarjanousijan Nilsiän Pallo-Haukat.


Tähdistöraati jakoi tähtiä seuraavasti
3 tähteä, Iivo Koskinen
2 tähteä, Tero Taipale
1 tähti, Tomi Rönkkö

Read 18550 times Last modified on Friday, 26 May 2017 20:39
tomi

Latest from tomi